Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsány magyar hangja, Kálmán Olga támadja a rezsicsökkentést

Horváth K. József

2022.05.27. 14:40

– Mama, az iskolában azt mondták, hogy állandóan hazudok! – De Pistike, te még nem is jársz iskolába!

 

Ez a viccecske jutott eszembe Kálmán Olgáról, a Demokratikus Koalíció parlamenti frakciójának szóvivőjéről, aki azt a parancsot kaphatta Gyurcsány Ferenctől, hogy magyarázza el a magyar embereknek, miért rossz az nekik, ha a járványon, a háborún extraprofitot felhalmozó cégeknek kell fizetni mások mellett a rezsicsökkentés költségeit. Az energiaárak drasztikus emelkedése miatt ugyanis nagyon nehéz fenntartani, hogy a lakosság továbbra is ugyanannyit fizessen a gázért, az áramért, az üzemanyagért, mint eddig.

„Ahogy vállaltuk, a családokat, a nyugdíjasokat, a munkahelyeket és a rezsicsökkentést az elhúzódó háborús helyzetben is meg fogjuk védeni.” – hangsúlyozta Orbán Viktor és ahogy eddig, most is állta a szavát.

Ez valahogy nagyon nem tetszett a Demokratikus Koalíciónak, amely a Jobbikkal együtt nekiesett a rezsicsökkentésnek, nehogy már az emberek jól járjanak, miközben rosszul is járhatnának.

A Demokratikus Koalíciónak ugyanis az a mániája, hogy a magyaroknak az a jó, ha a kormány szívatja őket még akkor is, ha nem szívatja. Sőt, jót tesz nekik, védi az életszínvonalukat.

Kálmán Olga ugyanis azzal rémíti a magyarokat, hogy a „kormány újabb különadókat vet ki, amelyet végül az emberek fognak megfizetni”. Mondja ezt azok után, hogy a híradásokban tételesen szerepel, hogy mely ágazatok hány milliárd, esetenként hány száz milliárd forint különadóval járulnak hozzá a rezsicsökkentés megvédéséhez. Kálmán Olga a Nyugati Fényben olvasható nyilatkozata szerint egyenesen megszorító csomagnak nevezi azt, amely az emberek számára könnyebbséget jelent: „Nevezzük nevén: ez egy megszorítócsomag.” – mondja. Orbán Viktor erről így fogalmaz: „A rezsit megvédjük, az extraprofitot elvonjuk.”

 

Most kérdem én, kinek hiteles a szava kettőjük közül?

Őszintén örülök, ha a kedves Olvasó a fentit költői kérdésként kezeli.

Persze így van ez annál a Kálmán Olgánál, aki első férjétől, az egykori televíziós, az Egyenleg-botrányba rútul belebukó Bánó Andrástól, mostanában meg Gyurcsány Ferenctől tanulja az igazmondást.

 

Most, hogy az őszödi beszéd 16. évfordulóját üljük, érdemes felidézni azokat a megszorításokat, amelyeket a hazugság bevallásának évében, 2006-ban a Gyurcsány-kormány bevezetett.

A Gyurcsány-csomag első intézkedései között emelték meg a gáz fogyasztói árát átlagosan 30 százalékkal. Aztán még ugyanabban az évben további 30 százalékkal, a következő esztendőben pedig további 15 százalékkal. A villamos energia lakossági ára 10–14 százalékkal drágult. Kétkulcsossá tették az áfát: a középső áfakulcsot 15-ről 20 százalékra emelték. Mivel az élelmiszerek többsége ebben az áfakulcsban volt, emelkedtek az élelmiszerárak is. Ezen kívül drágultak a gyógyászati segédeszközök, a szállodai és éttermi szolgáltatások, a mozijegyek, színházjegyek, valamint drágább lett a közlekedés is. Többe került a víz, a távhő, a szemétszállítás is. Drágult a cigaretta és az alkohol, mert növelték ezek jövedéki adóját.

Emelték továbbá a munkáltatói járulékot 1 százalékról 1,5 százalékra, az egészségbiztosítási járulékot 4-ről 6 százalékra. Sőt, a megtakarítások után is adózni kellett, nem is keveset. Bevezették ugyanis a 20 százalékos kamatadót.

Szóval az, amit most az Orbán-kormány tesz, ami az embereknek nem kerül többletköltségbe, az a DK-s Kálmán Olga szerint ugye megszorítás.

 

Minderről, amit az imént hosszan soroltam, Gyurcsány annak idején azt mondta: „Nem kell félni, nem fog fájni, legalábbis nem annyira, mint amennyire azt sokan szeretnék elhitetni.”

Így állnak ezek most is az elhitetéssel, az egyenes beszéddel, meg a lakosság érdekeinek védelmével. Nekik ugyanis a saját és multik érdekeinek védelménél fontosabb, más érdek továbbra sem létezik. Minden mással úgy vannak, mint Pistike, aki hazudósnak mondanak az iskolában, miközben még iskolába se jár.

Bár a magyarok keményen bebizonyították, hogy nem vevők a hülyeségeikre, ám valamiért mégis foggal-körömmel ragaszkodnak a nemzetközi nagytőke szolgálatához, a hazugságaikhoz.

„Látott-e már orvos?” – idézhetnénk ilyenkor Lagzi Lajcsi mulatós dalát.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Sokan eltűntek egy földcsuszamlás után az olaszországi Ischia szigetén

Sokan eltűntek egy földcsuszamlás után az olaszországi Ischia szigetén

Tizenhárom ember eltűnését jelentették szombaton kora reggel a heves esőzések okozta földcsuszamlás után, mely a nápolyi partok közelében, Ischia szigetén történt.

Novák Katalin: A szükséget szenvedők mindig számíthatnak a magyarokra

Novák Katalin: A szükséget szenvedők mindig számíthatnak a magyarokra

„A szükséget szenvedők mindig számíthatnak a magyarokra, ezért jöttem ma Kijevbe és ezért támogatjuk a Gabona Ukrajnából elnevezésű kezdeményezést is” – mondta el Novák Katalin köztársasági elnök szombaton Kijevben, ahová Voldomir Zelenszkij ukrán elnök meghívására érkezett.

A 888 megmondja a tutit: Franciaország – Dánia

A 888 megmondja a tutit: Franciaország – Dánia

Ahogy mondani szokták: az élet a legnagyobb rendező. Ki gondolta volna, hogy eljön az az idő, hogy nem nyáron, hőségben, sörsátrak árnyékában, hanem ősszel/télen forralt bort szürcsölve kell végig izgulnunk egy labdarúgó-világbajnokságot? De azzal, hogy Katar nyerte a 2022-es vb rendezési jogát, ezt is megtapasztalhatjuk. A 888.hu is kiveszi a részét a szurkolásból, a torna ideje alatt minden nap egy slágermeccs győztesét tippeljük meg párokba osztva, nem feltétlenül futballszakmai szempontok alapján. A mai meccs: Franciaország – Dánia.

Szijjártó ezúttal egy francia tévériportert lepett meg magyarvédő válaszaival

Szijjártó ezúttal egy francia tévériportert lepett meg magyarvédő válaszaival

Az igazságot mindig meg lehet védeni, még Párizsban is – Szijjártó Péter ezzel az üzenettel osztotta meg interjúját a Facebookon, amelyet a France 24 angol nyelvű francia televíziócsatorna Talking Europe című politikai műsorában adott.

Dollárbaloldal: így ömlött a pénz a Bajnai-cégekhez

A Nemzetbiztonsági Bizottság által szerdán nyilvánosságra hozott dokumentumok alapján egyértelmű, hogy a baloldali kampány központi „agya” a DatAdat-csoport volt. Ennél a cégnél találkozott a régi baloldali gárda és a külföldről érkezett pénz, valamint kampánytechnika. A most nyilvánosságra került adatok alapján kulcsszerep jutott a 2019-es önkormányzati választáson már bevetett, DK-közeli EzaLényeg nevű szélsőbaloldali lejárató portálnak is.

Novák Katalin megérkezett Ukrajnába

Novák Katalin megérkezett Ukrajnába

A köztársasági elnök Volodimir Zelenszkij ukrán elnök meghívására látogat az ukrán fővárosba.

„A magyarországi választásokba történő külföldi beavatkozásként értékelhetjük a baloldal botrányos kampányügyét”

„A magyarországi választásokba történő külföldi beavatkozásként értékelhetjük a baloldal botrányos kampányügyét”

A baloldal külföldi finanszírozásáról kérdezte a 888.hu ifj. Lomnici Zoltán, alkotmányjogászt, a Századvég Alapítvány jogi szakértőjét.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére