Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Fordítva a lovon: mindig a paci halad jó irányba, nem Karácsonyék

Horváth K. József

2021.06.09. 16:15

Nem meglepetés, ha egy szocialista embertípus fordítva ül a lovon. Háttal a mentiránynak negyven éven át itt nyargalásztak közöttünk anélkül, hogy valaki kérte/megválasztotta volna erre őket. Szuronnyal a hátában az ember ugyanis ritkán szavaz szabad akaratából.

 

Mindez Mesterházy Attila MSZP-s országgyűlési képviselő ma reggeli ATV-s nyilatkozatáról jutott eszembe, aki Karácsony önmagát lejárató nyelvvizsgatörténetét vette védelmébe. A főpolgármester nyelvi analfabetizmusát nemes egyszerűséggel „karaktergyilkosságnak”, egy „negatív kampány kezdetének” nevezte. Karácsony szánalmas nyelvi felsüléseit nem alkalmatlansága bizonyítékának látta. Szerinte mindez azért van, mert az ellenzék soha nem volt ilyen közel ahhoz, hogy megnyerhesse a választást, ezért a karaktergyilkolászás.

Mesterházy érveléséből az következik, hogy Karácsony számos alkalommal azért nem szólalt meg angolul, hogy alapot adjon a negatív kampányra. Mintha politikai ellenfelei találták volna ki, hogy az Economistnak vagy a török újságírónőnek tolmács segítségével nyilatkozzon. Majd nevetséges módon szintén ellenfelei zavarták el Bohár Dani angolul feltett kérdései elől, ahogy a Deutche Welle angol kérdésére csak ellenfelei unszolására válaszolt volna asszisztense, mert a közönyös arccal mellette ballagó Karácsonyt megakadályozák abban, hogy maga feleljen. Nevetséges.

Mesterházy szerint tehát az a karaktergyilkosság, ha valaki miniszterelnök akar lenni, de szégyenszemre nem tud teljesíteni, s erre politikai ellenfelei felhívják a figyelmet.

Zavaros az előélete is. Két doktori iskolába iratkozott be, de egyiket sem tudta befejezni, a közgázon egy befejezett féléve van. Angolügyben pedig tudása – saját bevallása szerint – hiperpasszív, ami az élőbeszéd előli megfutamodásokra elegendő, miközben állítólag létező bizonyítványával „komám asszony, hol az olló?”-t játszik. Mint Gyurcsány a diplomájával.

Tessék mondani, nem az a normális, hogy ezekről az ellentmondásokról politikai ellenfelei tájékoztatják a nyilvánosságot, hogy a választók tisztában legyenek azzal, milyen ember pályázik a bizalmukra?

Karácsony gyatra képességei okán nemcsak nyilvánvalóan alkalmatlan erre a magas közjogi méltóságra, de folyamatos hazudozásával morálisan is aláássa saját ambícióinak beteljesíthetőségét.

Mesterházy a helyes megítélés felelősségét akarhatta – karaktergyilkosságnak álcázva – a politikai ellenfelekre hárítani. Próbálva tagadni, hogy a fenti tények igazak volnának. Nem sikerült neki.

A baj az, hogy nemcsak a hitelességükben is dinamikusan fogyatkozó szocialisták ülnek fordítva a lovon, hanem az egész Gyurcsány-koalíció.

S nem veszik észre, hogy mindig a ló halad helyes irányba.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Az EU véglegesítette az orosz finomított kőolajtermékek vasárnaptól érvényes árplafonját

Véglegesen jóváhagyta az Európai Unió Tanácsa szombaton az Oroszországból származó vagy onnan exportált finomított kőolajtermékek árplafonjáról szóló megállapodást, amely február 5-én, vasárnap lép érvénybe.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére