Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ez történik, amikor a balliberális média mindenképpen be akarja bizonyítani, hogy a magyarok homofóbok

Zelenka Dóra

2019.11.28. 09:38

Történt ugyanis, hogy a Népszava újságírója „lefordított” egy Index-cikket a The Guardianbe, majd a lap lehozta, hogy már az angolok szerint is túl „meleg” a magyaroknak az Eurovízió.

Érdekes cikk jelent meg a Népszavában a következő címmel: „A Guardian arról ír, hogy a magyar közmédiának túl meleg lehet az Eurovízió”.

Mint ismert, idén senki nem fogja képviselni hazánkat a Rotterdamban megrendezésre kerülő Eurovíziós Dalfesztiválon. Ahogy azt közölték: a műsor készítői úgy döntöttek, hogy jövőre az indulás helyett közvetlenül a magyar könnyűzene tehetségeit, az általuk létrehozott értékteremtő produkciókat segítik.

A Népszava címéből könnyen arra következtethetünk, hogy külföldön már olyannyira „gyanúsak” a magyarok, hogy már a brit országos napilap, a The Guardian is velünk foglalkozik. A helyzet persze közel sem ez: a cikk szerzője nem más, mint a Népszava újságírója. A Népszava tehát megírta, hogy a Népszava újságírója angolul megírta: valószínűleg homofóbok a magyarok.

Magyarország nem vesz részt a 2020-as Eurovíziós Dalfesztiválon, pletykák szerint azért, mert a szélsőjobboldali kormánynak és a közmédia vezetésének túl meleg (gay) a produkció – írja a Gurdian (sic!) magyar forrásokra hivatkozva” – olvasható a lapban. (Segítünk: magyar forrás egyenlő magyar cikkíró.)

A helyzet viszont még ennél is cifrább! Ismerős volt a téma, ezért utánajártam kicsit. Mint az hamar kiderült: egy nappal korábban az Index ugyanilyen címmel közölt egy cikket. Az oldalon a „Túl meleg az Eurovízió a kormánynak és a közmédiának?” címmel olvasható egy hosszú értekezés minderről.

Történt tehát, hogy a Népszava megírta, hogy a saját újságírójuk lefordított egy egy nappal korábbi Index-cikket a The Guardianbe, ami a Népszava szerint azt jelenti, hogy már a britek szerint is homofóbok a magyarok.

Magyarok elleni uszítás level 1000.
Érdemes elolvasni egyébként a magyar „függetlenobjektív” újságírás nagyágyújának cikkét is.

Az már A Dal indulásakor is okozott némi fejvakarást, hogy a kormány mégis miért akar ennyire jól szerepelni azon az Eurovízión, ahol rendszeresen kifütyülik az oroszokat, azonos neműek csókolóznak a színpadon, a versenyek szlogenje rendszerint az elfogadásról és a toleranciáról szólnak, és néha előfordul olyan is, hogy egy szakállas nő nyeri a versenyt ország-világ szeme láttára” – ha jól értem, az Index újságírója is belátja, hogy a kormánynak semmi köze nem volt a dalversenyhez, mi szorgalmasan kiküldtük az általunk választott legjobb dalt.

Sok mindent „megvizsgált” az Index, meg aztán a Népszava újságírója is, csak a nézettségi adatokat felejtették el megnézni.

A döntés ugyanis a nézettségi adatok miatt is érthető. 2018-ban hazánk sorozatban a 8. alkalommal jutott ki az Eurovízió döntőjébe, ahol tavaly az AWS a Viszlát nyár című dallal volt versenyben. A tavalyi év azonban negatív rekordot döntött, minden eddiginél kevesebben, alig több mint 400 ezren nézték meg a döntőt. Összehasonlításképpen: ByeAlex Kedvesemjére anno több mint egymillióan voltak kíváncsiak. Szóval lehet az áll a döntés mögött, hogy már senki sem kíváncsi a műsorra, és így tényleg nem éri meg a közmédiának.

Lehet találgatni, hogy idén miért nem láthatunk majd magyar zászlót Rotterdamban, az azonban durva ferdítés, hogy az angolok egyik legnagyobb napilapja is lázasan ezzel foglalkozna...

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére