Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ferencváros: a függetlenség jegyében régi együttesek kerülnek jövedelmező pozíciókba

Horváth K. József

2020.02.26. 13:48

Figyelemre méltó napirend előtti hozzászólást intézett Bácskai János önkormányzati képviselő, Ferencváros 2010 és 2019 közötti városvezetője Baranyi Krisztina jelenlegi polgármesterhez a legutóbbi képviselő-testületi ülésen, aki szavakban nagyon ad a függetlenségére. Tudjuk persze, hogy Baranyi mögött már a kampányban is ott állt Gegesy Ferenc, az egykori SZDSZ-es IX. kerületi polgármester, aki nem mellesleg most főtanácsadóként havi 900 ezer forintért dolgozik a polgármester mellett.

Bácskai János egy hvg.hu-s cikkből idézett. Mint mondta, „A polgármester nem szeretné, ha elburjánzanának a kerületben a politikai alapon kirótt tisztségek, ami ráadásul kifelé is az ő hitelét rombolná, hiszen a kampányban azt hirdette, hogy meg kell szüntetni a politikai alapon eltartottakat az önkormányzatnál.”

Hogy mennyire sikerült távol tartani a politikai eltartottakat, azt jól érzékelteti Bácskai napirend előtti hozzászólása. Természetesen semennyire. Rámutatott, hogy a politikai stallumok ellen szavakban nagyon is kiálló polgármester egykori párttársát, az azóta már megszűnt Együtt kötélékéből érkezett Pápa Leventét a FEV IX. Zrt.-ben az igazgatóság elnökeként juttatta havi 254 ezer forintos pozícióba. Pápa első intézkedéseinek egyike volt, hogy beült az Ferencvárosi Bérleményüzemeltető Kft. ügyvezetői székébe, ahol a javadalmazását azonnal 890 ezer forintra emeltette. Pápa Leventének így már most csak a két Ferencvárosi Vagyonkezelőnél felmarkolt apanázsa meghaladja a polgármesteri fizetést!

A kerület gazdasági bizottságának ülésén továbbá először jelent meg Baranyi Krisztina másik egykori párttársa, mint a Vagyonkezelő új vezérigazgatója.

Pataki Mártont (aki hajdan az Együtt óbudai jelöltje volt) pályáztatás nélkül választották meg. Patakit sem a pályáztatás elmaradása, sem az új parkolási rendszer zavarai különösebben nem zavarták. Ismert, hogy alapos gyanúja merült fel annak, hogy napi egymillió forintos veszteség érhette az önkormányzatot. Ő ennek ellenére január 31-ig szabadságot kivéve kezdte „ténykedését”. Ő az akinek Facebook-oldalán az önkormányzati választás kampányában olvashattuk a következőket:

„És akkor mi az én javaslatom. Ígérjék meg azt, hogy a törvényesség határáig az Önkormányzatok minden erőforrását a Kormány elleni küzdelemre fogják felhasználni. Hogy emiatt a következő 2,5 évben kevesebb utcát fognak leaszfaltozni… nem lesz új játszótér, igen, ez mind nem számít.”

Jól látszik tehát, mennyire nem burjánzanak el a politikai alapon kirótt tisztségek a Ferencvárosban...

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére