Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Felült a halott, és nagyot rúgott a Böszmébe

M. Kovács Róbert

2020.03.02. 11:30

Már a Jobbik volt elnöke, a politikai színtéren – legalábbis – tetszhalott Vona Gábor sem tudott szó nélkül elmenni amellett, hogy Gyurcsány „maga alá gyűri az ellenzéket”. Igaz: ezt a folyamatot a Jobbiknál éppen Vona készítette elő cukiságkampányával, most mégis keményen beleszállt a mindenkit „összedékázó”, „egybites üzenetekkel” operáló DK-vezérbe.

Páros lábbal rúgott bele a DK ellenzéki összefogást sürgető kongresszusa után Vona Gábor az ellenzék új vezérébe, Gyurcsány Ferencbe. Sőt: Vona arról is lerántotta a leplet vasárnapi Facebook-bejegyzésében, hogy az egész összefogósdi úgy marhaság, ahogy van, mert

az önkormányzati választások DK által elhallgatott tanulsága ugyanis az, hogy ahol közös lista volt, azokban a megyékben a Fidesz 6-7 százalékkal jobb eredményt ért el.”

Nem gondoltam volna az elmúlt években, hogy valaha egyetértek majd Vonával, de úgy tűnik, a partvonalról jobban átlátja a pályán kialakuló játékrendet, mint amikor még ő is az összellenzéki csapatban játszott. Mert azt azért ne felejtsük el, hogy

a balliberális pártok irányába még az ő elnöksége idején nyitott a valaha jobb sorsra érdemes nemzeti radikális Jobbik

– amelyből azóta Jakab Péter végképp Ballikot varázsolt.

Vona ugyanakkor most mégis a józanság hangján szól. Figyelmezteti saját híveit, ha még vannak, hogy

ez nem a kormányváltásról szól, hanem arról, hogy a DK maga alá gyűrje a teljes ellenzéket.”

Sőt: az a Vona, aki bár a Simicska-finanszírozás időszaka idején hajlamos volt elfelejteni, hogy pártjukat éppen a kommunista utódpártok, a gazdaságot 2010 előtt szétziláló balliberális vezetés ellen hozták létre, most pontosan látja, milyen hátulról-mellbe eszközökkel igyekszik a Böszme megvezetni azokat is, akiknek 2006 óta masszív, de saját felesége színpadra léptetésével mégis elviselhetőre mérsékelhető hányingere van Gyurcsány politikai munkásságától.

Persze majd Dobrev Klára, Kálmán Olga vagy valaki más lesz a kormányfőjelölt, de ennek nincs igazából jelentősége.

A lényeg, hogy a mostani, DK-nak kedvező erőviszonyokat sikerüljön stabilizálni. Ezért kell mielőbb felfalni a szocialistákat, összedékázni a friss Momentumot, és a közös lista gondolata alá kényszeríteni a teljes ellenzéket.”

Kemény szavak ezek egy olyan ex-politikustól, akinek a vezetése alatt mérsékelt irányba

néppártosodva a Jobbik folyamatosan veszített támogatásából.

Olyan ez, mint amikor valakinek hiába mondják, hogy túl sokat iszik, csak akkor hajlandó ezt beismerni, amikor már elmúlt a másnapos fejfájása is.

Mondjuk ez azért elég hosszú macskajaj volt.

De abban kétségtelenül igaza van, hogy „az ellenzék persze nem tud ellenállni. Nem sokan mernek majd az egybites «közös lista-közös győzelem» kommunikációval szembeszállni. Meg persze

ki is akarná kitenni magát a DK «élvekoncoló» FB kommandójának.”

Mit lehetne ehhez még hozzátenni?! Talán csak annyit: ha már felébredt végre, akkor szép jó reggelt kívánunk Vona Gábornak!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Vakcinaháború: Gyurcsányék akár életek árán is a félrevezetésre koncentrálnak

Vakcinaháború: Gyurcsányék akár életek árán is a félrevezetésre koncentrálnak

Miközben Kínában már több, mint 10 millió embert oltottak be Sinopharm vakcinával, Oroszországban pedig 1,5 milliót a Putniv V-vel, azokkal az ellenszerekkel, amelyek Magyarország számára is hozzáférhetők lehetnek, ha a magyar egészségügyi hatóság engedélye megszületik, addig az ellenzék és lakájmédiája teljes erőből tüzeli a magyarokat ezen életmentő védőoltások ellen.

Hétmilliárdos francia plakátcéget utasított el Karácsony, hogy ingyen plakátozhassa tele Budapestet

Hétmilliárdos francia plakátcéget utasított el Karácsony, hogy ingyen plakátozhassa tele Budapestet

Elutasítottak hétmilliárd forintot csak azért, hogy ott, akkor és azt plakátozhassanak a BKK felületein, ahol, amikor és amit akarnak. A pályázó cégek bírósághoz fordulnak az ügyben, amiért négy évig hülyítették őket.

Vidéken minden rossz, még Pride sincs

Vidéken minden rossz, még Pride sincs

A vidéki ember elmaradott – nem véletlenül épít rájuk Orbán maradi és diktatórikus rendszere. Ahogy már többször is megírta a haladó sajtó, a Nagykörúton kívül csak a sötétség, a felvilágosodásellenesség, a leragadtság, a kirekesztés stb. található.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére