Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Erőszakos eszközöket is bevetne a kormány megbuktatása érdekében Márki-Zay Péter

888.hu, promenad.hu

2021.04.26. 15:30

Elindult a már régóta előre kikövezett gyurcsányi úton a keresztény hitére oly büszke, magát függetlennek maszkírozni próbáló hódmezővásárhelyi polgármester.
Nem először húzza elő az erőszak kártyáját a balliberális polgármester.

Korábban többször vizionált már Molotov-koktélos forradalmat, de a lámpavasak alternatív felhasználási lehetőségéről is értekezett, és Orbán Viktor felkötéséről is szónokolt már – írta meg a promenad.hu, hozzátéve, hogy a kormányfő „meglincselése” most is felbukkan a közösségi oldalán.

A hétvégén képes volt egy ilyen posztot kitenni a közösségi oldalára mindenfajta szégyenérzet nélkül:

A magát miniszterelnökjelölt-jelöltnek kinevező Márki-Zay a pénteki hódmezővásárhelyi online véleményező ülésen szólásra jelentkezett, hogy megossza mindenkivel, miképpen gondolkodik a demokráciáról. Elég sajátosan...

Úgy fogalmazott:

Én nem látok más lehetőséget, ezt a kormányt békésen vagy erőszakkal, de el kell zavarni, a történelem szemétdombjára fognak kerülni, és utána lesz egy tisztességes, becsületes ország végre Magyarországon”

– fröcsögött a demokrácia és a jogállamiság farizeus messiása.

A lap megírta, hogy a balliberális politikus megnyilvánulása azért megdöbbentő és figyelemre méltó, mert nemcsak Vásárhely városvezetőjeként, de az ellenzék egyik már bejelentkezett miniszterelnök-jelöltjeként fogalmazta meg „gondolatait” arról, hogy adott esetben az erőszakos eszközöket is elfogadhatónak tartja a politikai hatalom megszerzésének érdekében.

 

Nem ez az első alkalom, hogy Márki-Zay hasonló vállalhatatlan kirohanásra ragadtatja magát. Közéleti indulása óta a kormány tagjait, a vezető fideszes politikusokat hol bebörtönzéssel fenyegette, hol akasztásukat vizionálta.

Nem akarom mondani, hogy a kandelábereket mire lehet még használni a plakátok ragasztásán vagy helyezgetésén kívül…”

– nyitott erősen az egyik első, 2018-as bemutatkozó fórumán, de az erőszakbeszédet három év alatt folyamatosan sikerült fokoznia.

Előfordult, hogy Lázár János országgyűlési képviselő erőszakos haláláról elmélkedett: „Ha ő azt hiszi, hogy ő kastélytulajdonosként boldogan, ágyban párnák között fog majd meghalni egyszer, nagyon soká, és addig nem fog kiderülni az a sok törvénytelenség, akkor azt remélem, hogy téved...” – fogalmazott még 2018 őszén.

Ugyanebben az időszakban a Majdan poklával, az arab tavasz példájával, illetve 2018. október 23-a előestéjén Molotov-koktélos forradalommal fenyegetőzött, a Fideszt gyalázva.

A legutolsó magyar forradalomra emlékezünk, amely 62 éve volt. A következőre azonban nem biztos, hogy 62 évet kell várni. […] A demokratikus rendszereket demokratikusan váltják le, míg a nem demokratikusat nem. […] Ahol ilyen hatalmas a kontraszt, ott nagyon hirtelen előkerülhetnek a Molotov-koktélok és az erőszak is”

– nyilatkozta akkor a Népszavának, hozzáfűzve: „nem zárhatjuk ki megnyugtatóan ezt a lehetőséget”.

Majd egy 2018. december 20-ai, unokatestvérével, Hadházy Ákossal közösen tartott budapesti rendezvényen Orbán Viktor felakasztásáról vizionált.

Szükség van arra is, hogy ha lesz egy Békemenet Bayer Zsolt szervezésében, akkor a Bem tértől a Kossuth térig az összes épületet ki kell plakátolni: »Ruszkik haza«, [és] ugye migránsszámláló, ami mutatja, hogy eddig Sorosnak egyetlenegy migránst sem sikerült becsempésznie Magyarországra, Orbánnak viszont legalább 23 ezret. Jó, tehát ezeket a tényeket azért ismertessük meg ezekkel az emberekkel, mire a Bem térről elérnek a Kossuth térre, szerintem ők akarják majd felkötni Orbánt”

– prédikálta.

Márki-Zay agressziópolitikájának egyik legsötétebb vonása, hogy korábban kifejtette, véleménye szerint az erőszaknak létezik „demokratikus olvasata”, vagyis létezhet olyan helyzet, amikor bárki feljogosítva érezheti magát arra, hogy ne a békés eszközöket válassza. „Igen, van egy demokratikus olvasata az erőszaknak is, akkor, ha erőszakos a hatalom, akkor erőszakkal lehet csak megdönteni” – villantotta ki foga fehérjét 2018 nyarán.

Legutóbb pedig Gulyás Marci Partizán című műsorában ásta meg a saját politikai sírját – tudják, abban a műsorban, ahol legutóbb Fekete-Győr szintén kipontozódott a Gyurcsány Ferenc által megálmodott miniszterelnök-jelölti versenyből.

Apáti Bence, a Magyar Nemzet publicistája írásában felidézte, hogy a magát függetlennek beállító polgármester a műsorban kerek perec kijelentette, hogy mélyen és őszintén hisz az erőszakban. Bevallotta, hogy a gyerekeit rendszeresen szokta ütlegelni. Hogy dühből vagy nevelési célzattal, az mindegy is.

Utána persze megpróbálta azzal enyhíteni a családon belüli erőszakot, hogy csak úgymond életet szokott menteni, és kizárólag akkor ver rá a gyereke hátsó felére, ha át akar szaladni az úton – írta.

A polgármester helyében nem lennénk ennyire büszkék ezekre a dühkitöréseire. Talán a kedves olvasó is érzékeli, hogy egy ilyen idegállapotában nem ő a megfelelő jelölt Magyarország irányítására. Épp elég baj az is, hogy még évekig kell egy jobb sorsa érdemes városnak megtűrnie Márki-Zayt a polgármesteri székben...

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Az EU véglegesítette az orosz finomított kőolajtermékek vasárnaptól érvényes árplafonját

Véglegesen jóváhagyta az Európai Unió Tanácsa szombaton az Oroszországból származó vagy onnan exportált finomított kőolajtermékek árplafonjáról szóló megállapodást, amely február 5-én, vasárnap lép érvénybe.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére