Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsány politikai prostitúciója

Horváth K József

2022.08.02. 15:40

Gyurcsány nagyon beindult. Nagyon meg akar felelni valakinek vagy valakiknek – elsősorban külföldön, mert itthon nincs számottevő politikai partnere –, aki hatékony szövetségese lehetne Orbán Viktor megbuktatási vágyaiban. De minél jobban erőlködik, annál nagyobbakat nevet rajta a külvilág. Készülődős Facebook-posztjai minden okot megadnak rá.

 

Egy dolog miatt azonban nem árt komolyan venni. Tudjuk jól, csak Európában a háború kitörése óta – választások nélkül – megdőlt a brit, az olasz, a bolgár meg az észt kormány. És akkor még nincs is itt a tél, amikor az Unió elhibázott háborús szankcióinak következtében máris fogytán az energia. Az áram-, a gáz-, az üzemanyagárak a környezetünkben az egekben. S ha néhány hónap múlva kihűlnek a lakások, nem biztos, hogy mosolyogva reagálnak rá a volt szovjet megszállást jelentő, Jaltát megúszó nyugati államok polgárai, amelyeket nem dobtak oda Sztálinnak, s ezért a német szférában megszokhatták a jólétet. Aminek most vége szakadni látszik, s a bukott kormányok sora egykettőre hosszabbra nyúlhat.

Abban bízik Gyurcsány, hogy Magyarország is bekerül ebbe a sorba. S ha már ő képtelen volt arra, hogy négyszer egymás után választásokon legyőzze Orbán Viktort, akkor jöjjön az új központi akarat, a neomarxista Európai Egyesült Államok víziójának megvalósulásában. Csurka szavaival „kimentek a tankok, visszajöttek a bankok” és egy új birodalom központosított hatalmát akarják a nemzetállamok nyakára ültetni. Beeresztve a hagyományainkra, életmódunkra veszedelmes migránsokat, s Kelet-Közép-Európával az európaiságnak mondott mákonnyal próbálják elhitetni, hogy ez az igazi demokrácia, ez az igazi függetlenség és szabadság. Gyurcsányt pedig díszpintyként odaültetnék a kormányrúdhoz. Csinálnia úgysem kell semmi érdemit, a valódi akaratot Moszkva helyett úgyis Brüsszelből telefonálnák meg neki.

 

Ezért gúnyolódik bejegyzéseiben Orbánon, ezért próbálja a magyarok előtt nevetségessé tenni azt a kormányfőt, akinek a Böszme által való bírálata jól láthatóan teljességgel kontraproduktív. Mennél inkább köszörüli rajta a nyelvét, annál több magyar támogatja a politikáját.

Hiszen tudják, míg Gyurcsány csak locsog, addig Orbán Viktor – egyedül Európában – a kormány erejéhez mérten valóban megvédi az embereket a háború okozta gazdasági nehézségek szélsőséges hatásaitól.

Gyurcsánynak ezen van képe gúnyolódni, aki hagyományosan rezsiellenes politikáját hátrahagyva most hirtelen a rezsicsökkentés bajnokává léptette elő magát. Most, amikor a milliók által támogatott orbáni állam gazdaságvédelmi képességeit is csak a konzervatív politikai akarat segítségével, verejtékezve képes kifejteni, akkor Ferenc tisztességről kezd el beszélni. Hogy az ég nem szakad rá! Azt mondja:
„Kenyér helyett ideológia? (…) A kenyér, tisztességes elvek nélkül csupán politikai prostitúció. (…) Az elvek pedig önmagukban, ha nincs hozzá kenyér, akkor a hatalom üres és hazug önigazolási kísérletei. Ami persze a végén elbukik.”

 

Mondhatnánk, hogy Gyurcsány téved. De tudjuk jól, hogy nem téved. A tévedésben ugyanis benne van a szándékosság hiányának lehetősége is. Ő viszont szándékosan és rosszindulatúan azt állítja, félrevezetve a magyarokat, hogy a nemzeti, keresztény ideológia elvei vezetnek oda, hogy végül ne legyen hozzá kenyér, s elbukik a kormány.

A magyar társadalom 12 éven át jól működött. Ennek csalhatatlan bizonyítéka az emberek egybehangzó akarata. A gyurcsányi szuronyos ideológiát viszont fél évszázadon át nyögtük. Alig tudtunk megszabadulni tőle.

Ezt a az ideológiát akarja Ferenc visszahozni, ezt akarja tisztességesnek beállítani.

Tessék mondani: mi a valódi politikai prostitúció, ha nem ez?

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Szabályozott marad a fakitermelés, balhézik a Jobbik és Jakab

Szabályozott marad a fakitermelés, balhézik a Jobbik és Jakab

És még Macronon is jó sokan felháborodtak...

Milák Kristóf aranyérmes 100 méter pillangón

Milák Kristóf aranyérmes 100 méter pillangón

Milák Kristóf címét megvédve aranyérmet nyert 100 méter pillangón vasárnap a római úszó Európa-bajnokságon.

Jakab Péterék szerint újabb Jobbik alapszervezetek oszlatták fel magukat

Jakab Péterék szerint újabb Jobbik alapszervezetek oszlatták fel magukat

Vasárnapi felvonás a balra tolódott ex-jobboldaliak szappanoperájához.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére