Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsány, Jakab és a sötét verem

Horváth K. József

2022.06.20. 12:00

Sötét verembe rángat bennünket Nagy Imre halálának, pontosabban kivégzésének, még pontosabban meggyilkolásának 66. évfordulója. Ebben az erkölcstelen, riasztóan aljas, képmutató környezetben éldegél két olyan ember, aki arra szövetkezett, hogy Magyarország vezetője legyen. Gyurcsány Ferencről és Jakab Péterről van szó.

 

Elképesztő párhuzam következik.

Gyurcsány Ferenc a minap Facebookján emlékezett Nagy Imre halálára. Ezt írta: „Az előző század legbátrabb, legbecsületesebb hazafiainak egyike”. Gyurcsány úgy ír, mintha egy nagyszerű, hazafias gondolkodású ember lenne, aki mélyen elítéli Nagy Imre halálának körülményeit, a kommunisták gaztetteit. De tudjuk jól, hogy ez az ember nem nagyszerű, és szorosan kötődik a kommunistákhoz is.

Gyurcsány – mint tudjuk – annak a Dobrev Klárának a férje, akinek Apró Antal a nagyapja volt. Az az Apró Antal, aki személyesen felügyelte Nagy Imre és társainak koncepciós perét, majd 1958-ban éppen Apró Antal volt az, aki büszkén közölte a Parlamentben a kivégzés tényét, megállapítva, hogy az „jogos elégtétel, s az ellenforradalom méltó megbosszulása volt”.

 

Ferenc közben úgy tesz, mintha a családja nem lenne főszereplője az ügynek. Könnybe lábadt szemeit az az apróság is elhomályosíthatta, hogy Dobrev Klára nagyapja az MSZMP KB döntése alapján – a megtorlásban való részvételéért, érdemei elismeréseként – egy rózsadombi villa nagyobbik részét kapta ajándékba. Azt a villát, amelyben Gyurcsány ma is boldogan él Dobrev Klárával és anyjával, Apró Piroskával, akinek segítségével többszörös milliárdos lett.

És ezek után Nagy Imre meggyilkolásának évfordulóján képes könnyes szemmel emlékezni a volt miniszterelnökre, mint aki olyan világban él, amely teljesen érintetlen ettől a szörnyűségtől. Az ember nem kap levegőt ettől az arcátlanságtól.

 

A sötét verem másik lakója Jakab Péter, a Jobbik élére május 7-én 71 százalékos többséggel újraválasztott elnök. Posztjáról azonban egy hónapra rá, június 8-án lemondott azok után, hogy az elnökségből többen ellene fordultak. A most elnöki tisztségért indulók között van Földi István is.

Az a Földi István, aki az ököritófülpösi jobbikos disznótoron – az áldozat elmondása szerint – meg akarta erőszakolni a Jobbik volt alelnökének, Szilágyi Györgynek az élettársát. Bár a még decemberben történt esetről Jakab már másnap Szilágyitól értesült, rendőrségi feljelentésre csak április 3. után kerülhetett sor, amikor már az ügy nem veszélyeztette az enélkül is súlyosan leszerepelt baloldal választási esélyeit.

A Jobbikból kiutált Varga-Damm Andreától tudjuk, hogy Földi azért áll olyan közel Jakabhoz, mert kilencven olyan jobbikos alapszervezetet hozhatott létre, amelyek révén nagy biztonsággal el lehetett érni Jakab Péter májusi elsöprő fölényű elnökké választását. Jól tudták, hogy egy kisebb faluban három emberre van szükség egy alapszervezet létrehozásához, s az sem követelmény, hogy az új tagok helyi lakosok legyenek. A Jobbikban az elnökválasztás eredménye tehát lényegében „azon múlik, hogy a választás szervezői melyik jelöltek érdekében szerveznek kamu-alapszervezetek küldötteit” – írta közösségi oldalán Varga-Damm Andrea.

Az elnökválasztási ügy legfrissebb fejleménye, hogy az erőszakoskodás és az alapszervezetek tömeges alapításának gyanúját magán viselő Földi bejelentette: „Szolgálatra jelentkezem a Jobbik elnökjelöltjeként.”

És a Jobbikból, de konkrétan Jakab Pétertől sem érkezett egyetlen tiltakozó megnyilvánulás sem ellene. Hogy legalább addig ne lehessen a Földi elnökjelöltségéről szó, amíg kétséget kizárólag nem tisztázódik az említett ügyekben való szerepe.

 

A tét nem kicsi, hiszen a ciklus végéig, 2026-ig egy-másfél milliárd forint fölött rendelkezhet a Jobbik vezetése. Nem mindegy tehát, ki lesz az elnök.

Az emberek érdekeinek képviseltéről, védelméről tehát már régóta szó sincs se Gyurcsány, se Jakab esetében, s nem is volt soha.

Ebből a sötét veremből ilyesmire nem is lehet vállalkozni, csak egyvalamire: a választók örökös félrevezetésére.

Talán nem véletlen, hogy az hétvégi időközi választásokon ismét elsöprő Fidesz győzelem született.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Állítólag Moszkva kész gázt szállítani az épen maradt vezetéken

Oroszország készen áll a gázszállításra a Északi Áramlat-2 vezeték sértetlenül maradt szálán – közölte Alekszandr Novak orosz miniszterelnök-helyettes szerdán a Rosszíja 24 hírtévével.

Hideg télhez meleg ovi

Hideg télhez meleg ovi

Derék berlini honfitársaim szerintem maguk sem tudták, hogy mi hiányzik a német fővárosból. Most viszont vége a találgatásoknak, az izgalmas várakozásnak és a sötétségben kigyúlt egy szivárványszínű fáklya. Berlinben megnyílik az első leszbikus-meleg óvoda.

„Nagy hang, kis képesség”, avagy ki az igazi törpe, Ferenc?

„Nagy hang, kis képesség”, avagy ki az igazi törpe, Ferenc?

Kétségbeejtő Gyurcsány szellemi színvonala. Odáig süllyedt, hogy képtelen megalapozott bírálatot megfogalmazni Orbán Viktorról, ezért alkatával, magasságával kezd el gúnyolódni. Pipiskedéssel, ágaskodással gúnyolódik.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére