Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

„Független” sorosisták és baloldaliak aggódnak az alaptanterv miatt

M. Kovács Róbert

2020.02.03. 17:33

Még 48 óra sem kellett, hogy a pénteken nyilvánosságra hozott Nemzeti alaptanterv körül kialakuljon a „független szakértők” huhogó kórusa. A hvg.hu-nak komoly szakmai véleményt mond a témáról a Magyar Bálint minisztersége alatt készült 2002-es NAT alkotója, a Soros György támogatására büszke pedagógusszervezeti elnök és az önmagát „belekotyogónak” minősítő, kiugrott pedagógus.

Teljesen nyilvánvaló, hogy felvilágosulték szerint, ha egy Nemzeti alaptanterv (NAT) a „magyarokat erősként, hősként, pozitív szereplőként kívánja láttatni”, akkor az „erőteljesen nacionalista”, és semmiképpen sem szakmai. Minderről az a Miklósi László mondta el véleményét a hvg.hu-nak, aki a Történelemtanárok Egyletének elnöke. Az általa vezetett „független” szervezet már a Soros-hálózat tagjairól összeállított 1999-es „Kislexikonban” is szerepel, azzal a meghatározással, hogy

iskolatípustól függetlenül minden történelemtanár és a történelemtanítás szakmai érdekvédelmi (érdekképviseleti) szervezete. Tagja lehet magyar és nem magyar állampolgár egyaránt.

Világos: náluk az is taníthat magyar történelmet, aki nem magyar…

Azon persze nagyon meg sem kell lepődni, hogy Wass Albert vagy Herczeg Ferenc tantervbe építése komoly felzúdulást keltett a balliberális oldalon, de hogy George Orwell miért fáj nekik, az nehezen érthető.

Ahogy az is komplikált kérdésnek tűnik, miért éppen a Magyar Bálint minisztersége idején, a 2002-es NAT összeállítását vezérlő Vass Vilmos tűnt a leginkább független szakmai véleményadónak a hvg.hu szerkesztői számára.

De persze, ha valaki csak kritizálni, nem elemezni akar, akkor olyat is megkérdezhet szakmai véleményéről, aki bevallottan nem is része már a szakmának. Ilyen ember Nahalka István „oktatáskutató”, aki blogján úgy mutatkozik be, mint aki „saját elhatározásból távozott a közoktatásból”, azóta „oktatásfejleszt, mindenféléket ír és mindenbe belekotyog”. Ráadásul mindemellett azért akadt ideje arra is, hogy beszédet mondjon a Tanítanék Mozgalom Balog Zoltánnak, az emberi erőforrások miniszterének lemondását követelő 2016-os tüntetésén.

OLVASTAD MÁR?

Saját korlátozásokkal védik magukat a turistacélpontnak számító települések

Szentendrén lezárják a belvárost az ünnepekre, Zebegényben behajtani tilos táblákkal tartják távol az autós turistákat, Velencén a tóparti parkolókat zárják le, és úgy tudjuk, Verőce és Nagybörzsöny is védeni tervezi magát a felelőtlen kóricálókkal szemben.

A rémhírek aranykora

A rémhírek aranykora

Nem véletlenül hazudnak. Számukra a hamis információ a termék, amellyel nem tájékoztatni, hanem manipulálni akarnak. 

Operatív törzs: szűrnek minden idősotthonban élőt és ellenőrzik a szabályok betartását is

Egyetlen nap alatt 11 halálos áldozatot követelt a járvány, közülük négyen egyetlen idősotthon lakói közül kerültek ki, ezért Müller Cecília az ilyen intézmények azonnali ellenőrzését rendelte el. A Mentőszolgálat szakemberei folyamatosan szűrik az ott élőket, mert az ilyen otthonokban végzetes következményekkel járhat a járvány terjedése.

Novák Katalin: egyetlen forintot sem vonunk meg a családoktól a járványügyi védekezés miatt

Novák Katalin: egyetlen forintot sem vonunk meg a családoktól a járványügyi védekezés miatt

Minden korábban meghozott családpolitikai intézkedés érvényben marad annak ellenére, hogy a kormánynak jelentős összegeket kellett átcsoportosítani a koronavírus-járvány elleni eredményes védekezés érdekében – erősítette meg Novák Katalin, az Emmi ifjúsági és családügyi államtitkára.

Varga: az EU-tól még nem jött semmi, de az ország éves jövedelmének ötöde a védekezést szolgálja

Varga: az EU-tól még nem jött semmi, de az ország éves jövedelmének ötöde a védekezést szolgálja

Magyarország éves jövedelmének mintegy 20 százalékát fordítja a koronavírus elleni védekezésre, ezzel a kormány minden ötödik forintot a családok és a vállalkozások támogatására szán – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter Facebook-videójában a pénzügyi akciócsoport megbeszélését követően.

Lemondásában beismerte az EU járványügyi tehetetlenségét az Európai Kutatási Tanács elnöke

A koronavírus okozta világjárványra adott európai válasz késlekedése miatt beadta lemondását Mauro Ferrari, az Európai Kutatási Tanács elnöke – erősítette meg Johannes Bahrke, az Európai Bizottság digitális gazdaságért, valamint kutatásért és innovációért felelős szóvivője szerdán.

Karácsony és a nagyvárosi polgármesterek véleményét is kikérve dönt a kormány a további korlátozásokról

Karácsony és a nagyvárosi polgármesterek véleményét is kikérve dönt a kormány a további korlátozásokról

Ennyit arról, hogy Magyarországon nincs demokrácia és az ellenzéki városvezetőket elnyomja a kormány...

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére