Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsány és a pribéktempó

Horváth K. József

2021.10.07. 18:00

A Medgyessy Péter és Gyurcsány Ferenc közötti mentális különbséget fölösleges ecsetelni. A 2002 utáni miniszterelnökre – utódjához képest – lehet azt mondani, hogy úriember, még akkor is, ha szocialista, miközben Fletót úriemberséggel még véletlenül sem vádolhatja senki. Főleg nem azok után, hogy 2004-ben – erőteljes SZDSZ-támogatással – kíméletlenül hátba szúrta főnökét, hogy a lehető legarcátlanabb módon elfoglalja a bársonyszékét. Az idő azonban azt bizonyította be, hogy a látszat Medgyessy esetében is csal.

 

Ez most onnan jutott eszembe, hogy a nemrégiben hazánkban járt LIBE bizottság küldöttségének egyik tagja, a magyargyűlöletben, kettősmérce-használatban, a jogállamiság eltorzult uniós alkalmazásában szintén élenjáró Sargentini-utód, Gwendoline Delbos-Corfield beszélt magyarországi tapasztalatairól. A valóságtól ezúttal is elrugaszkodva egyebek mellett azt mondta, hogy Magyarországon egyfajta „egypártrendszer van”, és az, hogy „egyetlen párt kinevezte az embereit mindenhová, a médiától az igazságszolgáltatáson át az egyetemekig, azt jelenti, hogy sok mindent tud ellenőrzése alatt tartani a választásokon”. Pedig a neve jelentése alapján – Gwendoline = tisztességes íj – akár egyenes ember is lehetne, de nem az.

Szóval egyetlen párt nevezte ki az embereit mindenhová – kürtöli világgá ez a „tisztességes íj”, ahelyett, hogy megpróbálna legalább egyszer az életben a valóság talajára állni. De hát nem ezért kapja a fizetését, ahogy elődei sem, akiknek nem tűnt föl, hogy Magyarország átverte az uniót már a 2006-os gazdasági adatokkal, hogy a demokrácia legnagyobb dicsőségére Gyurcsány nemcsak szemeket lövetett ki, hanem lovasrohammal is megerősítette a demokráciát, most pedig földönfutóvá tétellel, bilinccsel, börtönnel fenyegetnek arra az esetre, ha jövőre megnyerik a választásokat, hogy az alkotmánypuccsról ne is beszéljünk.

Gyurcsány már előre gazemberségek sorozatát ígéri, pedig még az emberei nem is győztek. (Nem is fognak! – a szerző.) Medgyessy legalább megválasztásáig arról beszélt, hogy a „nemzeti közép” kormányát kívánja létrehozni, amelyben nem lesz boszorkányüldözés. Mi több, az előző kormány egyes intézkedéseit megtartja. Nemzeti megbékélésről szólt, az árkok betemetéséről, aminek során létrejöhet a nemzeti konszenzus bal- és jobboldal között. Az MSZP akkori elnöke, Kovács László pedig azzal hitegette a népet, hogy nem kell majd a telefonkönyveket kicserélni az államigazgatásban és más szférákban. Szem nem marad szárazon.

Gwendoline elődei ezt biztosan nagy riadalommal hallgatták, mert fogalmuk sem volt, milyen a virtigli kommunista. Ha ismerte volna őket Szolzsenyicin, akkor még cifrább jellemzést adhatott volna róluk.

Aztán mi lett a vége. Kipucoltak mindenkit, a portásig, a takarítónőig. A XXI. Század Intézet akkori tanulmánya szerint a Medgyessy-kormány hatalomra jutása után az első kilenc napban már több közigazgatási vezetőt váltottak le, mint 1998-ban ötven nap alatt. Egy év alatt eljutottak az osztályvezetőkig, sőt még annál lejjebb is. A demokrácia védelmében „bebetonozottnak” látszó legfőbb ügyészt rendszeresen megalázták a parlamentben, így zsarolva ki a lemondását. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete vezetőjének elmozdításához új törvényt alkottak. A most Hadházynak kinézett elszámoltatási főmufti pozícióját akkor Keller László töltötte be, akinek a büntetőjogi felelősségre vonatás menedzselése is a feladatai közé tartozott. Más kérdés, hogy megbízatása csúfos kudarccal ért véget. Az úriember Medgyessy embereinek hálózata a közigazgatáson kívül fontos gazdasági, kulturális, sajtóbeli, helyi és civil szférát érintő pozíciókig is elért. Vajon mit tudhattak akkor ellenőrzésük alatt tartani, kedves Gwendoline?

Érdekes módon akkor mégsem születtek olyan jelentések, mint most, a nagyszerű „tisztességes íj” vezetésével, az unió vezetése sem ráncolta össze a homlokát. 2002-ben Medgyessy nem beszélt – Fricz Tamást idézve – a pribékmódszerről. A pribék, mint tudjuk, a hóhér kegyetlen segédje. Lehet mondani, hogy Gyurcsány, utána pedig a segédek között Dobrev, Jakab, Fekete-Győr, Karácsony, Márki-Zay neve is eszünkbe juthat. S ezt a vircsaftot az Európai Unió minden erejével támogatja, mert bennük látja a migráció, a genderizmus számára zöld jelzést adó magyar vezetőket.

Mindezt csak azért írtam le, hogy megpróbáljam bemutatni, hogy a baloldalon még az úriembernek látszó képviselők is szörnyetegek. Hát még azok milyenek, akik a látszatra sem adnak. Mint Dobrev, aki kijelenti, hogy ha miniszterelnök lesz, nem fog megremegni a keze. Igazi pribéktempó.

Van okunk aggódni és a szavazófülkében helyesen cselekedni.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A baloldal ma is görcsösen ragaszkodik Lenin tanításához

A baloldal ma is görcsösen ragaszkodik Lenin tanításához

Emlékszünk jól: a baloldal következetesen kitartott amellett, hogy nem politikai, hanem szakmai okokból tartotta vissza Brüsszel a Magyarországnak járó összeget. Aztán a napokban a Szabad Európa cikkéből kiderült, hogy mégis. A gyerekek szexuális befolyásolása miatt történhetett mindez. Tehát politikai okokból, amit Orbán Viktor mai rádióinterjújában meg is erősített.

A magyarok úgy látják, hogy Ukrajna jobban járna a béketárgyalással a háború folytatása helyett

A magyarok döntő többsége (70 százalék) szerint inkább a béketárgyalások állnának Ukrajna érdekében, nem pedig a háború folytatása – derül ki a Nézőpont Intézet aktuális kutatásából. Politikai hovatartozástól függetlenül, minden társadalmi csoportban többségi álláspont, hogy az ukránok érdekében állna a béketárgyalások megkezdése.

A multikulturalizmus folyamatos feszültségforrást jelent

A multikulturalizmus folyamatos feszültségforrást jelent

Miután a marokkói válogatott vasárnap 2-0-ás győzelmet aratott Belgium felett, a többed-generációs marokkói hátterű, ám már belga állampolgárságú bevándorlók lángba borították Brüsszelt és tűzijátékot lőttek a rendőrökre. A fősodratú médiumok szokásos valóságtorzító beszámolói szerint a vandalizmusért a „marokkói szurkolók” tehetők felelőssé, ami akár igaz is lehetne, ha a világbajnokság Belgiumban lenne és nem Katarban. Ráadásul érdekes módon hasonló eseményekre került sor a szintén nagylétszámú marokkói populációval rendelkező hollandiai Rotterdamban is. Szóval az egyetlen lehetséges magyarázat, hogy a progresszívok által néhány éve még vehemensen tagadott és „szélsőjobboldali fantazmagóriának” titulált párhuzamos társadalmak integrációra képtelen bevándorlói állnak az erőszakos cselekmények mögött. De miért lepődik meg azon bárki, hogy az erős etnikai-vallási-kulturális identitással rendelkező bevándorlók nem akarnak beilleszkedni olyan nyugat-európai országokba, amelyek minden eszközzel saját kultúrájuk, szokásaik és történelmük felszámolásán munkálkodnak? A multikulturalizmus az identitásnélküli Európában egyetlen dologra képes: folyamatos feszültségforrást generálni.

Franciaország már készül a téli áramkimaradásokra

Franciaország már készül a téli áramkimaradásokra

Jelenleg az ország reaktorainak fele nem üzemel a folyamatban lévő karbantartások miatt, az erőművek új generációja pedig még nem épült meg.

Orbán-Golob találkozó: Magyarország és Szlovénia kapcsolatait semmiféle probléma nem terheli

Orbán-Golob találkozó: Magyarország és Szlovénia kapcsolatait semmiféle probléma nem terheli

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a szlovéniai Mariborban munkaebéden tárgyalt Robert Golobbal, Szlovénia miniszterelnökével – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Ennyit a megújuló energiaforrásokról, avagy bajban a német zöldek

Ennyit a megújuló energiaforrásokról, avagy bajban a német zöldek

Úgy tűnik bebizonyosodott Donald Trump figyelmeztetése, miszerint Németország az orosz gáztól való függősége miatt sebezhetővé válik. Az ország baloldali kormányának zöldítési terveit teljesen ugyanis teljesen tönkretette az ukrajnai háború és az azzal járó gázhiány.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére