Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

El kéne töltenie egy napot a határon annak, aki szerint az integráció működik

Fodor-Horváth Zsófia

2020.01.28. 13:50

Hatvan migráns akart áttörni a határon ma reggel, lövés is dördült, a nagy részüket elfogták, de vannak, akik megúszták, őket most keresik. Aki nem akar rosszat, az hagyja magát ellenőrizni, aki miatt lövöldözni kell, az veszélyt jelent. A képlet ilyen egyszerű.

Persze lehet jönni azzal, hogy ez igazából álprobléma, hogy csak hangulatkeltés az egész, vagy hogy szegény szerencsétlen menekültekről van szó, akik csak végre menedéket szeretnének. Lehet érzékenyíteni, kutatni az idegen kultúrába alkalmazkodók nehézségeit, mentegetni őket, hogy csak azért erőszakolta meg, mert rég nem látott nőt és különben is traumatizált volt, de ettől még a valóság nem lesz másabb. Az illegális bevándorló, aki hozott kultúrája miatt képtelen a beilleszkedésre, nem fog gondolkozni azon, hogy érdekei érvényesítéséhez alkalmazzon-e erőszakot. Ma reggel a rendőrök jelenléte és a figyelmeztető lövés megakadályozta, hogy nagyobb baj történjen, de ma reggel „csak” hatvanan jöttek. Hogy csak ennyien jöttek és megállíthattuk őket, az pedig csak azon múlott, hogy itt – egyelőre – nem hat a bevándorláspártiak akarata. Hiába dolgoznak ez ellen Brüsszelben a Cseh Katkák, a Soros-szervezetek, hiába éltetnek embercsempészeket és támogatnak „civil” szervezeteket.

Ha valaki még mindig hisz az integrációban, talán ki kellene próbálnia egy ilyen reggelt a határon. Amikor korlátokat nem ismerő erőszak akar karnyújtásnyira áttörni előtte. Talán egy életre tisztázódna a kérdés: nem a migránsok azok, akiket meg kell védeni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére