Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gazdagrét kincse ellen fordult Újbuda új DK-s vezetése

888.hu

2020.02.29. 11:00

Az Újbudai Önkormányzat Gazdasági Bizottsága ellehetetlenítette a Gazdagréti Piac Nagyszeben téri működését. Az új, ellenzéki vezetés olyan döntést hozott, amellyel újra bebizonyította, hogy nem számít neki az emberek véleménye, csakis a saját érdekeit tartja szem előtt.

Az ellenzéki képviselők szerdán döntöttek a Gazdagréti Gréti Piac megszűntetéséről. A Gazdagréti Összefogás Egyesület közel 10 éve üzemelteti a Gréti Piacot az itt élők nagy megelégedésére. A kerületet vezető ellenzéki koalíció a gazdasági bizottságban hozott döntése nyomán a piacot ezentúl évi több, mint 20 millió forintért, tehát irreálisan magas összegért tudná bérelni az egyesület. Április 1. után ekkora összeget kellene fizetni a közterület használatáért. Nem kell gazdasági szakembernek lenni ahhoz, hogy lássuk, ilyen mértékű költségnövekedést nem tud elviselni a heti egy napos gazdapiac.

A Gréti Piac egy misszió, hiszen 2010 előtt nem volt piac Gazdagréten.

A Gazdagréti Összefogás Egyesület keresett meg vidéki termelőket, hozta létre a piacot, hogy elérhetővé tegye az itt élőknek az egészséges, friss és kézműves termékeket, a vidék ízeit.

Az azóta eltelt időszak pozitív visszajelzései, a rengeteg vásárló és a visszatérő vendégek is igazolták, hogy jó dolgot cselekedtek. Egy családias kis piacot üzemeltettek, amelyen mind a vásárlók, mind a gazdák megtalálhatták a számításukat. A szervezőket nem a haszonszerzés, a minél nagyobb profitszerzés motiválta szemben az önkormányzat vezetésével.

A piac sokkal több volt, mint bevásárló tér, több volt, mint az egészséges, magyar termékek adásvételére létrejött fórum.

A nagyvárosban találkozási pontot jelentett, nemcsak a testnek, de a léleknek is táplálékot kínáló közösségi térként működött. Gazdagrét kincse volt ez a piac.

A DK-s László Imre vezette XI. kerület viszont nem akarja, hogy április elsejétől az itt élők továbbra is vásárolhassanak a finomabbnál finomabb termékekből, nem beszélgethetnek a kedves árusokkal, nem vehetik meg a hétre való házi tejet, bort, sajtot, kolbászt, házi süteményt.

Ugyanakkor az önkormányzat egyik cégének, az Újbuda Prizma Közhasznú Nonprofit Kft-nek a piac üzemeltetésével kapcsolatban megadják a közterület-használati kedvezményt, míg egy nonprofit egyesületnek nem. A vezetés döntése az, hogy egy civil szervezet fizessen irreálisan magas bérleti díjat, míg egy gazdasági vállalkozás elenyésző összeget! Ezt méltánytalan és felháborító!

A helyiek kénytelenek tudomásul venni, hogy az új vezetés figyelmen kívül hagyja az itt élők érdekeit. Úgy látják, hogy a kerület vezetése ezzel a döntéssel hatalmi és politikai haszonszerzésre akarja felhasználni a piacot és ellehetetleníti a működését.

Az egyesület petíciót indított a Gazdagréti Termelői Piac megmentéséért!

Az alábbi linken tudnak kiállni a piac megmentéséért az azt szerető itt élők:

https://www.peticiok.com/gazdagreti_piac

A Gazdagréti Összefogás Egyesület bízik benne, hogy a vezetés átgondolja a döntését.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére