Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Globális katasztrófa közeleghet

Nagy Gábor

2016.02.27. 10:02

Rákkeltõ a sör? Egy friss tanulmány szerint benne van a pakliban.
A kutatók 40 (!) különböző, Németországban árusított sörben találtak peszticidhez hasonló anyagokat
A peszticidek, más néven a növényvédő szerek olyan anyagok, illetve annak keverékei; melyeket a mezőgazdaságban használnak azért, hogy a növényeket és a terményeket megóvják a károsító élőlényektől, terméketlenné azokat, vagy csak szimplán elpusztítsák őket.

A müncheni székhelyű környezetvédelmi intézet kis mennyiségű glifozát (gyomirtó) talált Németország 14 legnépszerűbb sörében. A legtöbb peszticidet – 30 mikrogramm – a Hasseröder nevű sörben találták, míg a legkevesebbet az Augustinerben találtak 0,46 mikrogrammal.

A Der Spiegelnek nyilatkozó szakember szerint a megengedhető glizofát értéke egy liter sörben nem lehetne 0,1 mikrogrammnál több; így a tanulmányban található számok azt jelenthetik:

rákkeltő lehet a sörfogyasztás!

A német sörszövetség szerint (BfR) a tanulmány abszolút hiteltelen, és hozzátették, hogy ennyi erővel az összes élelmiszer mérgező és rákkeltő, hiszen a mezőgazdaságban széles körben és régóta használják a növényvédő szereket. A szövetség elmondta azt is, hogy egy felnőttnek napi 1000 liter sört kellene elfogyasztania ahhoz, hogy ez valós veszélyt jelentsen, szóval:

nincs mitől félni!

A tanulmány időzítése azért nem túl szerencsés, hiszen Németországban idén ünneplik az ún. tisztasági törvény 500-dik évfordulóját; amely azt jelenti, hogy egy sör csak malátából, vízből és komlóból készüljön.

Fontos azt is megjegyezni az ügyben – csakhogy teljes legyen a képzavar: az Egészségügyi Világszervezet (WHO) tavaly a glizofát nevezte meg a rák kialakulásának egyik fő okaként.

A kérdés ezek után már csak az maradt: Igyunk vagy ne igyunk?

(RT)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére