Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gutaütés Gyurcsányéknak: nyugdíjprémium és benzinár

Horváth K. József

2021.11.12. 19:00

Ha valaki látszólag indokolatlanul sárgának látta tegnap az ATV A nap híre című műsorát, akkor fölösleges a szemorvoshoz fordulni. A sárga irigység színe ugyanis vastagon belengte a műsort.

DK-s, jobbikos és civilként egy balliberális műsorvezető volt a vendég. Nekik volt a feladatuk az, hogy úgy próbáljanak meg tárgyszerűen beszélni a befagyasztott benzinárakról, illetve a százezer forint körüli nyugdíjprémiumról és infláció kiegészítésről, mintha beszéd közben nem szívnák a fogukat. Mit mondjak, nem sikerült. Közel voltak a gutaütéshez, hogy a kormány képes volt két fronton olyan komoly intézkedéseket hozni, ami nagyon jól esik az embereknek, s baromira rosszul a baloldalnak.

Varga Zoltán, a Demokratikus Koalíció savanyú Jóskája, aki olykor ereszcsatornával a kezében hadonászik a parlamentben, s aki annak köszönheti képviselői mandátumát, hogy Gréczy Zsoltot – maszatos kezét (is) ábrázoló fotói miatt – kénytelen volt a párt visszahívni, szóval Varga Zoltán váratlan fordulattal hergelt újra a kormány ellen. „Tetszettek volna kevesebbet lopni” – mondta a maszk mögé bújva. Hogy ennek az évek óta bizonyítatlan állításnak mi köze van ahhoz, hogy Orbán Viktor maximálta az üzemanyagok árát, azt pontosan nem lehet tudni. De hát a gyurcsányisták mindig ezt mondják, ha lányos zavarukban nem tudják irigységüket leplezni. S az emberek számára előnyös intézkedés miatt gyalázzák a kormányt, hogy lehetőleg ne örüljenek a bátor lépésnek. Tudjuk, hogy Európa sok országában a mi jelenlegi 500 forintos árunkhoz képest 600-700 forint értékben is lehet benzint, gázolajat venni, mert nem csak Magyarországon drágul az üzemanyag, hanem szerte a kontinensen. Ennek ellenére a horvátokon kívül senki nem merte befagyasztani az árakat, csak Magyarország.

Persze tudjuk, a DK maga Móricka, akinek mindenről ugyanaz jut eszébe. Vargáéknak Orbánról a lopás, amin röhög az egész ország, mert már a gyurcsányisták jó része sem hiszi el ezt a marhaságot.

De hogy Varga bizonyítsa, hogy pártja mennyire nem az emberek pártján áll, gyorsan előjött azzal a mantrával is, hogy ez a gaz Orbán még az eurót sem akarja bevezetni, pedig az milyen jó lenne. Persze, mindenki tudja, hogy azzal rosszul járna az ország, súlyosan ráfizetnének a magyarok, de hogy mutassák, hogy ők mennyire Európa-pártiak, azt az euró igenlésével is hangsúlyozni akarják, kihasználva némelyek tájékozatlanságát. Kívánom, sose tudjuk meg, mi lenne, ha nemzeti valutánk nem a forint volna, hanem az euro, amire északi szomszédaink is jócskán ráfizettek.

Majd, hogy Varga Gyurcsánytól tényleg kapjon egy buksisimogatást, nyomatékkal hozzátette: „Nem az a baj, hogy az üzemanyag drága, hanem az, hogy Magyarország gazdasága romokban van.”

Tényleg, csap a fejére a néző. Annyira romokban van, hogy a gazdaság történetében először éppen most lehet először nyugdíjprémiumot fizetni. Minden nyugdíjasnak 80-100 ezerrel nagyobb összeget küldeni a postással. Mindezt persze nem azért, mert a GDP kiugróan magas lesz idén, ami járvány idején többszörös bravúr, hanem azért, mert szerintük a gazdaság romokban van.

És hogy „romokat” (sárgára) színezni lehessen, hamar átvette a szót Rangos Katalin – Vona Gábor interjúvolója a Spinoza-házban a Gyurcsány-koalíció előkészítése jegyében – és elmonda, milyen nyomorúságos helyzetben vannak a nyugdíjasok. „Az orrom előtt szívszorító a vásárlásokat nézni. Ahogy két szelet sonkát méret magának és ráripakodik a csemegepultosra, hogy ne tegyen rá még egyet.” Álmodik a nyomor, mondá’ a költő, meg a szerecsenmosdató Katalin, akin kívül kevés ember akad, aki hasonló történetet látott volna. Talán az ő szeme is csak káprázott.

A jobbikos Lukács László György országgyűlési képviselőt már nem is idézem, mert mindenben egyetértett DK-s politikai főnökével. Kisebb dolga is nagyobb annál, hogy a jelen lévő Vargának ellentmondjon. Most zajlanak ugyanis a tárgyalások, ki milyen helyen lehet az országos Gyurcsány-listán, a következő parlamenti ciklusban kinek lesz képviselői apanázsa, s kinek jön a hét szűk esztendő.

Talán, ha a balosok rendre az emberek érdekében érvelnének, a javukat akarva kampányolnának, nem a saját egzisztenciájukat féltve fogják két kézzel a széküket, előbbre volnának.

Így azonban a győzelmi vörös helyett minden bizonnyal marad az irigység sárga fénye, meg a gutaütés. Nekünk meg az olcsóbb benzin és a csinos nyugdíjprémium, a 13. havi nyugdíj, s minden más, amit jó országvezetéssel közösen megtermelünk.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Német Ipari Szövetség vezetője: Az orosz gáz leállítása pusztító lenne

Német Ipari Szövetség vezetője: Az orosz gáz leállítása pusztító lenne

Senki sem tudja, milyen hideg lesz a következő tél – újabb józan hang Németországból.

Szijjártó: Brüsszelnek változtatnia kell nagyképű hozzáállásán a nyugat-balkáni bővítést illetően

Szijjártó: Brüsszelnek változtatnia kell nagyképű hozzáállásán a nyugat-balkáni bővítést illetően

Ha a nyugat-balkáni bővítés tekintetében az Európai Unió nem tud változtatni nagyképű hozzáállásán, akkor hasonló kudarc fogja érni, mint amikor elvesztette az Egyesült Királyságot – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben, az uniós tagországok külügyminiszteri ülésének szünetében hétfőn.

A Márki-Zay-féle civilek pártja már most halott konstrukció

A Márki-Zay-féle civilek pártja már most halott konstrukció

Lehet a Fideszben keresni a hibát, hogy miért nincs ellenzéke, de nem a győztesek dolga a vesztesek helyett működőképes, ellenzéki politikát kitalálni. Más kérdés, hogy vannak olyanok, akiken segíteni sem lehetne. Közéjük tartozik többek közt a párt alapításba fogó Márki-Zay Péter is.

Orbán Viktor: Megvédjük a családokat, megvédjük a rezsicsökkentést, megvédjük Magyarország biztonságát!

Orbán Viktor: Megvédjük a családokat, megvédjük a rezsicsökkentést, megvédjük Magyarország biztonságát!

133 igen szavazattal megválasztotta az országgyűlés Orbán Viktort miniszterelnöknek.

Politikai játszmák miatt Norvégia nem tud jelentősen segíteni az EU-nak gázügyben

Politikai játszmák miatt Norvégia nem tud jelentősen segíteni az EU-nak gázügyben

Az orosz gázembargó árnyékában Norvégia lehet, hogy mégsem ad elég gázt Európának.

Ide is, oda is meg akar felelni az EU, mégis támadják

Ide is, oda is meg akar felelni az EU, mégis támadják

Erre szoktam mondani, hogy olyan sose lesz, hogy mindenkinek jó legyen.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére