Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy petíció margójára: józan ésszel nem szavazhat senki a halálra

Horváth K. József

2022.02.03. 16:40

A baloldal továbbra sem képes az oltás oldalára állni. A Jobbik egyenesen petíciógyűjtésbe kezd a kötelező oltások ellen, azaz megint sikerült elkapniuk a szarva közt a tőgyét.

A mellényúlásnak persze nyilvánvalóan politikai okai vannak. Nagyon is tisztában vannak ugyanis azzal, hogy a járvány jelenlegi helyzetében is csak az oltás lehet az egyetlen hatásos ellenszer, s főleg az első oltás tekintetében kellene minél több polgárt rábeszélni a vakcinázásra.

A Jakab vezette Jobbik azonban ezúttal is tesz a közösségi érdekekre, tesz arra, hogy minél hamarabb elérjük az úgynevezett nyájimmunitás állapotát, aminek az oltás felvétele a nélkülözhetetlen pillére. Az omikronnal való megfertőződés ugyanis csak azok esetében járul hozzá nagyobb egészségügyi gond nélkül a társadalmi védettség kialakulásához, azok esetében enyhébb a lefolyása, akiknek már legalább kettő vagy három szúrás benne van a vállukban.

Jakabék azonban nem ezek felvételére biztatnak, hanem petíciót indítva a kötelező oltások ellen hergelnek, jelezve milyen ellenségesen viszonyulnak a kormány intézkedéseihez. Jakab nehezményezi, hogy miközben arról volt szó, hogy nem lesz kötelező az oltás, addig például az egészségügyi dolgozók vagy a tanárok esetében az lett. Petíciójukban azt követelnék, hogy az oltásról szabadon dönthessenek az állampolgárok.

Ez a magatartás nem más, mint magához a társadalomhoz való ellenséges viszonyulás, amit ugye ők irányítani akarnak. Egy kormánynak az a dolga, hogy megvédje a választóit, mindent feltételt biztosítson a biztonság, az egészség, az élet megőrzéséhez. Ezzel szemben Jakabék éppen az ellenkezőjéhez kezdtek hozzá. Azokban erősítik az oltásellenes szándékot, akik eddig sem oltakoztak. Akik számára az oltásokat fel nem vevő Kóbor János elkerülhető tragédiája sem volt elég intő jel.

Lépésük jellemzi az egész baloldal magatartását. Nem emelt szót ugyanis a petícióval kapcsolatban sem Gyurcsány Ferenc, sem Márki-Zay Péter. Ez nem csoda, hiszen ennek a moslékkoalíciónak az a DK-s Komáromi Zoltán az egészségügyi tanácsadója, aki szinte a legtöbbet tette a védőoltás felvétele ellen, aki nem átallotta egy tévévitában kijelenteni, hogy ő vitatkozik azzal, hogy az oltás jobb, mint megfertőződés. Miközben magát elkötelezett oltáspártinak akarja beállítani.

Amíg tehát a baloldal továbbra is elriasztja az oltástól az oltatlanokat, addig a kormány folytatja februárban is vakcinázási akcióit. A mától kezdődő hétvége lesz az ötödik regisztráció nélküli lehetőség, ami várhatóan éppen oly sikeres lesz, mint a januári volt. Januárban több mint 720 ezeren oltakoztak. Pécsen például mintegy kétszer annyian vették fel az oltást, mint az előzetes regisztráció alkalmával szokták.

Ám hiába tesz meg a kormány mindent azért, hogy minél szélesebb körű legyen a beoltottak száma, a pécsi példa is azt mutatja, hogy leginkább a 3. és 4. oltásért érkeznek legtöbben. Azok tehát, akik felelősséget éreznek saját maguk és környezetük egészsége iránt.

A baloldal petíciógyűjtése azt példázza, hogy a gyurcsányistáknak egyáltalán nem számít az ember. Az utolsó pillanatig megragadnak mindet, ami számukra szavazatot jelenthet, amit hatalomra válthatnak át.

Nem gondolom, hogy a petíciózó oltásellenesség és az oltásfelvétel valódi alternatíva. Józan ésszel ugyanis nem szavazhat senki a halálra, még ha magukról megfeledkezett politikusok sokukat biztatják is rá.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A rendőrség megakadályozott egy július 4-i tömeges lövöldözést Virginia állam fővárosában

A richmondi rendőrség megakadályozott egy július 4-i tömeges lövöldözést Virginia állam fővárosában, miután egy állampolgári bejelentés nyomán több embert letartóztattak, és számos fegyvert lefoglaltak – áll a helyi hatóságok szerdai nyilatkozatában, amely további részleteket azonban nem tartalmazott.

A FINA elnöke köszönetet mondott Orbán Viktornak

A FINA elnöke köszönetet mondott Orbán Viktornak

„Az egész FINA-család nevében” köszönő levelet írt Orbán Viktor miniszterelnöknek Husszein al-Musszalam, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) elnöke a 19. FINA világbajnokság sikeres magyarországi megrendezéséért – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerdán.

Foglalkozunk nőügyekkel: Fiút nevelni

Foglalkozunk nőügyekkel: Fiút nevelni

A 888 podcastjának vendége: Bohár Tünde, a Megafon munkatársa.

Sopánkodhatnak a baloldali politikusok: az EP az atomenergiát is fenntartható energiaforrásnak minősítette

Az Európai Parlament (EP) elutasította az úgynevezett taxonómia rendelet kiegészítése elleni indítványt, mely megakadályozta volna, hogy a gáz- és atomenergia-ágazatok bizonyos tevékenységei környezeti szempontból fenntarthatónak minősüljenek, ezzel mindkét energiahordozó biztonságos és tiszta energiaforrás minősítést élvezhet – közölte az uniós parlament szerdán.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére