Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsány augusztus 20-án is hazugsággal ünnepel

Horváth K. József

2021.08.20. 16:00

Azt már délben tudtuk, hogy országszerte óriási érdeklődés mellett zajlanak az augusztus 20-ai programok és Európa legnagyobb tűzijátéka még csak este kezdődik. A vidámság, a járvány utáni felszabadultság, a közösségre vágyás mindenütt tetten érhető. Gyurcsány persze ebbe is igyekszik belepiszkítani.

Fletó a maga módján ünnepel. Augusztusi hevületében, minden igyekezete ellenére Facebook bejegyzésében nem tudta helyesen leírni első, államalapító szent királyunk, hazánk fővédőszentjének a nevét. Rosszabb esetben írhatott volna I. Istvánt, ha már a Szent István megjelöléstől egy ateistának lúdbőrözik a háta. Ő azonban maradt a kommunisták pártállami időkben bevált névhasználatánál, az István királynál, függetlenül attól, hogy hivatalosan nem az a neve. De hát mit érdekel egy liberálkomcsit mindaz, ami a közösség számára központi kérdés!

3+G+yurcsányról a többit kicsit később, mert sajnos van még.

Fontosabb nekünk a köztársasági elnök. Áder János ünnepi beszédében a lényegről szólva kiemelte, „nemzeti ünnepeink összetartozásunkat hirdetik, hitet adnak, büszkévé tesznek, szembesítenek önmagunkkal.” Majd átadta a nemzet legrangosabb elismerését, a Szent István-díjat az Akadémia két volt elnökének, Lovász László matematikusnak és Vizi E. Szilveszter orvosnak.

S ahogy mondtam, országszerte méltón ünnepeltek az emberek. Például egy kis faluban, Ecseren is kitüntették azokat az önkéntes tűzoltókat, akik a település biztonságáért folyamatosan készen állnak a védekezésre s posztumusz azt a magyartanárnőt, akinek hirtelen halála meggátolta sok évtizede magas szinten gyakorolt népnevelői munkássága folytatását.

Valamennyien a közösségért dolgoztak s a nemzeti összetartozást erősítik munkájukkal, emlékükkel egyaránt.

Ehhez képest Gyurcsány augusztus 20-án is hazugsággal ünnepel. Ezúttal is félrevezetve az olvasóit így fogalmaz: „István királyunk Európát választotta. Jól döntött. Válasszátok ti is Európát a magyar államiság ünnepén.” A hazug Gyurcsány ugyanis azt az Európát ajánlja, amely a nemzetállamokat beolvasztja a birodalomba, megszüntetve a nemzetek önrendelkezését, amiért Orbán és a magyarok a végsőkig kiállnak. Azzal az Európai Egyesült Államokkal házal, amivel évek óta, s ami milliószor bebizonyosodott, hogy rajtuk kívül a kutyának sem kell. Az egyenlő volna a magyarság beolvasztásával, a beengedett migránsok sokaságával.

Ez Gyurcsány ünnepi hazugsága. Úgy tesz, mintha Szent István király Európáján ő és a józan magyarok ugyanazt értenék. Hát nagyon nem, kedves Ferenc.

S hogy augusztus 20. dacára még lejjebbre merüljünk a gyurcsányista szélsőbal sajátos ünneplésében, olvassuk el pontosan, hogy is gondolkodnak Szent Istvánról azok, akik nem finomkodnak a szavakkal. Gyurcsány és Dobrev közeli barátjától, Homonnay Gergelytől idézünk, aki a napokban nem győzte gyalázni újfent Szent Istvánt. Mint az Origo megírta: amíg szent királyunk ünnepén „szoknyás férfiak szar számokat énekelve körbehurcolnak a pesti belvárosban egy mumifikált kezet, melyről csak annyi tudható biztosan, hogy a tulajdonosa azzal maszturbált, és a seggét törölte”, addig a Pride egy kiváló, nemes rendezvény. Gyurcsány Ferenc támogatója szerint a többek között queer embereket is felvonultató politikai demonstráción is vannak szoknyás férfiak, de itt csak jó zenéket lehet hallani, és még „egy hulla kezét sem hurcibálják körbe.”

Lehet tehát ünnepelni méltósággal, ahogy milliók teszik szerte az országban és lehet Gyurcsány-módra, undorítóan is. Szemétbe hajítva történelmünket, megpróbálva ledarálni szent királyunk teljes örökségét.

Szent István Imre herceghez ír intelmeiben mondja: „A fiak kövessék az elődöket.”

El lehet dönteni: Gyurcsányra hallgatunk és közösen megyünk a levesbe, vagy Szent Istvánra, akit követve áll az országunk több, mint ezer éve és továbbra is magunk dönthetünk a sorsunkról.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére