Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyöngyösi sütheti saját pecsenyéjét a Jobbik élén

Horváth K. József

2022.07.06. 16:10

Bár Gyöngyösi Márton, a Jobbik frissen megválasztott elnöke hiába verte el nagy fölénnyel Jakab Péter jelöltjét, Földi Istvánt az elnökválasztáson, mégis gyakran emlegetik egy lapon a nevét Retkes Attiláéval, aki az SZDSZ utolsó elnökeként, a párt megszűnésekor leoltotta a villanyt.

 

Gyöngyösi persze hangsúlyozza, hogy ő nem akar Retkes Attila lenni. Hogy lesz-e mégis, azt az idő eldönti. Az mindenesetre tény, hogy a volt SZDSZ-elnök tulajdonneve finoman szólva nem indít el pozitív gondolatokat az ember fejében. Önálló minőségjelzőként ugyanis a retkes szó nagyon koszos, a piszoktól fekete és érdes tapintású testrészt jelent.

Ilyen értelemben akár az SZDSZ-re, akár a Jobbikra gondolunk, ezek a negatív jelzők rájuk nézve is megállják a helyüket. Mindkét párt céljainak középpontjában ugyanis a választók átverése vitte, viszi a prímet. Az SZDSZ a rendszerváltoztatás legkényesebb időpontjában – magát antikommunistának feltüntetve – verte át a fél országot a hatalom megszerzéséért, hogy aztán összeálljon Horn Gyulával és komcsijaival.
A Jobbik ugyanaz, pepitában, komoly rasszista retorikával kiegészítve. Pedig Csurka már a 2010-es választások előtt megmondta, „aki a Jobbikra akar szavazni, az tegye, de tudjon róla, hogy ezzel az MSZP-t és az SZDSZ-t támogatja, ugyanis a Jobbik e két párt fantomszervezete.”
És lőn! A balra tarts már Vonánál elkezdődött, Jakabnál pedig kiteljesedett, s lett belőle összefogás Gyurcsánnyal. Miért? Ugyanúgy a hatalomért. És még véletlenül sem azért, hogy jót tegyenek a magyaroknak. Sokkal inkább azért, hogy kifosszák őket, ismét külföldi kézre adva a Horn-Pető által kiárusított, Orbán által visszavásárolt nemzeti vagyon jelentős részét.

Ebbe a képbe jön bele Gyöngyösi Márton, aki régi motorosa a Jobbiknak. Összegyurcsányozott képpel most éppen azt hangsúlyozza, hogy jobbközép, konzervatív pártot akar építeni. Akkor 2006 táján pedig megfelelt neki az a náci retorika, amely a zsidózó, cigányozó Jobbiknak hozta a parlamentbe juttató szavazatokat. Nyilván azért, hogy országgyűlési képviselő lehessen. 2019-től pedig – ugyanannak az aljas, rasszista retorikában gyökerező politikának köszönhetően – elérte élete nagy vágyát, hogy havi sok millió forintos fizetésért EP-képviselővé váljon.

A nyilvánosság persze egyáltalán nem tudta, hogy valójában milyen munkát végez Gyöngyösi a Jobbik politikai boszorkánykonyhájában. Talán még ma sem ismerné a nevét senki, ha nem teszi meg emlékezetes felszólalását a parlamentben a zsidó származású képviselők listázásáról. Hiába kapálózott utána, hogy ő nem azt akarta mondani, hiába kért elnézést, ez voltaképpen senkit nem érdekelt. A zsidó szervezetek ezt még ma is rossz szemmel nézik, s egyáltalán nem akceptálják azt a magyarázatot, hogy régen volt. Tény, abban az időben, 2012-ben, amikor ez a felszólalás elhangzott, a Jobbik még javában a rasszista kommunikációval kereste a helyét a politikai palettán.

Persze mondott Gyöngyösi a parlamentben mást is, csak arra nem figyelt még senki. 2010-ben például még utálkozva beszélt a Nyugatról, s voltak kemény Izrael-ellenes kijelentései is. A krími népszavazáson pedig Oroszország-pártiságról tett tanúbizonyságot, miközben napjainkban nyilatkozatai csöpögnek az Európa-pártiságtól, az Oroszország elleni szankciók támogatásától. Ahogy Nagy Ervin filozófus a Hír TV-ben hangsúlyozta, Gyöngyösi az a fajta ember, aki a mindenkori Jobbik-elnöknek akart megfelelni, hogy egzisztenciáját ne érje baj. Mikor még Vona gárdamellényt viselt, akkor zsidózott, amikor a párt oroszbarát volt, akkor krími eseményeket támogatta, amikor a Jobbik a baloldallal összefogott, akkor gyurcsányista és Európa-párti lett.

 

Jól hangzó szöveg, amit megválasztása után mondott: az óriási vereség után „fel kell rázni” az egész baloldalt. Csak az a kérdés, hogy Gyöngyösi képes-e erre, illetve akarja-e egyáltalán? Vagy neki is az a kényelmesebb, hogy pénzügyi tandemet alkotnak Jakabbal. Így Jakab továbbra is a Jobbik frakcióvezetője lehet, Gyöngyösi pedig készül arra, hogy 2024-ben újból EP-képviselővé válasszák. Ennek azért is nagy a valószínűsége, mert a Jobbikban eltöltött 16 év után az embernek egyáltalán nem az az érzése, hogy majd ő fogja felrázni, megforgatni itthon az egész baloldali világot. A Válasz Online-nak ki is jelentette, azért dolgozik, hogy 2024-ben őt újraválasszák EP-képviselőnek. Így mondta:
„Nekem nagyon konkrét érdekem fűződik ahhoz, hogy a Jobbik a következő megmérettetésen ne hulljon be a parlamenti küszöb alá. Ugyanis én egy örökséget is védek, a saját EP-képviselőségem munkáját. (…) személyesen is sokat vesztenék azzal, ha eltűnnénk a küszöb alatt.”
Magyarán: süti a saját pecsenyéjét.

Nagy valószínűséggel tehát Gyöngyösi nem lesz a Jobbik Retkes Attilája, de nem a vezetői kvalitásai hiánya miatt. Valószínűsíthető ugyanis, hogy két év múlva, az EP-választás után – tehát még villanyoltás előtt – távozik az elnöki székből. A Jobbik pedig addig működik, amíg kitart a parlamenti ciklus, amíg kitart az állami támogatás. Addig meg csak kijön valahogy Jakabbal, hiszen Mamuszka érdeke is ez.

Retkes dolgok.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A legismertebb francia író szerint Európát elsodorja a népvándorlás

„Amikor a bevándorlásról van szó, senki sem irányít semmit, ez a probléma. Európát el fogja söpörni ez a kataklizma” – fogalmazott Michel Houellebecq.

Puccskísérlet Németországban, akcióban a GSG-9

Puccskísérlet Németországban, akcióban a GSG-9

A „Birodalmi-polgárok” fegyveres csoport államcsínyét akadályozta meg a német Szövetségi Nyomozóhivatal és a rendőrség speciális alakulatai. Az akció veszélyessége miatt még a GSG-9 kommandósait is bevonták a hajnali razziába. Németország-szerte eddig összesen 52 személyt vettek őrizetbe a puccskísérlet gyanújával és számos lőfegyvert foglaltak le.

Árstop nélkül is a legalacsonyabbak között van a magyar benzinár Európában

Árstop nélkül is a legalacsonyabbak között van a magyar benzinár Európában

A brüsszeli elhibázott szankciók miatt megszüntetett benzinárstop feloldása után megnéztük, hogyan állnak az uniós rangsorban a hazai üzemanyagárak. Árstop nélkül is kedvezőek.

Már a háború kitörése előtt is nagyon pörgött a fegyverbiznisz

Már a háború kitörése előtt is nagyon pörgött a fegyverbiznisz

A globális fegyvereladások 2021-ben közel két százalékkal nőttek az ukrajnai háború előtt.

Orbán Viktor: A szankciós benzinárakból elvonjuk az extraprofitot

Az elmúlt napokban a brüsszeli kőolajszankciók hatályba léptek, bekövetkezett az, amitől tartottunk. Mostantól szankciós benzinárak vannak érvényben egész Európában. Magyarországon az ebből keletkező extraprofitot elvonjuk és a rezsivédelmi alapba irányítjuk – írta Orbán Viktor kormányfő a közösségi oldalán.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére