Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ennyire „fontos” Fegyőréknek az erdélyi magyarok helyzete

Zelenka Dóra

2019.11.10. 16:00

Röviden és tömören: semennyire.

A Momentum nem hajlandó támogatni az erdélyi magyarok érdekeit képviselő Romániai Magyar Demokrata Szövetség államfőjelöltjét, helyette inkább a liberális jelölt mellett kampányoltak – románul. Fekete-Győr András ezzel kapcsolatban a Maszolnak elismerte, hogy korábbi kijelentésével ellentétben az általuk támogatott USR-PLUS választási szövetségnek nincs kisebbségvédelmi programja.

A politikust az Azonnalinak tett kijelentései kapcsán kereste meg a lap. Miután a Momentum elnöke vasárnap részt vett az USR-PLUS államfőjelöltje, Dan Barna kolozsvári kampányrendezvényén, Fekete-Győr Andrást arról kérdezte a portál, hogy a román jelölt helyett miért nem a magyar érdekképviseletet hirdető Kelemen Hunort és az RMDSZ-t támogatja.

A Momentum elnöke azt válaszolta: a magyarok azzal járnak a legjobban, ha olyan elnökjelöltre szavaznak, „akinek esélye is van nyerni”, ráadásul „az USR-PLUS-nak is komoly kisebbségvédelmi programja van”.

A lap Fekete-Győr Andrástól ezután írásban megkérdezte: mire alapozza az utóbbi kijelentését, tekintettel arra, hogy a Maszol tudomása szerint sem az USR-nek, sem a Dan Barnát jelölő választási szövetségnek semmilyen kisebbségvédelmi programja nincs.

El kell ismernem, hogy tévedtem a kérdésben, hiszen írásban még nem publikálta az USR-PLUS a kisebbségeket érintő programját, de egy kifejezetten ezzel a témával foglalkozó USR munkacsoport dolgozik az előterjesztésen. Látom a jó szándékot a részükről, és azt, hogy hajlandóak lennének a párbeszédre ebben a kérdésben

– válaszolta a Momentum elnöke.

Megjegyezte azt is, hogy szerinte a jelenlegi kisebbségvédelmi törvények és ajánlások betartatása is előrelépés lenne az erdélyi magyarság számára.

Mindezzel kapcsoltban Kövér László is megszólalt, aki elmondta: a magyar baloldal mindig hajlamos volt arra, hogy a saját népe, nemzete ellen bárkivel szövetkezzen. A házelnök szomorúnak nevezte, hogy „a fiatal generációban ez a mentalitás újratermelődik”.

Ez a cselekedetük semmiben nem különbözik attól, hogy az olimpia nemzeti önazonosság szempontjából óriási jelentőségű ügyét pitiáner hatalmi szempontokból megfúrták
– mondta Kövér László.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére