Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gréczy a baloldaliak által felelőssé tett Gyurcsány hátsóját védi

Horváth K. József

2022.04.22. 19:00

Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció maszatolás után megszégyenült és parlamenti mandátumáról önként lemondó képviselője most listáról, Gyurcsány kegyelméből ismért tagja lett az Országgyűlésnek.

 

Az utóbbi napokban, órákban már jelét is adta hálájának, illetve magyarázatául annak, miért is volt ilyen nagyvonalú hozzá Gyurcsány Ferenc.

Most, hogy a baloldali pártok nagy lendülettel egymásra mutogatva keresik a felelősöket a szégyenteljes választási vereségért, egyre többször került a középpontba Gyurcsány Ferenc személye is. A bátrabbak kimondták, a baloldal megújulása, esetleges választási sikere azért nem valósulhat meg, mert az ellenzék soraiban sokan éppen Gyurcsány Ferenc személyét tekintik legfőbb tehertételnek.

Erre jön a hálás Gréczy Zsolt, és elkezdi törleszteni tartozást. Ezt írja Instagramján:

„Ma a DK adja a legtöbb EP-képviselőt, a legerősebb budapesti közgyűlési frakciót és a legnagyobb országgyűlési frakciót az Orbánon kívüli világban. Gyurcsány Ferencnek kellene mennie? Ugye viccelnek?”

 

Akkor tehát mindenkinek kuss, ugye, Gréczy uram? Azért, mert az MSZP-től ellasszózott embereket Gyurcsány volt képes csatasorba rendezni, miközben a szerencsétlen baloldali szavazók azt remélték, hogy ez majd arra is elegendő lesz, hogy leváltsák Orbánt? Nem volt elég. Nagyon nem. Gyurcsány teljes összefogásos cumiját viszont mindenki bekapta!

 

Pedig azt nem lehet mondani, hogy a jobboldali politikusok, zsurnaliszták nem figyelmeztettek elégszer arra, milyen ember is valójában Gyurcsány Ferenc.

Ferenc persze érezte a veszélyt, ezért is rendezte úgy, hogy a közös lista befutó helyeire csak a hozzá legközelebb állók kerüljenek. Éppen azok, akik a leghatékonyabban meg tudják védeni a hátsóját, ha a választók és a korábbi szövetségeseik felől fenyeget valamiféle veszedelem. A Gy. Némethek, a Kálmán Olgák, a Gréczyk, a Vadaik.

 

És amint látjuk, ezen a téren nem is kellett csalódnia. Gréczy azonnal odapenderült, amit érezte a Gyurcsány felé áramló büdöset. És olyan fantasztikus érveket is kitalált, mint, hogy „Ha a 4x100-as váltó csalódás, nem a legjobb versenyzőt cserélik le, hanem a gyengébben teljesítőket.” És hogy Orbán se érezze jól magát, kipréselte magából azt az okosságot, hogy „1200 forint lesz egy lángos a Balatonon. Ma meghalt a kovid 46000. magyar áldozata.”

Azzal az egyszerű, kultúremberhez kifejezetten méltatlan vízióval képes riogatni, hogy mennyi lesz a lángos a Balatonon. Fogalma sincs, hogy mennyi lesz, de bármennyi is lesz, azért Orbán Viktor lesz a felelős. Szánalmas. Az oltásellenes, ergo nem élet-, hanem halálpárti DK képviselője pedig jobban teszi, ha nem példálózik a halottak számával. Ha rajtuk múlt volna, sokkal több gyászolandónk lenne. Szerencsére nem múlt rajtuk és még négy évig biztos nem is fog.

Sőt talán azután sem.

 

Ezt maga Gréczy is belátja, mert Cserháti Zsuzsa Csoda kell című, egyébként nagyszerű számát ajánlja Facebookján az olvasók figyelmébe. A baloldal számára politikai értelemben azonban – ahogy Gréczy gondolhatja – Gyurcsánnyal valóban csoda kellene a győzelemhez. Megerősítve ezzel azt is, hogy a gyurcsányisták ezúttal sem a magyaroknak szurkolnak, hanem saját maguk jólétének, másfél milliós havi fizetésének.

Ragaszkodnak a bolsevik hagyományaikhoz.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Szolzsenyicin kommunistái és az árnyékkormány mai ülése

Szolzsenyicin kommunistái és az árnyékkormány mai ülése

Akinek még nem sikerült ma egy jót nevetnie, arról Dobrevék gondoskodnak. Tessék: megtartották az első árnyékkormányülést a ma kezdődő parlament ősz ülésszaka előtt. Ott volt mindenki. A Jó, a Rossz és a Csúf. Ja nem, a Jó hiányzott.

Orbán Viktor: A baloldalt Amerikából pénzelték

A magyar kormányfő a pártok frakcióvezetőinek beszédére reagált a parlament hétfői ülésén.

24.hu: A baloldal kampányát Amerikából finanszírozták

Csaknem kétmilliárd forint érkezett 2022 első felében Márki-Zay Péter mozgalmához az Egyesült Államokból – írja a baloldali 24.hu nevű portál. A lap kifejti, milyen szerepe lehetett Karácsony tanácsadójának az amerikai pénzek megszerzésénél.

Orbán Viktor: A magyar kormány Európában elsőként megkérdezi az embereket a szankciókról

Orbán Viktor: A magyar kormány Európában elsőként megkérdezi az embereket a szankciókról

Európában elsőként, Magyarországon megkérdezzük az emberek véleményét a szankciókról – mondta napirend előtti felszólalásában az Országgyűlésben Orbán Viktor miniszterelnök.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére