Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy a jelszó: reszkessetek magyarok!

Horváth K. József

2021.10.01. 17:20

Karácsony Gergely sofőr nélkül még Szombathelyre sem találna el! Ezt egy olyan emberről mondta Facebookján Czeglédy Csaba, a szövetséges DK Gyurcsány embereként elhíresült országgyűlés képviselőjelöltje, aki Magyarország miniszterelnöke akar lenni.

Az előválasztás után második helyen befutó Karácsony praktikus képességeit korábban már maga a főpolgármester is érzékeltette, amikor arról beszélt, hogy „ő bizony még egy kiégett villanykörtét sem tudna kicserélni”. De hogy Orbán Viktortól sem áll messze a jó emberismeret, azt bizonyítja Karácsonyról tett megállapítása is: „Az a fajta, aki disznóvágáson vacsorára érkezik, de nem bánja senki, mert legalább nincs láb alatt.”

A főpolgármesternek a tisztesség, a becsület, az erkölcs ellen vétett egyéb merényleteit most hagyjuk. Legyen elég annyi, hogy ilyen előzmények után mérhetetlenül boldog, hogy második lett Dobrev Klára mögött az előválasztáson. És már azon mesterkedik, hogy hogyan lehetne a maga számára még előnyösebbé tenni azt a versenypályát, amelyet a második fordulóba jutott miniszterelnök-jelöltek számára – az ő jóváhagyásával is – egyszer már kijelöltek. Azon dolgozik, hogy ne három, hanem csak két jelölt indulhasson a második fordulóban. „Úgy akarja csűrni-csavarni, hogy a végén ő nyerjen, mert azt hiszi, hogy ez jár neki” – írja rosszallóan Czeglédy Csaba.

Karácsony a Partizánnak adott értékeléséből pedig kiderül, hogy ő teljes mértékben támogatja Márki-Zay Péter feltételeit, ha visszalép a javára a második fordulóban.

Döbbenetes, hogy itt van egy, a főváros üzemeltetési valóságával bizonyítottan megbirkózni képtelen ember, aki ennek ellenére az ország első számú vezetőjének székébe érezné csak jól magát.

Egyébként a Márki-Zay által támasztott feltételek nevetségesek. Az egész kampány másról sem szólt, mint a „feltételeiről”: hogy vezessék be az eurót, hogy legyen elszámoltatás és hogy mondják ki az Alaptörvény közjogi érvénytelenségét.

Karácsony személyes ambíciói kiszolgálása érdekében egyáltalán nem finnyás. Alaptörvény-ügyben az intézkedésben rejlő polgárháborús veszély sem számít neki. „Az, hogy az Alaptörvény nem legitim, és nem fogadjuk el, annak a kimondásában én is benne vagyok.” KariGeri benne van az euró bevezetésében is. Ha brutális megszorításokkal jár, akkor sem utasítja el, csak szeretné, ha meggyőznék az ellenkezőjéről. Gyurcsány meggyőző módszereit pedig ismerjük. Egy erős pártháttér nélküli emberrel azt fogadtat el, amit akar. Noha tudjuk, az euró bevezetésére az egyetlen józan válasz – a súlyos gazdasági következményei miatt – a javaslat elvetése lehet.

Az elszámoltatási feltétellel kapcsolatban a legfelső polcra vágyó Karácsony úgy reagált, hogy ha ő lesz a miniszterelnök, akkor „Márki-Zay lesz az elszámoltatási anyaúristen”. De ha ez nem elég neki, akkor még miniszterelnök-helyettes is lehet.

Látható, hogy Karácsony mindenben benne van, ami rossz az embereknek, csak ő lehessen a miniszterelnök, mert az ugye jár neki.

Bárki legyen is Orbán Viktor kihívója: Karácsony, Dobrev vagy Márki-Zay, a jelszó mindannyiuk számára közös: reszkessetek magyarok!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Zelenszkij: Oroszországnak vissza kell vonulnia a háború előtti vonalakig a tárgyalások megkezdéséhez

Szakértők szerint ez olyan feltétel, amelybe Moszkva aligha fog belemenni a közeljövőben tekintettel arra, hogy jelenleg Ukrajna keleti régióira összpontosítja erőit.

Miközben a baloldalon belharcok dúlnak, Orbán újabb gazdaságvédelmi intézkedést jelentett be

Miközben a baloldalon belharcok dúlnak, Orbán újabb gazdaságvédelmi intézkedést jelentett be

Zelenszkijnek pedig nem tetszik, hogy hogy Magyarország elutasítja az olajembargót.

Oroszmentesítés az ukrán könyvtárakban

Franz Kafka, Heinrich Mann és Stefan Zweig talán még ma este átmegy Alekszandr Puskin és Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij mennyei dácsájába és közösen egy palack vodkába fojtják bánatukat. A fenti, német anyanyelvű írók műveit majd’ kilencven éve már máglyára vetették, az orosz óriások munkái csak most kerülnek sorra.

Indianában felülírták a kormányzó vétóját, mégsem lesznek „gendersportolók”

Az Egyesült Államokban Indiana állam törvényhozói kedden megszavazták Eric Holcomb kormányzó vétójogának hatályon kívül helyezését, és olyan törvényt léptetnek életbe, amely megtiltja a magukat nőnek nevező férfi sportolóknak a női sportokban való részvételt.

Orbán Viktor: A rezsit megvédjük, az extraprofitot elvonjuk!

Orbán Viktor: A rezsit megvédjük, az extraprofitot elvonjuk!

„A kormány úgy határozott, hogy létrehoz egy rezsivédelmi alapot és egy honvédelmi alapot. Innen fizetjük majd a rezsicsökkentés és a honvédség megerősítésének költségeit. Kötelezzük a bankokat, a biztosítókat, a nagy kereskedelmi láncokat, az energiaipari és kereskedő cégeket, a telekommunikációs vállalatokat és a légitársaságokat, hogy extraprofitjuk nagy részét ebbe a két alapba fizessék be„ – jelentette be Orbán Viktor, közösségi oldalán megosztott videójában.

GFG blog 2.: A vétóról

GFG blog 2.: A vétóról

Újraindul a GFG blog. Mindig kell egy gondolat és egy gondolat kell.

Összebalhézott a DK és a Momentum, de közben Orbánt kritizálják

Összebalhézott a DK és a Momentum, de közben Orbánt kritizálják

Nagy a riadalom a baloldalon, mit fog csinálni a kormány a háború miatti vészhelyzeti felhatalmazással, miközben a Fővárosi Közgyűlésben arra nem voltak képesek, hogy határozatképességet biztosítsanak a mai ülésre.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére