Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Financial Times: "A kvótaelképzelés gyakorlatilag kimúlt"

Sümeghi Lóránt

2016.08.30. 13:58

Angela Merkel napokban tett nyilatkozataival teljesen ellentmondásos elemzés jelent meg a Financial Times brit gazdasági lapban a migrációval és a kényszerbetelepítéssel kapcsolatban. Természetesen Magyarország is kapott a "törõdõ" liberális szeretetbõl.

Alig 24 órával ezelőtt, Angela Merkel megerősítette minden kényszerbetelepítést komolytalannak beállító európai állampolgárban azt, hogy 

az nem fog menni, hogy egyes országok kijelentik, hogy egyáltalán nem akarnak muszlimokat az országukba."

A német kancellár szerint az Európai Unió tagjai majd biztosan megegyezésre jutnak a migrációs válságból adódó, megoldásra váró kérdésekről, köztük arról is, hogy miképp osszák el igazságosan a menedékkérőket az unió 28 tagországa között.

Amennyiben e kijelentés nem a kényszerbetelepítés tervezetéről árulkodik, akkor vajon miről?

Nem kell messzire menni ha félreértelmezett és fordított logikát követő médiumok tudósításait szeretné szemlézni az ember. A liberális értékrendet valló Financial Times című gazdasági lap Merkel állításaival ellentétben nemcsak azt állította, hogy

az európai kvótaelképzelés mára gyakorlatilag kimúlt,"

hanem Magyarország kapcsán azt is megjegyezte, hogy ennek értelmében az egész migrációval kapcsolatos népszavazás már okafogyottá vált, továbbá az ezzel kapcsolatos törekvéseket csupán a virulens EU- és migránsellenesség kiterjesztéseként kell értelmezni.

Valószínűsíthető, hogy az Financial Times alkalmazottjait nem hívták meg Merkel tegnapi sajtótájékoztatójára, és még csak nem is forgatták kezeik között a nemzetközi sajtóorgánumokat sem.

Továbbá a V4-ek kapcsán egy rendkívül hiteles forrást is megszólaltat a gazdasági lap, történetesen egy nevét nem vállaló, vezető beosztású szlovák illetékest, aki szerint

Magyarország - és Lengyelország - egyre inkább radikalizálódik."

Majd kommentárként a lap megjegyzi, hogy várható lenne, hogy az egykori kommunista országok vezetői - közülük főképp Orbán Viktor - , akik évente eurómilliárdokat kapnak az EU-tól, és gazdasági növekedésük hajtóereje a hozzáférés az unió egységes piacához, Brüsszel lelkes biztatói legyenek, ám egyesek közülük nem azok. 

A brüsszeli szolgalelkűség hiányát tehát az FT mindenképpen negatívumnak tudja be Magyarország kapcsán. Ejnye. Legközelebb majd jobban igyekszünk. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére