Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsány megint tagadja a demokráciát

Horváth K. József

2021.06.13. 13:45

A kövéri terror, avagy büntetés a parlamentben címmel készített, természetesen ezúttal is futóhomokra épülő, azaz teljes mértékben alaptalan, félrevezető videót Gyurcsány Ferenc.

A lényeg, hogy Kövér László házelnöknek szerinte nincs joga olyan kemény döntéseket hozni, mint Jakab Péter, Tordai Bence, Hadházy Ákos vagy Szabó Tímea minősíthetetlen megnyilatkozásai esetében tette. Nincs joga, mert „mikor elveszi Kövér valamelyik képviselő hangját, akkor nyilvánvalóan választók hangját veszi el. Azoknak a választóknak a hangját, amelyek nem értenek egyet ezzel a kormánnyal” – mondja a Böszme.

Milyen érdekes, hogy szankcionálásra csak a napirend előtti felszólalások esetében, illetve az azonnali kérdések és válaszok órája idején kerül sor, amikor a képviselők szélsőséges kifejezéseikkel egyenesen provokálják a miniszterelnököt, a házelnököt vagy a kormány más tagjait. Felszólalásukban nyilvánvalóan a sértegetés szándéka az elsődleges, nem a választók hangjának megszólaltatása. Ez is csak saját érdekükben történik, hogy több szavazót szerezzenek maguknak, egyáltalán nem a választók érdekeit akarják szolgálni.

A házszabályszerű, tehát törvényes ülésvezetői magatartást nevezi Gyurcsány önkényesnek, azaz törvénytelennek.

Ezen a ponton igyekszik észrevétlenül kihúzni az igazság szőnyegét a választók lába alól. Azt mondja: „Egy valami nincs rendben. Ha ezeket a szabályokat a vitatkozó felek egyike hozza.”

Hát ez a legsunyibb demokrácia-tagadó pontja Gyurcsány videójának. Itt a futóhomok. A szabályokat ugyanis minden demokráciában a többség határozza meg. A házszabályt is a megszerzett mandátumok arányában a Házbizottságban lévő képviselők alkotják, a magyarok döntő többségének akarata szerint. Önkényről tehát még véletlenül sincs szó. A provokáló képviselő pontosan tudja, amikor dehonesztáló kifejezéseket használ vagy be nem jelentett demonstrációs eszközökkel hadonászik, hogy megsérti a baloldallal közösen megalkotott házszabályt, s olyan helyzetbe kényszeríti az ülés levezető elnökét, hogy alkalmazza a házszabály vonatkozó szankcióit. Ellenkező esetben ő esik jogsértésbe.

Gyurcsány tehát ezúttal is tagadja a demokráciát, amikor Kövér Lászlóra teszi szokásos arrogáns, hergelő, gyűlöletkeltő megjegyzéseit. Újabb vágyvezérelt hatalomszerzési manipulációról van csak szó, meg újabb hazugságok soráról, természetesen.

Gyurcsány rendszeresen bemutatott alávaló magatartása helyett jobb lenne tisztességes úton többséget szereznie a parlamentben. S akkor olyan lesz a Házszabály is, amilyet Ferenc szeretne. De addig még várni kell, talán nem is kicsit.

A jelenlegi Házszabály a többségben lévő magyar választók törvényes akarata. A demokrácia hangja. Pont.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A Soros-alapítvány évek óta nyomja a genderpropagandát

A Soros-alapítvány évek óta nyomja a genderpropagandát

Tudta? A Nyílt Társadalom Alapítványok jelentése szerint az 5 és 12 éves kor közötti gyerekek világos és mélyen gyökerező tudással rendelkeznek arról, hogy mit jelent a genderidentitás.

Megugrott a fertőzésszám a kisvárosban, ahol hetekig orgiázott több ezer LMBTQ-személy

Megugrott a fertőzésszám a kisvárosban, ahol hetekig orgiázott több ezer LMBTQ-személy

Hiába volt beoltva a megfertőződött betegek 74 százaléka, a szabályok megkerülése és a szodómia nem gátolta a vírus terjedését. Ezt azonban igyekszik elhallgatni a ballib sajtó.

Romló közbiztonság: drogosok veszélyeztetik az utasokat a BKK járatain

Romló közbiztonság: drogosok veszélyeztetik az utasokat a BKK járatain

Nem ez az első eset, amikor atrocitás éri az utasokat a BKK járatain.

Carlson: Ha a pedofília ellen vagy, akkor az egyesült Európa ellen vagy?

Nem akarom, hogy te beszélj a gyerekeimnek a szexről, ha mégis megteszed, lehet, hogy behúzok egyet, mert undorító – mondta Tucker Carlson, a Fox News sztárműsorvezetője a Mandinernek adott interjúban.

Nők mellé rakták a börtönben azt a transznőt, aki állítólag megerőszakolta az anyját

Nők mellé rakták a börtönben azt a transznőt, aki állítólag megerőszakolta az anyját

A transznemű YouTube-sztár, Chris Chant a vád szerint megerőszakolta 79 éves, demenciában szenvedő anyját. Mivel papíron nő, a börtönben is a nők közé került.

Jelentősen lemaradt Karácsony Gergely a népszerűségi versenyben Orbán Viktorral szemben

Pedig Gyurcsány Ferenc nagyon bízott benne, ő volt a baloldal nagy reménysége, de így vajon hogyan fogja meghálálni a belé fektetett bizalmat? Ha nem válik be, akkor tartalékként még bevethető az Apró-villa bohóca, Jakab Péter is...

A favágós Vágó István (DK) szerint röhejes a kormány Brüsszelnek címzett határozata

A favágós Vágó István (DK) szerint röhejes a kormány Brüsszelnek címzett határozata

A liberális politikusok a Jobbiktól az MSZP-n át a Demokratikus Koalícióig megdöbbenve szembesültek azzal, hogy a kabinet kormányhatározatban reagált az Európai Bizottság hazánkkal kapcsolatos jogállamisági jelentésére.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére