Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsány pártja kiáll a lejárató cikket író, visszaéléssel vádolt indexes újságíró mellett

888.hu

2018.10.31. 17:00

Valószínûleg az indexes újságíró sem tudta, mi hiányzik még, hogy igazán rossz napja legyen. És akkor kiállt mellette Gyurcsány Ferenc és pártja.

Gyurcsány Ferenc és pártja, a Demokratikus Koalíció egy közleményben állt ki a lejárató cikket jegyző indexes újságíró, Dezső András mellett.

Gyurcsány pártjának közleménye:

"A valóságot megíró újságírót vegzálja a fideszes ügyészség

Az Index újságírójának, Dezső Andrásnak egy kormányzati propagandalapból kellett megtudnia, hogy a fideszes ügyészség vádat emelt ellene. Bár korábban panaszt tett, azt lesöpörték, így az egyik újságszerű kormányzati kiadványból értesült, hogyan is alakul ügye.

A jelek szerint szintet lépett a Polt Péter vezette fideszes ügyészség: a most már hivatalos értesítést sem kell megvárni, hanem helyette az állami propagandamédiát kell lapozni és abból fog kiderülni, ha valaki ellen vádat emeltek..." – áll az igen mulatságos közleményben.

A valóság ezzel szemben az, hogy hivatalos tájékoztatást kértünk és kaptunk az ügyészségtől az üggyel kapcsolatban, amelyre maga a sértett, Sandeberg hívta fel a figyelmünket.

A közlemény ugyanakkor nehéz helyzetbe hoz minket, ugyanis szinte képtelenség megítélni, hogy kinek a kellemetlenebb: Gyurcsányéknak, akik kiállnak egy újságíró mellett, aki nem átall bűncselekményt elkövetni egy lejáratás érdekében; vagy az indexes újságírónak, aki mellett kiállt Gyurcsány.

Ennek megítélését az olvasóra bízzuk.

Mint ismert, lapunk írta meg először, hogy az ügyészség vádat emelt az Index.hu újságírója ellen. A vádemelés apropója egy aljas lejárató cikk, amely kapcsán az újságírónak bűncselekményt kellett elkövetnie, hogy lejárathassa áldozatát. Ahhoz, hogy rossz színben tüntesse fel, nyilvánosságra kellett hoznia az áldozat büntetett előéletét és az általa elkövetett "bűncselekményeket". Mint megírtuk, ez két vitát jelent a valóságban. Natalie Contessa af Sandeberget olyan cselekményekért ítélték el Svédországban, amelyek egyébként Magyarországon nem is számítanának bűncselekménynek.

Ahogy az ügyészség fogalmazott: "különleges személyes adattal visszaélés vétsége" miatt indult az eljárás. A kerületi ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság az ügyben tárgyalás mellőzésével, az ügyiratok alapján hozzon büntetővégzést.

A nő bűne az lehetett az indexes újságíró szemében, hogy elmondta: a tömeges bevándorlás a felismerhetetlenségig megváltoztatta Svédországot, ahol a hatóságok már nem tudják garantálni az állampolgárok biztonságát. Ezzel ellentmondott az Index.hu által sugallt narratívának, amely szerint "a multikulturalizmus nem is olyan rossz".

A botrány kirobbanása után az újságíró első reakciója az volt, hogy az áldozat szerepében tetszelgett.

Az újságíró korábban a korrekt tájékoztatásról beszélt az Index.hu adománygyűjtő videójában:

 

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Lezárult a szavazás, megvan a győztese az első Publik Ligájának!

Lezárult a szavazás, megvan a győztese az első Publik Ligájának!

Szerdán került sor a Publik Ligájának döntőjére, ahol három versenyző mérkőzött meg egymással: Jobbágyi Zsófia, Szentesi Zöldi László és Tóth Dalma. Mutatjuk az eredményeket!

Szijjártó: a nemzet teljesítménye a helyi közösségek teljesítményéből áll össze

A magyar gazdaság, Magyarország megerősödésében a vidéki városok és közösségek egyre nagyobb szerepet játszottak az elmúlt években – közölte a külgazdasági és külügyminiszter szerdán Tiszafüreden, a 186 millió forintból épülő új piaccsarnok ünnepélyes alapkőletételén.

Bevallotta az Index, hogy propagandát tol

Bevallotta az Index, hogy propagandát tol

Innentől kezdve aztán tényleg nehéz lesz magukat „függetlennek”, „objektívnek” hazudniuk.

Fidesz-KDNP: nem megnyitni, hanem megvédeni kell Európa határait

A magyar kormánypártok véleményét Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakciószóvivője ismertette.

Nyolcvan évvel ezelőtt nyitotta meg határait Magyarország a lengyel menekültek előtt

Nyolcvan évvel ezelőtt nyitotta meg határait Magyarország a lengyel menekültek előtt

Napra pontosan nyolcvan éve, 1939. szeptember 18-án nyitotta meg határait Magyarország a második világháború kitörése, Lengyelország német lerohanása után hazájukból elmenekült több mint százezer lengyel előtt.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére