Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy a jelszó: reszkessetek magyarok!

Horváth K. József

2021.10.01. 17:20

Karácsony Gergely sofőr nélkül még Szombathelyre sem találna el! Ezt egy olyan emberről mondta Facebookján Czeglédy Csaba, a szövetséges DK Gyurcsány embereként elhíresült országgyűlés képviselőjelöltje, aki Magyarország miniszterelnöke akar lenni.

Az előválasztás után második helyen befutó Karácsony praktikus képességeit korábban már maga a főpolgármester is érzékeltette, amikor arról beszélt, hogy „ő bizony még egy kiégett villanykörtét sem tudna kicserélni”. De hogy Orbán Viktortól sem áll messze a jó emberismeret, azt bizonyítja Karácsonyról tett megállapítása is: „Az a fajta, aki disznóvágáson vacsorára érkezik, de nem bánja senki, mert legalább nincs láb alatt.”

A főpolgármesternek a tisztesség, a becsület, az erkölcs ellen vétett egyéb merényleteit most hagyjuk. Legyen elég annyi, hogy ilyen előzmények után mérhetetlenül boldog, hogy második lett Dobrev Klára mögött az előválasztáson. És már azon mesterkedik, hogy hogyan lehetne a maga számára még előnyösebbé tenni azt a versenypályát, amelyet a második fordulóba jutott miniszterelnök-jelöltek számára – az ő jóváhagyásával is – egyszer már kijelöltek. Azon dolgozik, hogy ne három, hanem csak két jelölt indulhasson a második fordulóban. „Úgy akarja csűrni-csavarni, hogy a végén ő nyerjen, mert azt hiszi, hogy ez jár neki” – írja rosszallóan Czeglédy Csaba.

Karácsony a Partizánnak adott értékeléséből pedig kiderül, hogy ő teljes mértékben támogatja Márki-Zay Péter feltételeit, ha visszalép a javára a második fordulóban.

Döbbenetes, hogy itt van egy, a főváros üzemeltetési valóságával bizonyítottan megbirkózni képtelen ember, aki ennek ellenére az ország első számú vezetőjének székébe érezné csak jól magát.

Egyébként a Márki-Zay által támasztott feltételek nevetségesek. Az egész kampány másról sem szólt, mint a „feltételeiről”: hogy vezessék be az eurót, hogy legyen elszámoltatás és hogy mondják ki az Alaptörvény közjogi érvénytelenségét.

Karácsony személyes ambíciói kiszolgálása érdekében egyáltalán nem finnyás. Alaptörvény-ügyben az intézkedésben rejlő polgárháborús veszély sem számít neki. „Az, hogy az Alaptörvény nem legitim, és nem fogadjuk el, annak a kimondásában én is benne vagyok.” KariGeri benne van az euró bevezetésében is. Ha brutális megszorításokkal jár, akkor sem utasítja el, csak szeretné, ha meggyőznék az ellenkezőjéről. Gyurcsány meggyőző módszereit pedig ismerjük. Egy erős pártháttér nélküli emberrel azt fogadtat el, amit akar. Noha tudjuk, az euró bevezetésére az egyetlen józan válasz – a súlyos gazdasági következményei miatt – a javaslat elvetése lehet.

Az elszámoltatási feltétellel kapcsolatban a legfelső polcra vágyó Karácsony úgy reagált, hogy ha ő lesz a miniszterelnök, akkor „Márki-Zay lesz az elszámoltatási anyaúristen”. De ha ez nem elég neki, akkor még miniszterelnök-helyettes is lehet.

Látható, hogy Karácsony mindenben benne van, ami rossz az embereknek, csak ő lehessen a miniszterelnök, mert az ugye jár neki.

Bárki legyen is Orbán Viktor kihívója: Karácsony, Dobrev vagy Márki-Zay, a jelszó mindannyiuk számára közös: reszkessetek magyarok!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére