Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elvesztette állását az Orbánt gyalázó labanc

Horváth K. József

2022.06.04. 13:00

Talán Karl Pachner maga sem gondolta volna, miután Orbán Viktor halálát szívesen elviselő posztja befejezése után elégedetten hátradőlt a fotelban gondolván: most aztán jól megadta neki, hogy botrányos bejegyzése nyomán munkáltatója, az ORF hirtelen utolsó figyelmeztetést ad neki, egyben szélsebesen szabadságra küldi.

A Kronen Zeitung tegnap pedig már arról számolt be, hogy Pachner kényszerpihenője után már nem tér vissza posztjára.

Ritka nézetazonosságot lehet tapasztalni a médiafőnök magatartását elítélő – tegnapi cikkünk itt olvasható – józan osztrák hangok és a Magyar Nemzet szavazói között. Utóbbiak elsöprő többségben (72%) voksoltak arra, hogy menessze Pachnert az ORF. De ha hozzávesszük a „Mondjon le” hasonló tartalmú szavazatok (24%) arányát, akkor látható, hogy az olvasók 96 százaléka vélekedett úgy, hogy legyen – méghozzá súlyos – következménye a tettének még akkor is, ha bocsánatot kért.

„Kétségtelenül ízléstelen és teljesen elfogadhatatlan. Ez azonban egy privát Facebook-fiók, amelynek nincs köze Ausztria hivatalos szerveihez” – reagált Karl Pachner botrányos Facebook-posztjára az osztrák külügyminisztérium. Azért van ebben a felelősséghárító nyilatkozatban valami báj, mintha egy állami televíziós vezetőnek civilben joga lenne egy szomszédos ország kormányfőjének halálhírét kelteni. Azért Ausztria hivatalos szervei a háttérben mégiscsak intézkedhettek, hiszen Pachnernek egyik pillanatról a másikra „jutott eszébe” szabadságra menni…

Öröm volt olvasni továbbá, hogy az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) sajtószóvivője a párt honlapján még csütörtökön nyilatkozott a botrányos esetről, és kijelentette, hogy nem elég az ORF elhatárolódása, az egyetlen lehetséges következmény Pachner lemondása. Christian Hafenecker ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy az állami médiaszolgáltató üzletágvezetőjét már korábban is figyelmeztetni kellett elfogadhatatlan megnyilvánulása miatt. A szabadságpárti szóvivő felidézett egy korábbi e-mail-váltást Pachner és egy televíziónéző között, amelyben az ORF menedzsere egy körülbelül két éve alapított online médiumot „bolhákkal teli zsáknak”, a jobboldali ÖVP–FPÖ (néppárti–szabadságpárti) koalíciót pedig „kék hatalomátvételnek” minősítette.

Ha pedig rápillantunk Deutsch Tamás Facebook-bejegyzésére, akkor még közelebb jutunk Karl Pachner indulatainak gyökeréhez. „A labanc uraság nyilvánvalóan rendkívül közszolgálatilag (hogyan máshogy lenne ez elképzelhető a fejlett Nyugaton) nemes egyszerűséggel a kuruc miniszterelnök, Orbán Viktor halálát kívánta egy Facebook-bejegyzésében. Mi kurucok (a bunkó keletiek) jó egészséget és hosszú életet kívánunk a labanc médiafőnöknek.”

Deutsch hozzátette: „Pachner elvtárs az Osztrák Szociáldemokrata Párt sajtószolgálatának elkötelezett munkatársa volt.”

Igen, igen, jól érezték, itt van a kutya elásva. Bár Ausztria az Európai Unió szerint tőről metszett jogállam, ellentétben ugye velünk, ettől függetlenül Pachner lehetett az osztrák szocialisták elkötelezett munkatársa. Nem lehetettlen, hogy ez alapozta meg karrierjét is, ezért lehetett az osztrák közmédium egyik vezetője. S ezért utálhatta a kelleténél is jobban Orbán Viktort, aki az Unióban is népe, választói, a magyarok érdekeit képviseli, nem pedig a liberális birodalmi gondolatot, ahol némelyek mosás helyett szellőztetéssel gondoskodnának ruhájuk tisztaságáról, miközben ők maguk havi 10 milliókat keresnek, mint éppen Frans Timmermans bizottsági alelnök.

Az, hogy Pachner elvtárs Facebook-oldalán önmagáról szivárványos portrét osztott meg, csak hab a tortán. Tudjuk, Gyurcsányné Dobrev Klára saját gyerekeit vitte ki a Pride-ra felvonulni, annyira odavan a szivárványért. Ez nem meglepő, hiszen egy politikai családhoz tartoznak.

Kell még valamit mondanom, Ildikó?

Karl Pachner (Forrás Facebook)

 

Karl Pachner szivárványos fotója Facebookról

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Gyopáros Alpár: érkeznek a bérköltség-támogatások a falusi kisboltok számára

A modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos felidézte, hogy 2021-ben, a Magyar Falu Program keretében a kormány fejlesztési támogatást biztosított a 2000 lélekszám alatti településeken működő kisboltok számára. A lehetőséggel több mint 1400 kisbolt élt, amelyek az előírt ötéves fenntartási idő alatt évente bérköltség támogatására is pályázhatnak – tette hozzá.

Az uniós tartalmi követelményekre figyelmeztette Elon Muskot az illetékes EU-biztos

Az uniós tartalmi követelményekre figyelmeztette Elon Muskot az illetékes EU-biztos

A tartalomellenőrzéssel, gyűlöletbeszéddel és álhírekkel kapcsolatos uniós szabályok betartására figyelmeztette szerda este Elon Muskot, a Twitter új tulajdonosát és vezetőjét Thierry Breton, az Európai Unió digitális politikáért felelős biztosa.

Hajszálnyira vagyunk a benzinárstop végétől – újabb hibát találtak a MOL finomítójában

Hajszálnyira vagyunk a benzinárstop végétől – újabb hibát találtak a MOL finomítójában

Nagyobb a baj Százhalombattán, mint gondolták, a DuFi péntekre tervezett üzembe helyezéséből semmi nem lesz.

Scholz szerint a NATO-val kell megvédeni a tengerek alatti kritikus infrastruktúrát

Nemzetközi együttműködéssel meg kell erősíteni a tengerfenéken kiépített kritikus infrastruktúra védelmét, és ezt a munkát a NATO keretei között kell összehangolni – jelentette ki Olaf Scholz német kancellár szerdán Berlinben.

Kari Geri is tudott az USA-ból érkező pénzekről

Kari Geri is tudott az USA-ból érkező pénzekről

Azt viszont nem tudta elmondása szerint, hogy mennyi jött.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére