Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsány pártja az árokásók pártja

Schüller Márton Imre

2022.05.04. 18:30

A politikai oldalak közti megbékélés és konstruktív együttműködés a helyi közösségek érdekeit szolgálja. Ezt viszont az O1G nevében visszautasítja a DK.

 

A tegnapi napon Márki-Zay és Lázár János elásták a csatabárdot.

Nem azért, mert innentől Márki-Zay Fideszes akar lenni, vagy Lázár János Márki-Zay-os.

Az az egyszerű belátás győzött, hogy a helyi közösségek érdekeit nem szolgálja az árokásás. Ha pedig a szándék megvan, akkor közös ügyeket is lehet találni. Ezt az is mutatja, hogy tegnap Hódmezővásárhelyen négy dologban is együttműködést hirdettek.

 

Az O1G szellemétől áthatott Gyurcsány-pártiak számára ez viszont egy felfoghatatlan dolog.

Ők a hatalmat a hatalomért szeretnék. Tizenkét éve azért nem tudnak sem politikai sem társadalmi eredményeket felmutatni, mert a konstruktivitás, az elvhűség és mindenek előtt az emberek szolgálatára való törekvés teljesen idegen tőlük.

Emellett a kudarcos, önmagát kiüresítő politizálás mellett tett hitet a DK-s Molnár Csaba, aki tegnap rögtön elkezdte ekézni MZP-t, hogy a NER-rel működik együtt. Őt nem zavarja, hogy az együttműködés a városért és a városban lakó emberekért van. Nem zavarja, mert nem él ott és valójában hidegen hagyja, hogy hogyan alakulnak a város ügyei. Neki a folyamatos feszültség és a társadalom megosztottsága a fontos. Ez azért van, mert egy olyan párt tagja, aminek nincs az O1G-n kívül nincs üzenete az embereknek, csak ebből a megosztottságból tudja fenntartani magát. Egyfajta politikai parazita életmód, amit a DK és minden csatolmánya követ.

 

(Érdemes szólni a NER-ezésről is pár szót. A Nemzeti Együttműködés Rendszere, ahogy a neve is mutatja, a nemzetért van. Ezt az együttműködést a baloldal utasítja el konzekvensen a kezdetektől. Ennek a felszínen a krónikus Orbán-gyűlölet az oka. Ha pedig kicsit mélyebbre leásunk, azt is láthatjuk, hogy a nemzetet rég meghaladottnak gondolják és nem is nagyon értik, hogy miért kéne együtt működni az érdekében. Főleg úgy nem, hogy nem ők diktálják már a szabályokat és nem lehet mindent olcsón külföldiek kezébe adni, mint ahogy azt a rendszerváltástól kezdve megszokták.)

 

Mindezek után viszont azt is hozzá kell tenni – mielőtt valaki szentté avatná MZP-t –, hogy ahhoz, hogy a baloldali ex-messiás elfogadjon egy ilyen békejobbot a közjó érdekében, neki is egy történelmi vereség kellett és az, hogy Gyurcsány kivesse kegyeiből. Most – politikai hullaként – jutott csak oda, hogy az emberekért együtt dolgozzon olyanokkal, akikkel adott esetben nem ért egyet mindenben.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A 888 megmondja a tutit: Szerbia – Svájc

A 888 megmondja a tutit: Szerbia – Svájc

Ahogy mondani szokták: az élet a legnagyobb rendező. Ki gondolta volna, hogy eljön az az idő, hogy nem nyáron, hőségben, sörsátrak árnyékában, hanem ősszel/télen forralt bort szürcsölve kell végig izgulnunk egy labdarúgó-világbajnokságot? De azzal, hogy Katar nyerte a 2022-es vb rendezési jogát, ezt is megtapasztalhatjuk. A 888.hu is kiveszi a részét a szurkolásból, a torna ideje alatt minden nap egy slágermeccs győztesét tippeljük meg párokba osztva, nem feltétlenül futballszakmai szempontok alapján. A mai meccs: Szerbia – Svájc.

Afrikában kötnek ki az Ukrajnába küldött fegyverek

A nigériai elnök egy konferencián aggodalmának adott hangot azzal kapcsolatban, hogy a líbiai háborúhoz hasonló módon az ukrajnai háborúból is kezdenek a fegyverek beszűrődni a Száhel-övezet térségébe, ami állítása szerint veszélyezteti a kollektív békét és a biztonságot a régióban.

A baloldal ma is görcsösen ragaszkodik Lenin tanításához

A baloldal ma is görcsösen ragaszkodik Lenin tanításához

Emlékszünk jól: a baloldal következetesen kitartott amellett, hogy nem politikai, hanem szakmai okokból tartotta vissza Brüsszel a Magyarországnak járó összeget. Aztán a napokban a Szabad Európa cikkéből kiderült, hogy mégis. A gyerekek szexuális befolyásolása miatt történhetett mindez. Tehát politikai okokból, amit Orbán Viktor mai rádióinterjújában meg is erősített.

A magyarok úgy látják, hogy Ukrajna jobban járna a béketárgyalással a háború folytatása helyett

A magyarok döntő többsége (70 százalék) szerint inkább a béketárgyalások állnának Ukrajna érdekében, nem pedig a háború folytatása – derül ki a Nézőpont Intézet aktuális kutatásából. Politikai hovatartozástól függetlenül, minden társadalmi csoportban többségi álláspont, hogy az ukránok érdekében állna a béketárgyalások megkezdése.

A multikulturalizmus folyamatos feszültségforrást jelent

A multikulturalizmus folyamatos feszültségforrást jelent

Miután a marokkói válogatott vasárnap 2-0-ás győzelmet aratott Belgium felett, a többed-generációs marokkói hátterű, ám már belga állampolgárságú bevándorlók lángba borították Brüsszelt és tűzijátékot lőttek a rendőrökre. A fősodratú médiumok szokásos valóságtorzító beszámolói szerint a vandalizmusért a „marokkói szurkolók” tehetők felelőssé, ami akár igaz is lehetne, ha a világbajnokság Belgiumban lenne és nem Katarban. Ráadásul érdekes módon hasonló eseményekre került sor a szintén nagylétszámú marokkói populációval rendelkező hollandiai Rotterdamban is. Szóval az egyetlen lehetséges magyarázat, hogy a progresszívok által néhány éve még vehemensen tagadott és „szélsőjobboldali fantazmagóriának” titulált párhuzamos társadalmak integrációra képtelen bevándorlói állnak az erőszakos cselekmények mögött. De miért lepődik meg azon bárki, hogy az erős etnikai-vallási-kulturális identitással rendelkező bevándorlók nem akarnak beilleszkedni olyan nyugat-európai országokba, amelyek minden eszközzel saját kultúrájuk, szokásaik és történelmük felszámolásán munkálkodnak? A multikulturalizmus az identitásnélküli Európában egyetlen dologra képes: folyamatos feszültségforrást generálni.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére