Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Felült a halott, és nagyot rúgott a Böszmébe

M. Kovács Róbert

2020.03.02. 11:30

Már a Jobbik volt elnöke, a politikai színtéren – legalábbis – tetszhalott Vona Gábor sem tudott szó nélkül elmenni amellett, hogy Gyurcsány „maga alá gyűri az ellenzéket”. Igaz: ezt a folyamatot a Jobbiknál éppen Vona készítette elő cukiságkampányával, most mégis keményen beleszállt a mindenkit „összedékázó”, „egybites üzenetekkel” operáló DK-vezérbe.

Páros lábbal rúgott bele a DK ellenzéki összefogást sürgető kongresszusa után Vona Gábor az ellenzék új vezérébe, Gyurcsány Ferencbe. Sőt: Vona arról is lerántotta a leplet vasárnapi Facebook-bejegyzésében, hogy az egész összefogósdi úgy marhaság, ahogy van, mert

az önkormányzati választások DK által elhallgatott tanulsága ugyanis az, hogy ahol közös lista volt, azokban a megyékben a Fidesz 6-7 százalékkal jobb eredményt ért el.”

Nem gondoltam volna az elmúlt években, hogy valaha egyetértek majd Vonával, de úgy tűnik, a partvonalról jobban átlátja a pályán kialakuló játékrendet, mint amikor még ő is az összellenzéki csapatban játszott. Mert azt azért ne felejtsük el, hogy

a balliberális pártok irányába még az ő elnöksége idején nyitott a valaha jobb sorsra érdemes nemzeti radikális Jobbik

– amelyből azóta Jakab Péter végképp Ballikot varázsolt.

Vona ugyanakkor most mégis a józanság hangján szól. Figyelmezteti saját híveit, ha még vannak, hogy

ez nem a kormányváltásról szól, hanem arról, hogy a DK maga alá gyűrje a teljes ellenzéket.”

Sőt: az a Vona, aki bár a Simicska-finanszírozás időszaka idején hajlamos volt elfelejteni, hogy pártjukat éppen a kommunista utódpártok, a gazdaságot 2010 előtt szétziláló balliberális vezetés ellen hozták létre, most pontosan látja, milyen hátulról-mellbe eszközökkel igyekszik a Böszme megvezetni azokat is, akiknek 2006 óta masszív, de saját felesége színpadra léptetésével mégis elviselhetőre mérsékelhető hányingere van Gyurcsány politikai munkásságától.

Persze majd Dobrev Klára, Kálmán Olga vagy valaki más lesz a kormányfőjelölt, de ennek nincs igazából jelentősége.

A lényeg, hogy a mostani, DK-nak kedvező erőviszonyokat sikerüljön stabilizálni. Ezért kell mielőbb felfalni a szocialistákat, összedékázni a friss Momentumot, és a közös lista gondolata alá kényszeríteni a teljes ellenzéket.”

Kemény szavak ezek egy olyan ex-politikustól, akinek a vezetése alatt mérsékelt irányba

néppártosodva a Jobbik folyamatosan veszített támogatásából.

Olyan ez, mint amikor valakinek hiába mondják, hogy túl sokat iszik, csak akkor hajlandó ezt beismerni, amikor már elmúlt a másnapos fejfájása is.

Mondjuk ez azért elég hosszú macskajaj volt.

De abban kétségtelenül igaza van, hogy „az ellenzék persze nem tud ellenállni. Nem sokan mernek majd az egybites «közös lista-közös győzelem» kommunikációval szembeszállni. Meg persze

ki is akarná kitenni magát a DK «élvekoncoló» FB kommandójának.”

Mit lehetne ehhez még hozzátenni?! Talán csak annyit: ha már felébredt végre, akkor szép jó reggelt kívánunk Vona Gábornak!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Románia: engedetlenséggel tiltakoznak a vendégek naplózása ellen

Sajátos szabály: a vendéglősöknek nyilvántartást kell vezetni az asztalt foglaló vendégek nevével és telefonszámával. Román megoldás.

Buumm! Gy. Németh belelépett a gereblyébe

Buumm! Gy. Németh belelépett a gereblyébe

A következőkben arra lesz módunk, hogy megtekintsük azt a pillanatot, vizuális típusok bizonyára már látják is, amikor Gy. Németh Erzsébet, a DK által kiküldött főpolgármester-helyettes belelép a gereblyébe. Az ATV-ben az igazságosztó szerepét felvéve a következő monológot tolta ki magából nagy peckesen.

Napi tükör: csökkenő fertőzésszám itthon, izzó indulatok az USA-ban

Napi tükör: csökkenő fertőzésszám itthon, izzó indulatok az USA-ban

Az aktuális fertőzési adatok mellett sokat olvashattak az érdeklődők a nap folyamán az Fehér Ház körüli tüntetésekről, Soros György antifáinak mosdatásáról, illetve a kispesti önkormányzat korrupciógyanús ügyének tervezett sajátos felderítési technikájáról. És arról is, hogy Szijjártó Péter keményen beolvasott Donald Tusknak, az Európai Néppárt elnökének.

Vignjevicnek megköszönték, Predrag Rogan az Újpest új edzője

Nebojsa Vignjevic, az Újpest FC labdarúgócsapatának vezetőedzője hétfőn közös megegyezéssel távozott posztjáról, utódja korábbi segítője, a szintén szerb Predrag Rogan lett.

Felháborító: megrongálták a Kosciuszko-emlékművet a Fehér Ház mellett

Lengyelország washingtoni nagykövete felháborítónak nevezte, hogy az afroamerikai George Floyd halála nyomán kirobbant tüntetések résztvevői a lengyel és az amerikai szabadságharcok hőse, Tadeusz Kosciuszko emlékművét is megrongálták hétfőre virradóra a Fehér Ház előtt.

Vajon miért hamisít svéd járványügyi adatokat a HVG?!

Vajon miért hamisít svéd járványügyi adatokat a HVG?!

Azt tudjuk, hogy ha ellenzéki média szerint mindenki jobban csinálja a koronavírusjárvány elleni védekezést a magyar kormánynál. De vajon ezért hamisítja meg a svédországi adatokat a HVG?!

Újbuda alpolgármestere szerint Afganisztán demokratikusabb hazánknál

Újbuda alpolgármestere szerint Afganisztán demokratikusabb hazánknál

A XI. kerület négy (!) alpolgármesterének egyike az az Orosz Anna, aki szerint a háború sújtotta ázsiai ország demokratikusabb, mint Magyarország. Vajon őt a kerületbe bejelentett tálibok szavazták meg tavaly képviselőnek, vagy valami mégsem stimmel az általa írt jelentéssel?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére