Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Filozófiai NATO-tagság az osztrák semlegesség árnyékában

888.hu

2022.05.14. 08:30

 

Kell némi önsanyargatásra való hajlam ahhoz, hogy Perintfalvi Rita teológus asszony írásait olvassuk. Az egyszeri földi halandó joggal érezheti faragatlan tuskónak magát, aki a termékeny Facebook-publicista lába nyomába sem léphet. Megfellebbezhetetlen magabiztossága láttán könnyen olyasféle érzésünk támadhat, hogy a harcias pózban tetszelgő amazon a hazai és nemzetközi filozófia, teológia, politológia és csatolt részeinek legnagyobb, legismertebb képviselőit is simán lemosná a porondról.

Persze a közösségi oldalon – némi túlzással – mindenki azt ír, amit akar. A Falkland-szigeteki spenóttal, toszkán paradicsommal megbolondított algás tofu, és a mangalicazsírban fürösztött, velős, csülkös pacal jól megfér egymás mellett.

Az Orbán Viktor közelgő bukásáról, elszigetelődéséről, a rabláncra vert sajtóról szóló posztok mindig zajos lájksikereket arathatnak, és Perintfalvi Rita széles spektrumot felölelő, gyakran közkinccsé tett írásaira is folyvást van vevő.

A minap sokat sejtetően tudatta: „a diktatúra a negyedik 2/3 után jobban retteg, mint valaha. És tényleg, mindent bevetnek, hogy elhallgattassák azokat, akik még mindig mernek szabadon beszélni! Konkrétan például engem.”
A Zorbánék azonban nem voltak eléggé résen, mert minden igyekezetük ellenére sem tudták elhallgattatni, mert már másnap egy szépen fejlett, egészségesnek látszó párbeszédnek adott életet hűséges követői szeme láttára.

Osztrák filozófus barátjával – ki mással? – arról értekezett, hogy arrafelé sokan aggódnak, mert Putyin „Orbán haverja” – Ausztriát is veszélybe sodorhatja.

A bécsi filozófussal folytatott életszagú diskurzusból kiderül, hogy ha kell, az osztrák ármádia – mint a régi szép K und K időkben – kelet felé fordul és csatlakozik Volodimir Zelenszkij honvédő harcosaihoz. Elvégre: „Ezt jelenti a NATO-tagság, hogy megvédjük egymást.”

A párbeszéd hitelességét némileg árnyalja, hogy a bécsi filozófusnak nincs tudomása arról, hogy az 1955-ben kötött, és a nagyhatalmak által garantált osztrák államszerződés értelmében Ausztria állandó semlegességének kinyilvánítása mellett deklarálta, hogy az ország soha, semmiféle katonai szövetséghez, így a NATO-hoz sem csatlakozik.

Persze lehet, hogy a bécsi filozófus és Perintfalvi Rita már tud valamit…

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Scholz szerint a NATO-val kell megvédeni a tengerek alatti kritikus infrastruktúrát

Nemzetközi együttműködéssel meg kell erősíteni a tengerfenéken kiépített kritikus infrastruktúra védelmét, és ezt a munkát a NATO keretei között kell összehangolni – jelentette ki Olaf Scholz német kancellár szerdán Berlinben.

Kari Geri is tudott az USA-ból érkező pénzekről

Kari Geri is tudott az USA-ból érkező pénzekről

Azt viszont nem tudta elmondása szerint, hogy mennyi jött.

A szankciópárti európai baloldal az EP-ben mindent megtett, hogy megakadályozza a megegyezést

Az Európai Bizottság végre elfogadta Magyarország nemzeti helyreállítási és rezilienciaépítési tervét, amely 5,8 milliárd euró folyósítása előtt nyithatja meg az utat.

Bombák a pályán, bombázók a lelátón

Bombák a pályán, bombázók a lelátón

Baj van a hölgyekkel. S még mielőtt a feministák megköveznének, gyorsan leszögezem, leginkább a kiemelkedő labdarúgó eseményeken. Mint például a katari világbajnokság, ahol – például – az angol válogatottat elkísérő feleségek, élettársak és barátnők mintegy 10 millió forint értékben piáltak a szállásukat biztosító tengerjárón. Csoda, hogy a címlapokra kerültek? Persze nem csak a rossz oldalukat mutatják a lányok, asszonyok. Annál is inkább, mert legtöbbjük nem éppen hétköznapi bombázó. Összeállításunkban róluk mutatunk be néhány felvételt. S előre is elnézés kérünk, mert biztosan kihagytunk néhány olyan hölgyet, aki biztosan megérdemelte volna, hogy a legjobbak, legszebbek között kapjon helyet.

Tony Blair volt miniszterelnök szerint a briteknek nem kéne kritizálni Katart, mert onnan jön a lóvé

Tony Blair volt miniszterelnök szerint a briteknek nem kéne kritizálni Katart, mert onnan jön a lóvé

Tony Blair volt munkáspárti miniszterelnök arra figyelmeztette a briteket, hogy ne kritizálják túlságosan a világbajnokság házigazdáit, Katart, mivel az arab nemzet gyakran befektet az Egyesült Királyságban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére