Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gy. Németh még mindig Moszkvának becézi a Széll Kálmán teret

Horváth K. József

2021.08.24. 14:40

„Vörös Bözsi” ismét remekelt. A ma már szimpla számításból DK-s főpolgármester-helyettesként keménykedő, Gyurcsány politikai jegyellenőreként könyökölő Gy. Németh Erzsébet még az MSZP-s időkben kapta ezt a szocik bizalmi köreiben használatos nevet, mint Horn Gyula felfedezettje és kedvenc fiatal politikusa.

 

Ám hogy nem véletlenül tekintettek rá úgy, mint a „vörös vonal” képviselőjére, arról még egy tegnapi ATV-s beszélgetésben is tanúbizonyságot tett. Hangsúlyozta, hogy nem a Széll Kálmán téren tartottak sajtótájékoztatót, hanem a tér régebbi nevét hangsúlyozva a szocializmus alatt élt Moszkva téren. Így fogalmazott: „Reggel a budai jelöltek, köztük a két újbudai jelölt, Molnár Gyula és jómagam is sajtótájékoztatót tartottunk a Moszkva téren, és szándékosan Moszkva téren, nem Széll Kálmán téren...”

Nincs szó tehát nyelvbotlásról, sem véletlen elszólásról. Gy. Németh szándékosan használta a tér korábbi nevét, amitől a magyarok többsége húsz évvel a rendszerváltoztatás megtörténte és a szovjet csapatok kivonulása után már kifejezetten herótot kapott. Buda egyik legforgalmasabb tere Tarlós István idejében, 2011. május 12-én kapta vissza eredeti nevét, amitől a kommunisták még a Rákosi-diktatúra idején, 1951-ben fosztották meg.

Vörös Bözsiben a jelek szerint ma is lüktet a kommunista vér. Valamiért számára rendkívül fontos volt, hogy hangsúlyozottan Moszkva térről beszéljen. Pedig közel harmincéves politikai pályafutása során kirajzolódott, hogy egyvalamiben igazán nagyszerű képességei vannak: tökéletes ütem- és időérzékkel tud köpönyeget forgatni: Horn belső köreiből Gyurcsány kedvencévé válni. Politikai teljesítményéről, a lakosság megszólításának képességéről sok pozitívum már nem mondható el. XVII. kerületi lakosként a 2014-es polgármester-választáson 19,69 százalékot ért el, míg Riz Levente több mint 64 százalékkal verte tönkre. Győznie 2019-ben sem sikerült, akkor a szintén fideszes Horváth Tamás bizonyult jobbnak nála. Egy kiszivárgott hangfelvételből akkoriban az is kiderült, hogy jelenlegi hivatali főnöke, KariGeri sem volt nagy véleménnyel róla. Mint mondta: „Az a veszély nem fenyeget, hogy a XVII. kerületben Gy. Németh Erzsébet megnyeri a választást.”

A párt azonban mindig segítette. Demszky idejében a Fővárosi Közgyűlésben az MSZP jóvoltából lett frakcióvezető, utána listán jutott be a parlamentbe képviselőnek.

De a vér nem válik vízzé. Gy. Némethnek a szovjet elnyomás központja a jelek szerint máig közelebb áll a szívéhez, mint az arisztokrata családból származó Széll Kálmán, a Magyar Tudományos Akadémia tagja, a Tisza Kálmán-kormány első pénzügyminisztere, a Magyar Királyság miniszterelnöke.

Azt persze nem tudom, honnan gondolja, hogy a magyarok többsége számára még ma is jobban cseng a Moszkva tér. Attól, hogy ő még ma is vörös, egyáltalán nem biztos, hogy mások is azok. Vágó István egykori kvízmester, szintén DK-s korifeus például épp a héten kérte az ATV Csatt című műsorában vitapartnerét, hogy ne szólítsa őt baloldalinak, hanem ellenzékinek.

Gy. Németh moszkvaterezése tehát legfeljebb az egyre fogyatkozó kommunisták szívét érintheti meg, senki másét.

Álláspontja a saját szempontjából persze érthető. Őt mindig a komcsik tették nagy emberré, ezért lehet olyan szívmelengető számára a Moszkva tér nevének tudatos kiemelése. Gy. Németh politikai talentumából ennyire futja. Azzal traktálja a választóit, amit ők szívből utálnak. Azt gondolván, ha ő szereti, akkor másokat is kötelezhet rá. Igazi komcsi tempó.

Szerencsére nem ez az első tévedésük.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A Facebook szándékosan cenzúrázza a konzervatív-jobboldali hírportálokat

A Facebook szándékosan cenzúrázza a konzervatív-jobboldali hírportálokat

A vállalat a 2016-os választások után két olyan eszközt is használt, amely aránytalanul nagy kárt okozott a konzervatív kiadóknak. A The Journal prezentálta a Facebook belső kutatását, amely szerint ha mindkét eszközt eltávolítanák, akkor a Breitbart News forgalma 20 százalékkal, a Washington Timesé 18 százalékkal, a Western Journalé 16 százalékkal, az Epoch Timesé pedig 11 százalékkal nőne. Végül a Facebook az egyik eszközt eltávolította, míg a másikat megtartotta, azonban nem világos, hogy melyiknek volt nagyobb hatása a forgalomra.

Kilépett a DC-től, mert elege lett a woke-kultúrából

A DC Comics munkatársa kilépett a cégtől, mivel elege van abból, hogy a képregények a felvilágosult baloldal narratíváját képviselik.

Orbán Viktor: Egymásra számíthatunk!

A miniszterelnök a Facebook-oldalán osztott meg képeket.

Zavarja a szélsőbalosokat az életpárti ima

Zavarja a szélsőbalosokat az életpárti ima

„Fuck your God!” – kiabálta a szélsőbalos csoport az életpárti virrasztás résztvevőinek. Az Antifa aktivistái megtámadták a konzervatív, életpárti diákokat, és azt ordították nekik, hogy öljék meg magukat.

Az Erdélyi Magyar Szövetség magyar neve miatt utasította el a törvényszék a pártfúziót

A Bukaresti Törvényszék azért utasította el az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) és a Magyar Polgári Párt (MPP) fúziójával létrejövő Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) bejegyzését, mert utóbbi hivatalos nevét magyarul is, románul is be kívánták jegyeztetni az egyesülő pártok – közölte vasárnap az EMSZ sajtóirodája.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére