Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsány-kormányt a fiataloknak!

Zelenka Dóra

2019.06.21. 18:00

Nesze nekik!

Sokszor mondják, hogy a jólét elbutít. Ez így is van.

Egy székely bácsi mondta nekem nemrég: „egy nagy baj van a magyarokkal, méghozzá az, hogy túl jól élnek és mindig panaszkodnak. Pedig, ha tudnák milyen megküzdeni valamiért, biztosan értékelnék azt, amijük van”.

A hangsúly a küzdelmen van. Múlt hét vasárnap töltötte be harmincadik életévét a rendszerváltás. Hivatalosan harminc éve mondhatjuk szabad népnek a magyart.

A mai húszévesek generációja már abban a korba született, mikor a magyar társadalom már túl volt a kezdeti sokkon. Az első Orbán-kormány hatása meg is látszik, hiszen sok család bővült ebben az 1998-tól 2002-ig tartó időszakban.

Mi, akik ebben a négyéves időtartamban születtünk, kisiskolások voltunk a Gyurcsány-Bajnai-éra alatt. Sokat nem fogtunk fel ebből a korszakból, hiszen az általános iskolában nyilván kevés gyereket foglalkoztat a keményvonalas politika.

A 2010-es években viszont már gyakorló tinédzserek voltunk. Több mindent felfogtunk a nagyvilágból, erőteljesebben elkezdett foglalkoztatni a politika, többen állást is foglaltunk már ilyen fiatalon is. Sokan láttuk ugyanis, hogy mekkora küzdelmek árán maradtak talpon szüleink; már korán megértettük milyen nagy hatással van mindennapi életünkre a politika.

2010-ben a magyar embereknek elegük lett a Gyurcsány-Bajnai-féle kizsákmányolásból. Szüleink eleget „szívtak” ez alatt az időszak alatt, tettek is azért, hogy változás legyen.

Mesélték milyen érzés volt, mikor tíz éve Bajnai Gordon a SZDSZ-MSZP támogatását élvező – akkor még csak – miniszterelnök-jelölt kiállt az újságírók elé és annyit mondott: fájni fog! „Sokaktól követel majd áldozatot, lemondást. Érinteni fog minden magyar családot, minden magyar embert!”

Megszorítások jöttek megszorítások után, a gáz ára hónapról hónapra emelkedett, a családoktól elvettek, a gyerekek utáni támogatásokat megszüntették. Mikor Bajnai Gordon kiállt az emberek elé, mi csak hallgattuk és a könnyeinkkel küszködve kérdeztük, hogy mégis miről mondjunk még le? Hiszen már így is mindent elvettek, amit tudtak

– emlékeznek vissza azok, akik a Gyurcsány-Bajnai-féle kormányok alatt próbáltak valahogy érvényesülni.

Szüleink az akkori kormánypártok botrányai (lásd: őszödi beszéd), a megszorítások és a kizsákmányolás ellen semmit sem tehettek. Ha mégis utcára vonultak tiltakozni, azt a gyáva vezetés brutális rendőrterrorral „jutalmazta”. 13 évvel ezelőtt nem pár unatkozó egyetemistáról volt szó, akik szánkókat gyújtogattak és a rendőröket provokálták egy olyan törvénymódosítás miatt, amiről fogalmuk nem volt. 2006-ban az emberek azért mentek ki az utcára, mert elegük lett, változást akartak.

Azonban Gyurcsányék és az SZDSZ sem tűntek el, csak átalakultak. Ez a politikai réteg most épp azokat célozza, akik még frissek, újak a politikában, korukból kifolyólag nem emlékezhetnek azokra az időkre, amikor ők voltak hatalmon.

Kép: Facebook

Bár nagyon sok fiatal van, aki a kormánypártokat támogatja, magát jobboldalinak vallja, mégis be kell látni, hogy sokan vannak, akik már csak dacból sem értenek egyet velünk.

Sőt, egyenesen mocskolódnak, gyűlölködnek és megpróbálják porig alázni a másik oldal képviselőit.

Mindezt rendes érvek és vita nélkül. Mivel amúgy sem követik az aktuálpolitikát, csak a „divatos”, „fiatalos” portálokat, lapokat olvassák, mással nem tudnak érvelni, csak a 444, Index, HVG, satöbbi sablonszövegeivel. Közben pedig nem is sejtik mekkora propaganda áldozatai lesznek.

Mi, fiatalok jól élünk. Szabadon. Mindenkinek meg van a lehetősége arra, hogy tanuljon, utazzon, éljen. Szüleink tudják milyen, mikor csak a „kiválasztottak”, a pártközeli fiatalok nyaralhatnak a Balatonnál, mikor a külföldi utazás csak kósza álom, mikor még küzdeni sem elég a céljaink eléréséhez, mert az ország vezetése csak elvesz, nem hagy élni.

Mi, fiatalok meg most vissza akarjuk kapni a rendszert, ami ellen oly sokáig küzdöttek? Mert Gyurcsány Ferencnek menő az Instagramja? Meg mert az egykori SZDSZ-esek gyerekeiből, unokáiból álló Momentum fiatalos?

Akkor tessék csak kipróbálni, milyen volt a kétezres években fiatalnak lenni, fesztiválozni, leugrani hétvégén a Balcsira, végigsétálni a Demszky Gábor vezette lepukkant fővároson vagy esetleg belevágni a családalapításba. Komolyan elölről kezdenénk mindent csak azért, mert sokaknak nem tetszik a magyar kormány sikere? Azt szeretnénk, hogy mire a mi generációnk a családalapításhoz ér, nekünk is a megszorításokkal és a kizsákmányolással kellene küzdenünk, mint egykor szüleinknek? Pusztán azért, mert lázadni menő?

Nevetséges.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

A tavalyi elődöntőst kapja a Fehérvár, ha továbbjut az El-ben

Azt már a sorsolás előtt is tudni lehetett, hogy egy esetleges továbbjutás esetén egyik magyar csapatnak sem lesz könnyű dolga az Európa-ligában.

Hunyadi-szobrot avatott Áder János és Aleksandar Vucic

Hunyadi-szobrot avatott Áder János és Aleksandar Vucic

Hunyadi János egész életét a haza védelmére és az oszmán hadak kiűzésére tette fel, az általa vezetett nándorfehérvári diadalt követően a béke és az újjáépítés korszaka következhetett – hangsúlyozta Áder János köztársasági elnök hétfőn a Belgrádhoz tartozó Zimonyban, ahol szerb hivatali kollégájával, Aleksandar Vuciccsal együtt vett részt Hunyadi János szobrának felavatásán.

Leszbikus nő nem lehet rabszolga

Leszbikus nő nem lehet rabszolga

Ne fogadjuk el az őrültséget, mert egy nap arra ébredünk, hogy nem maradt semmink, és sérült, korlátolt, ostoba emberek akarata szerint működik a világunk.

A magyarok elsöprő többsége a védőoltások mellett áll

A lakosság elengedhetetlennek tartja a védőoltásokat az egészség megőrzése érdekében, és fontosnak gondolja, hogy a gyermekek oltásokkal való védelme minél korábban megkezdődjön – derül ki a Századvég Gazdaságkutató Zrt. friss közvélemény-kutatásából.

Legyél Te a 888 leendő munkatársa!

Legyél Te a 888 leendő munkatársa!

Ha igazi patrióta vagy, akit érdekel a belpolitikai iszapbirkózás, emellett pedig beszélsz idegen nyelveken, és így azt is tudod, hogy mi történik a világban, akkor várjuk jelentkezésedet!

Tusványos: Orbán’s yearly assessment of the political landscape

Tusványos: Orbán’s yearly assessment of the political landscape

The tradition of Viktor Orbán assessing the political situation of Hungary and Europe has been nurtured since 2002. Let us look at some of his most important speeches.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére