Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Fekete-Gyõr András nem mert az ukrán és román barátaival a kisebbségi magyarok helyzetérõl beszélni

888.hu

2018.11.12. 20:30

Fekete-Gyõr András amerikai kiképzése során egy ukrán politikussal meg egy román "civillel" találkozott, akikkel nem mert a kárpátaljai és az erdélyi magyarok helyzetérõl beszélni, mert érezte, hogy érzékeny a téma, amivel megsértené a román és az ukrán kollégáinak a lelkivilágát.

Amerikai kiképzésen vett részt Fekete-Győr "Nem félünk" András, aki hazaérkezése után a Mandinernek adott interjújában egy szánalmas, gyáva és magalkuvó portrét festett le önmagáról.

Talán a baloldal "merjünk kicsik lenni" életérzése ér fel ahhoz a szellemi nívótlansághoz, amelyet Fegyőr és a Momentum képvisel, hiszen miután kiderült, hogy a szomszédos országokban a nemzetközi közösség sunnyogása mellett és a központi kormányzatok (Kijev, Bukarest) támogatásával szélsőségesek vegzálják a határon túliakat, Fekete-Győr András senkin sem merte számonkérni a helyzetet.

Mindenki előtt ismert, hogy ukrán szélsőségesek listázzák a magyarokat Kárpátalján, pogromokat terveznek ellenük, ukrán állami szervek pedig szándékosan züllesztik le a magyarlakta régiókat, nyelvi jogaik gyakorlásától, anyanyelvük használatától is megfosztják az ott élőket. Fekete Győr András "magyar" politikusként pedig azt bírta mondani, hogy a magyar kormány a felelős ezért, amiért határozottan kiáll a pont száz évvel ezelőtt elcsatolt közösségeink, a volt területeinken élők mellett.

Sőt, Fekete-Győr azt is beismeri, hogy pusztán gyávaságból nem merte feszegetni a kárpátaljai magyarok témáját, mert érezte, hogy ez szenzitív a kérdés. És nem akarta megbántani az ukrán safe space-ben élő kollégája lelkivilágát.

Azt hiszem, hogy minden bizonnyal kijelenthetjük, ha létezik még valami a velünk élő gyurcsányizmusból, akkor az Fegyőrben öltött testet.

A nemzeti érdekeket szembeköpő Fekete-Győr még tudja ezt fokozni, hiszen egy állítólagos román kollégája elszámoltatta a "magyar" politikust, amiért nem örül Erdély elcsatolásának.

"Egy másik román kollégám viszont, akit az Európai Parlamentből ismertem, mikor kiírtam, hogy nem értek egyet Junckerrel abban, hogy Erdély Romániával való egyesülése európai ünnep lenne, akkor írt nekem, hogy Romániában nem fogadták olyan jól az álláspontomat. Dédapámat a román csapatok üldözték el Erdélyből. Õk máshogy látják a történelmet."

Az amerikai útja során megismert egy román "civilt", aki egyben ellenzéki (mindez amúgy jól mutatja, hogy a románok hiába civilek és ellenzékiek, mégsem váltak saját nemzetük árulóivá, mint ahogyan a mieink, hiszen a román nemzeti érdeket minden körülmények között szem előtt tartják), és akivel egyáltalán nem beszélt az erdélyi és a romániai magyarok helyzetéről, jogfosztottságáról, valamint az erdélyi fiatalok erőszakszervek általi vegzálásáról.

Hiszen ő senkit sem akart ilyen kínos kérdésekkel megbántani. Éljen a bolsevizmus és a nemzetköziség; Fegyőr is azt reméli, hogy nemzetközivé lesz a világ!

Ha a Momentumon múlik a magyar megmaradás, akkor sajnos rég elvesztünk! Bár, szerencsére egyre kevesebb közük van mindahhoz, ami magyar! És ez így van jól!

Ja, amúgy...

A teljes interjú itt!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére