Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Fekete-Győr szerint gyalázatos, hogy Magyarország vétózná a háború uniós finanszírozását

Horváth K. József

2022.11.16. 15:20

Fekete-Győr András ma reggel nem azzal döbbentette meg az ATV nézőit, hogy a tisztogatási célból zuhany alá tette elektromos rollelét, hanem azt mutatta be, hogy magyarellenességében mennyire következetes, miközben eljátssza a jó embert, az emberbarát politikust.

 

A Szigorlat című műsorban kijelentette: A Momentum-kormány „A 18 milliárd eurónyi uniós hitelt is jóváhagyná és engedélyezné, amit Ukrajna helyreállítására és újjáépítésére szán az Európai Unió. Jelenleg a magyar kormány gyalázatos módon a vétó jogával próbál élni ebben a kérdésben, zsarolja az Európai Unió országait. Miközben a szomszédunkban minden nap emberek százai halnak meg. Gyermekek, édesapák, édesanyák, katonák és még lehetne sorolni. Ez gyalázatos, ez szégyen.”

Ebbe a néhány mondatba Fekete-Győr Andrásnak komcsi-tempójából annyi magyarellenességet sikerült belesűrítenie, amelynek a töredéke is elegendő lett volna ahhoz, hogy a Momentum közvélemény-kutatásokban alig érje el a 6-7 százalékot, azaz a parlamentbe jutási küszöböt. Azt a szintet, ahol most is áll.

 

Először is itt van ez a 18 milliárd eurós hitel. Fekete-Győr úgy tesz, mintha Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszer nem mondta volna el országnak-világnak a magyar érdekeket tisztán kifejező kormányálláspontot. Ez így szól: „Készek vagyunk a pénzügyi támogatás folytatására kétoldalú alapon, kétoldalú megállapodás alapján Ukrajna és Magyarország között. De biztosan nem fogunk támogatni semmifajta közös európai uniós hitelfelvételt ezen a téren.”
Azt is elmondta, hogy mi a döntés oka: „Miért? Mert egyszer már megtettük. Támogattuk a közös hitelfelvételt a koronavírus-járvány idején, ez azonban több mint elég volt”.

Miért kell ezért a világos beszédért a magyar kormányról, mint gyalázatosan eljáró testületről beszélni? Miért gondolja Fegyőr, hogy a magyar kormány a magyar érdekek védelmében – a vétó jogát jelezve – zsarolja az Európai Unió országait?

 

Fekete-Győr persze már többször jelét adta annak, hogy neki a magyar érdekek nem számítanak. Ezért sikerült neki a romániai elnökválasztáson a magyar jelölt helyett a román Dan Barnának kampányolnia, ráadásul román nyelven. Donáth Anna pedig Szlovákiában mutatta ki „magyarszeretetét”, amikor a magyar listával szemben egy szlovák párt támogatására szólított fel. A momentumos „okossága” így szólt: „lehetünk úgy felvidéki magyarok, hogy közben büszke szlovákok vagyunk”.

Fekete-Győr ezúttal is nyilvánvalóvá tette, a Momentumnak az a magyar érdek, hogy 18 milliárd eurós hitel felvételével beleállunk Ukrajna finanszírozásába. Lehet itt szép szavakat mondani, lehet Ukrajna helyreállításáról és újjáépítéséről beszélni, de sajnos még vége sincs a háborúnak. S a Momentum már akkor a háború pártján állt, amikor Cseh Katalin fegyvereket szállított volna az ukránoknak.

Az Európai Bizottság pedig havi 1,5 milliárd eurós pénzügyi támogatási csomagot javasol Ukrajna jövő évi finanszírozási szükségleteinek fedezésére, amire a magyar kormány csak egyet tehet, amit Szijjártó így fogalmazott meg: „Nem hagyjuk, hogy a magyarokkal fizettessék meg az ukrajnai háború árát.”

 

És akkor jön még Fekete-Győr azzal a jó ember szerepében tetszelgő makutyi dumával, hogy Ukrajnában „gyermekek, édesapák, édesanyák, katonák” halnak meg, de egy szót sem szól arról, hogy
1) Magyarország nem tehet a háborúról.
2) Ha már kirobbant, akkor hatalmas humanitárius segítséget nyújt Ukrajnának.
3) Sőt! Kétoldalú alapon pénzügyi támogatás nyújtására is készek vagyunk.
4) Magyarország a békében érdelet és senkit nem zsarol, mindössze annyit tesz, hogy megvédi a saját nemzeti érdekeit.

Például attól a Momentum által is ezerrel támogatott uniós politikától, amely a hosszú évek óta jogállamiság nem létező hiányára hivatkozva zsarolja Magyarországot, tartja vissza a nekünk járó uniós pénzeket.

Ezt támogatja ezerrel az a Fekete-Győr András is, aki képes zuhany alatt tisztogatni elektromos rollerét.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert ad Ukrajnának

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert szállít tavasszal Ukrajnának, hogy segítse az orosz repülő-, rakéta- és dróntámadások elleni védelemben – közölte pénteken a francia védelmi tárca.

Biden ajánlatot tett Putyinnak a békéért, a NOB elítéli az ukrán bojkottfenyegetést

Biden ajánlatot tett Putyinnak a békéért, a NOB elítéli az ukrán bojkottfenyegetést

Megfigyelő léggömböt észleltek az USA légtere fölött, elhalasztja kínai útját Antony Blinken.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére