Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elemző Márki-Zay-ról: „Ez valami szörnyű interjú volt”

Horváth K. József

2021.12.23. 18:45

Nehéz volt megállni nevetés nélkül, ahogy egy baloldali elemző, név szerint Nagy Attila Tibor az ATV-ben minősítette tegnap az előtte megszólaló Márki-Zay Péter nyilatkozatát.

„Ez valami szörnyű interjú volt, amit Márki-Zay Péter itt levágott. Saját választási vereségét készíti egyre jobban elő” – mondta ki egyből a közepébe vágva, aki – mint emlékezhetünk rá – arról nevezetes, hogy egy fél évvel ezelőtt hiányolta az baloldalon azt a kampánymunkát, amely nem használja ki a kormány ellen a járványban nagy számban elhunytak hozzátartozóival való együttérzést. Nem lehet tehát Nagy Attila Tibor kormánypártisággal vádolni, de ezúttal is tanújelét adta, hogy amit a baloldal miniszterelnök-jelöltjével történik, az már azon az oldalon sok.

Tény, ami tény, furcsán veszi ki magát, hogy míg Márki-Zay miniszterelnök-jelölti győzelme után arról beszélt, hogy győzött a tiszták koalíciója. Megtisztult az ellenzék, leváltották az ellenzék korrupt részét. Most meg előjön azzal, hogy tele van az ellenzék árulóval. Halkan kérdezem: mikor mondott akkor igazat? Korábban vagy most? Nagy Attila Tibor nyomatékosította: „ez az ellenzék számára katasztrofális interjú volt.”

Csak néhány gondolat Márki-Zay szövegéből.

Bemelegítésnek nekiment például annak a Novák Katalinnak, akinek köztársasági jelölését az ország lakói elsöprő többségben örömmel fogadták, a baloldali szimpatizánsokat is beleértve. Márki-Zay nemes egyszerűséggel azt volt képes erre mondani: „nem biztos, hogy a házimunkának avatott szakértője lenne.” Mintha az államfőnek az lenne a feladata, hogy külföldi kollégáival való találkozáskor nem a nemzeti egységet megtestesítve képviselje az országot, hanem ablakot mosson. Bár Márki-Zay szerint Novák a nemzeti egység képviseletére is alkalmatlan, mert „nem tízmillió ember képviselne, hanem kizárólag Orbán Viktort.” Khm.

Aztán a baloldali összefogásról szólva odaszúrt a pártoknak, akik szerinte kevés pénzzel finanszírozták a kampány. Például a Jobbik a négyéves 10 milliárd forintos bevételéből csak néhány tíz millió forintot ajánlott fel. Az idézőjeles jó viszonyt jellemzi, hogy Jakab Péter az őket ért kritikára úgy válaszolt: „Mi nem felfele nézünk, hanem előre, így kisebb az esély, hogy elbukunk.” Persze a Jobbik elnöke megjegyzésének is van egy diszkrét bája, hiszen nem tudni például, merre nézett akkor, amikor a miniszterelnök-jelölti előválasztáson a szavazók úgy kidobták a második fordulóból, hogy a lába se érte a földet.

Keményen beszélt a baloldal árulóiról is Márki Zay: „Rengeteg áruló van az ellenzékben.” (…) Van, akivel beszéltem, van, akinek üzenek a sajtón keresztül, van, akivel nem is törődök. (…) Nem fogunk most kollektív öngyilkosságot elkövetni, ezért nem én fogok előjönni nevekkel. Ők maguk fognak előjönni, amikor a Fidesz megnyomja a gombot és aktiválja őket.” Erre persze sokan azt mondják, ez a duma már saját kudarcának az előkészítése, a felelősség elől való menekülés szövege.

Követelte továbbá Márki Zay, hogy rögzítsék az euro bevezetésének időpontját is, ne csak elviekben határozzanak a bevezetés szükségességéről. A jelek szerint más baloldaliak óvatosabbak nála, mert tisztában vannak vele, az euró akkora teher lenne a magyaroknak, mint a rezsicsökkentés felrúgása, a 13. havi nyugdíj vagy a minimálbér kivezetése, ha nem nagyobb. Semmiféle magyar érdek nem lenne mögötte, csak a globalista mélyállam feltételen kiszolgálása a választók rovására.

Márki-Zay szembefordult az interjúban a DK-val is, amely nem támogatja a 7. baloldali frakció megalakítását a 2022-ben megalakuló parlamentben. Lehet, hogy Gyurcsányék sejtenek már valamit?

Most, hogy nagy vonalakban végig szaladtunk Márki-Zay Péter megállapításain, mégis vitatkozni kell Nagy Attila Tiborral. Nem volt ez katasztrofális interjú. Ellenkezőleg: kitűnő volt, mondhatni mestermunka. Áprilisig van még idő, sokan, minél gyakrabban néznének meg szívesen hasonlókat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére