Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Filozófiai NATO-tagság az osztrák semlegesség árnyékában

888.hu

2022.05.14. 08:30

 

Kell némi önsanyargatásra való hajlam ahhoz, hogy Perintfalvi Rita teológus asszony írásait olvassuk. Az egyszeri földi halandó joggal érezheti faragatlan tuskónak magát, aki a termékeny Facebook-publicista lába nyomába sem léphet. Megfellebbezhetetlen magabiztossága láttán könnyen olyasféle érzésünk támadhat, hogy a harcias pózban tetszelgő amazon a hazai és nemzetközi filozófia, teológia, politológia és csatolt részeinek legnagyobb, legismertebb képviselőit is simán lemosná a porondról.

Persze a közösségi oldalon – némi túlzással – mindenki azt ír, amit akar. A Falkland-szigeteki spenóttal, toszkán paradicsommal megbolondított algás tofu, és a mangalicazsírban fürösztött, velős, csülkös pacal jól megfér egymás mellett.

Az Orbán Viktor közelgő bukásáról, elszigetelődéséről, a rabláncra vert sajtóról szóló posztok mindig zajos lájksikereket arathatnak, és Perintfalvi Rita széles spektrumot felölelő, gyakran közkinccsé tett írásaira is folyvást van vevő.

A minap sokat sejtetően tudatta: „a diktatúra a negyedik 2/3 után jobban retteg, mint valaha. És tényleg, mindent bevetnek, hogy elhallgattassák azokat, akik még mindig mernek szabadon beszélni! Konkrétan például engem.”
A Zorbánék azonban nem voltak eléggé résen, mert minden igyekezetük ellenére sem tudták elhallgattatni, mert már másnap egy szépen fejlett, egészségesnek látszó párbeszédnek adott életet hűséges követői szeme láttára.

Osztrák filozófus barátjával – ki mással? – arról értekezett, hogy arrafelé sokan aggódnak, mert Putyin „Orbán haverja” – Ausztriát is veszélybe sodorhatja.

A bécsi filozófussal folytatott életszagú diskurzusból kiderül, hogy ha kell, az osztrák ármádia – mint a régi szép K und K időkben – kelet felé fordul és csatlakozik Volodimir Zelenszkij honvédő harcosaihoz. Elvégre: „Ezt jelenti a NATO-tagság, hogy megvédjük egymást.”

A párbeszéd hitelességét némileg árnyalja, hogy a bécsi filozófusnak nincs tudomása arról, hogy az 1955-ben kötött, és a nagyhatalmak által garantált osztrák államszerződés értelmében Ausztria állandó semlegességének kinyilvánítása mellett deklarálta, hogy az ország soha, semmiféle katonai szövetséghez, így a NATO-hoz sem csatlakozik.

Persze lehet, hogy a bécsi filozófus és Perintfalvi Rita már tud valamit…

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Zelenszkij: Oroszországnak vissza kell vonulnia a háború előtti vonalakig a tárgyalások megkezdéséhez

Szakértők szerint ez olyan feltétel, amelybe Moszkva aligha fog belemenni a közeljövőben tekintettel arra, hogy jelenleg Ukrajna keleti régióira összpontosítja erőit.

Miközben a baloldalon belharcok dúlnak, Orbán újabb gazdaságvédelmi intézkedést jelentett be

Miközben a baloldalon belharcok dúlnak, Orbán újabb gazdaságvédelmi intézkedést jelentett be

Zelenszkijnek pedig nem tetszik, hogy hogy Magyarország elutasítja az olajembargót.

Oroszmentesítés az ukrán könyvtárakban

Franz Kafka, Heinrich Mann és Stefan Zweig talán még ma este átmegy Alekszandr Puskin és Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij mennyei dácsájába és közösen egy palack vodkába fojtják bánatukat. A fenti, német anyanyelvű írók műveit majd’ kilencven éve már máglyára vetették, az orosz óriások munkái csak most kerülnek sorra.

Indianában felülírták a kormányzó vétóját, mégsem lesznek „gendersportolók”

Az Egyesült Államokban Indiana állam törvényhozói kedden megszavazták Eric Holcomb kormányzó vétójogának hatályon kívül helyezését, és olyan törvényt léptetnek életbe, amely megtiltja a magukat nőnek nevező férfi sportolóknak a női sportokban való részvételt.

Orbán Viktor: A rezsit megvédjük, az extraprofitot elvonjuk!

Orbán Viktor: A rezsit megvédjük, az extraprofitot elvonjuk!

„A kormány úgy határozott, hogy létrehoz egy rezsivédelmi alapot és egy honvédelmi alapot. Innen fizetjük majd a rezsicsökkentés és a honvédség megerősítésének költségeit. Kötelezzük a bankokat, a biztosítókat, a nagy kereskedelmi láncokat, az energiaipari és kereskedő cégeket, a telekommunikációs vállalatokat és a légitársaságokat, hogy extraprofitjuk nagy részét ebbe a két alapba fizessék be„ – jelentette be Orbán Viktor, közösségi oldalán megosztott videójában.

GFG blog 2.: A vétóról

GFG blog 2.: A vétóról

Újraindul a GFG blog. Mindig kell egy gondolat és egy gondolat kell.

Összebalhézott a DK és a Momentum, de közben Orbánt kritizálják

Összebalhézott a DK és a Momentum, de közben Orbánt kritizálják

Nagy a riadalom a baloldalon, mit fog csinálni a kormány a háború miatti vészhelyzeti felhatalmazással, miközben a Fővárosi Közgyűlésben arra nem voltak képesek, hogy határozatképességet biztosítsanak a mai ülésre.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére