Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Fő az éberség!

Jánosy Károly

2021.03.30. 16:00

Meglepetésben volt részük azoknak, akik ezen a napsütötte hétvégén a budai várban nézelődtek. A fasizmus ott dekkolt az Oroszlános udvar délkeleti csücskében.

 

Szétvetett lábakkal terpeszkedett, és a közszolgálatiság felkent papjai, a legfüggetlenebb germán médium, a Deutsche Welle képviselői szerint azzal foglalatoskodott, hogy kiterjessze hatalmát, befolyását a bámészkodva sétálgató magyarok körében. A nácivadászatban járatlanoknak persze semmi sem tűnt fel, folyvást tátották a szájukat, talán még elismerően is bólogattak. A beavatottak azonban a feltűnést kerülve szemmel tartották őkelmét a sarokban, hiszen jól tudják, akkor kell a legéberebbnek lenni, amikor az égvilágon semmi gyanús nem történik, és a langymeleg márciusi fuvallat lecsorog a Főőrség palotájának újjáépített falain, és gellert kap a Stöckl-lépcső fordulóiban.

Pedig a legsötétebb kor ül tort a várban, s mi vaknak, süketnek és némának tettetjük magunkat. Hát hiába fújják harci kürtjeiket a teuton média jelesei? A fasizmus ma még csak a budai várban bontogatja szárnyait, de mi lesz, ha újjáépül Pesten a Nyugati pályaudvar, a Corvin Áruház, az Operaház s vele szemben a Drechsler-palota vagy éppen a Hárshegyen a régen bezárt Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet? Minden jóérzésű embert kiver a víz még a gondolatától is.

Még jó, hogy a Lajtán túlról is figyelik a történéseket, és a Deutsche Welle aggodalmas híradásai nyomán talán még időben gátat vethetnek a meggondolatlan felújításoknak. S inkább a szocialista szellem vasútjának talpfáit kezdik újra lefektetni.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére