Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Fekete-Győr Andrást falhoz állította a Partizán

Jánosy Károly

2021.04.19. 22:00

Házhoz ment a lótagért Fekete-Győr András. Főleg azoknak okozott csalódást, akik eleddig azt hitték, hogy a szakállas politikus a legélesebb solingeni kés a Momentum fiókjában. Pedig Gulyás Márton Partizán-parancsnok nem vonta kínpadra, nem faggatta kegyetlen kihallgatótisztként, csak kérdezgette, és szembesítette néhány korábbi kijelentésével.

 

A Momentum-elnök meg válaszolgatott. Már amikor tudott, mert elég gyakran nem járt sikerrel, inkább verbális menekülési utakat keresett, de nem nagyon talált. Néha megpróbált önbizalmat sugározni, miközben fel- és lenézett, jobbra meg balra pillantott, de nem súgott neki senki, így maradtak a tétova vállvonogatások, a „nem tudom, erről nincs papírom”, „majd meglátjuk, erre nem tudok ígéretet tenni”, „majd kiderül” típusú válaszok.

Eleinte még helyből, nekifutás nélkül próbálta átugrani az alacsonyra helyezett lécet. Olyasféleképpen, mint az egyszeri egyetemi hallgató, aki a vizsgán nagy lendülettel beszél a semmiről, hátha ezzel elaltathatja a tanár éberségét, és a magabiztos szónoklat monoton zümmögése elfedi a mögöttes tartalom teljes hiányát. Nos, a látottak, hallottak alapján Fekete-Győrnek még lenne mit csiszolnia a technikáján, vagy másik – nehezebb – lehetőségként az is eszébe juthatna, hogy felkészül a kellemes és kellemetlen kérdésekre.

A Facebookon megjelent egy videó-összeállítás a pártelnöki interjúból, amelyből kiderül, hogy körülbelül negyvenszer okozott neki kisebb-nagyobb nehézséget a válaszadás. Arról nem is beszélve, hogy a „működni fognak tudni, tudnak lenni” szövegek alaposan megviselik a magyarul – helyesen – beszélők többségének idegrendszerét.

Az végképp aprócska szőrszálhasogatás, hogy a kormányzati szerepre készülő politikus annyira kerülte a konkrétumokat, hogy az már a jobboldali elfogultsággal nehezen vádolható Gulyás Mártonnak is feltűnt.

Mindenesetre megnyugtató, hogy a miniszterelnök-jelöltnek bejelentkezett Fekete-Győr csak feltételes módban beszélt a kormányrúd átvételéről. A műsort visszanézve talán maga is rájön, hogy mindenki jobban jár, ha feladja ezt a reménytelen tervet.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Karácsony nem válaszol angol kérdésekre, ha nincs ott a tolmácsa

Karácsony nem válaszol angol kérdésekre, ha nincs ott a tolmácsa

A főpolgármestert ismét angolul kérdezték, de csak hallgatás és a helyszín pánikszerű elhagyása volt a válasz.

Világnap a homofóbok ellen, kemény vélemény Nyírtassról, egy soha nem volt doktori

Világnap a homofóbok ellen, kemény vélemény Nyírtassról, egy soha nem volt doktori

Hétfőre virradóan újabb részletekkel gazdagodott az a tudásunk is hogy miért olyan jó a „másság”. Eközben a Nyírtassiak is hallatták a hangjukat. Karácsony pedig sokadszorra is belefut a ténybe, hogy ő nem doktor.

Ma van a homofóbia elleni világnap, ünnepeljünk együtt!

Ma van a homofóbia elleni világnap, ünnepeljünk együtt!

Sokan nem is tudják, hogy milyen nagy napra virradtunk ma, ezért egy történettel és egy fotógalériával emlékeztetünk mindenkit, hogy „nem kell félni” a másoktól.

Kamu Karácsony már angol nyelvű tanulmányt is írt

Kamu Karácsony már angol nyelvű tanulmányt is írt

Tóka Gábor azt állította, hogy Karácsony az egyetemen még tudott angolul, hiszen közösen írtak egy tanulmányt, csakhogy erről maga Karácsony ismerte el 2004-ben, hogy Tóka csak kedvezett neki, és nincs valós munkája a dolgozatban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére