Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsány-kormányt a fiataloknak!

Zelenka Dóra

2019.06.21. 18:00

Nesze nekik!

Sokszor mondják, hogy a jólét elbutít. Ez így is van.

Egy székely bácsi mondta nekem nemrég: „egy nagy baj van a magyarokkal, méghozzá az, hogy túl jól élnek és mindig panaszkodnak. Pedig, ha tudnák milyen megküzdeni valamiért, biztosan értékelnék azt, amijük van”.

A hangsúly a küzdelmen van. Múlt hét vasárnap töltötte be harmincadik életévét a rendszerváltás. Hivatalosan harminc éve mondhatjuk szabad népnek a magyart.

A mai húszévesek generációja már abban a korba született, mikor a magyar társadalom már túl volt a kezdeti sokkon. Az első Orbán-kormány hatása meg is látszik, hiszen sok család bővült ebben az 1998-tól 2002-ig tartó időszakban.

Mi, akik ebben a négyéves időtartamban születtünk, kisiskolások voltunk a Gyurcsány-Bajnai-éra alatt. Sokat nem fogtunk fel ebből a korszakból, hiszen az általános iskolában nyilván kevés gyereket foglalkoztat a keményvonalas politika.

A 2010-es években viszont már gyakorló tinédzserek voltunk. Több mindent felfogtunk a nagyvilágból, erőteljesebben elkezdett foglalkoztatni a politika, többen állást is foglaltunk már ilyen fiatalon is. Sokan láttuk ugyanis, hogy mekkora küzdelmek árán maradtak talpon szüleink; már korán megértettük milyen nagy hatással van mindennapi életünkre a politika.

2010-ben a magyar embereknek elegük lett a Gyurcsány-Bajnai-féle kizsákmányolásból. Szüleink eleget „szívtak” ez alatt az időszak alatt, tettek is azért, hogy változás legyen.

Mesélték milyen érzés volt, mikor tíz éve Bajnai Gordon a SZDSZ-MSZP támogatását élvező – akkor még csak – miniszterelnök-jelölt kiállt az újságírók elé és annyit mondott: fájni fog! „Sokaktól követel majd áldozatot, lemondást. Érinteni fog minden magyar családot, minden magyar embert!”

Megszorítások jöttek megszorítások után, a gáz ára hónapról hónapra emelkedett, a családoktól elvettek, a gyerekek utáni támogatásokat megszüntették. Mikor Bajnai Gordon kiállt az emberek elé, mi csak hallgattuk és a könnyeinkkel küszködve kérdeztük, hogy mégis miről mondjunk még le? Hiszen már így is mindent elvettek, amit tudtak

– emlékeznek vissza azok, akik a Gyurcsány-Bajnai-féle kormányok alatt próbáltak valahogy érvényesülni.

Szüleink az akkori kormánypártok botrányai (lásd: őszödi beszéd), a megszorítások és a kizsákmányolás ellen semmit sem tehettek. Ha mégis utcára vonultak tiltakozni, azt a gyáva vezetés brutális rendőrterrorral „jutalmazta”. 13 évvel ezelőtt nem pár unatkozó egyetemistáról volt szó, akik szánkókat gyújtogattak és a rendőröket provokálták egy olyan törvénymódosítás miatt, amiről fogalmuk nem volt. 2006-ban az emberek azért mentek ki az utcára, mert elegük lett, változást akartak.

Azonban Gyurcsányék és az SZDSZ sem tűntek el, csak átalakultak. Ez a politikai réteg most épp azokat célozza, akik még frissek, újak a politikában, korukból kifolyólag nem emlékezhetnek azokra az időkre, amikor ők voltak hatalmon.

Kép: Facebook

Bár nagyon sok fiatal van, aki a kormánypártokat támogatja, magát jobboldalinak vallja, mégis be kell látni, hogy sokan vannak, akik már csak dacból sem értenek egyet velünk.

Sőt, egyenesen mocskolódnak, gyűlölködnek és megpróbálják porig alázni a másik oldal képviselőit.

Mindezt rendes érvek és vita nélkül. Mivel amúgy sem követik az aktuálpolitikát, csak a „divatos”, „fiatalos” portálokat, lapokat olvassák, mással nem tudnak érvelni, csak a 444, Index, HVG, satöbbi sablonszövegeivel. Közben pedig nem is sejtik mekkora propaganda áldozatai lesznek.

Mi, fiatalok jól élünk. Szabadon. Mindenkinek meg van a lehetősége arra, hogy tanuljon, utazzon, éljen. Szüleink tudják milyen, mikor csak a „kiválasztottak”, a pártközeli fiatalok nyaralhatnak a Balatonnál, mikor a külföldi utazás csak kósza álom, mikor még küzdeni sem elég a céljaink eléréséhez, mert az ország vezetése csak elvesz, nem hagy élni.

Mi, fiatalok meg most vissza akarjuk kapni a rendszert, ami ellen oly sokáig küzdöttek? Mert Gyurcsány Ferencnek menő az Instagramja? Meg mert az egykori SZDSZ-esek gyerekeiből, unokáiból álló Momentum fiatalos?

Akkor tessék csak kipróbálni, milyen volt a kétezres években fiatalnak lenni, fesztiválozni, leugrani hétvégén a Balcsira, végigsétálni a Demszky Gábor vezette lepukkant fővároson vagy esetleg belevágni a családalapításba. Komolyan elölről kezdenénk mindent csak azért, mert sokaknak nem tetszik a magyar kormány sikere? Azt szeretnénk, hogy mire a mi generációnk a családalapításhoz ér, nekünk is a megszorításokkal és a kizsákmányolással kellene küzdenünk, mint egykor szüleinknek? Pusztán azért, mert lázadni menő?

Nevetséges.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Megjelent a Twitter-iratok második része, feketelisták készültek bizonyos felhasználókról

Megjelent a Twitter-iratok második része, feketelisták készültek bizonyos felhasználókról

A Twitter „feketelistákat” készített bizonyos, kritikus véleményeket megfogalmazó felhasználókról – ez derült ki a közösségi médium korábbi vezetése idején követett gyakorlatról csütörtökön este nyilvánosságra hozott újabb belső üzenetváltásokból.

Az amerikai kongresszus végső jóváhagyást adott az azonos neműek házasságának védelméről szóló törvényhez

Az amerikai képviselőház csütörtökön végszavazáson is megerősítette az azonos neműek házasságának védelméről szóló törvényt, amelyet azért kezdeményezett a Demokrata Párt, mert attól tartottak, hogy az alkotmánybíróság szerepét betöltő amerikai legfelsőbb bíróság eltörölheti az ilyen házasságokat országszerte legalizáló 2015-ös döntést.  

„Aki feladja a béke iránti erőfeszítéseket, az a történelem rossz oldalára fog kerülni”

Magyarországnak ugyanúgy ki kell tartania most a békeerőfeszítések mellett, ahogy kitartott a kerítés, az oltás és a munkahelyek megvédése mellett, azokért is támadtak, de a végén kiderült, hogy nekünk volt igazunk – közölte a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter csütörtökön Budapesten, miután átvette a Civil Összefogás Fórum (CÖF) – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) Szellemi Honvédő díját.

Soros ügyészeket pénzel, Ronaldo haza akart utazni

Soros ügyészeket pénzel, Ronaldo haza akart utazni

Halász János pedig ÁSZ-vizsgálatot kezdeményez a dollárbaloldallal szemben.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére