Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Drága Juncker elvtárs, így kell tövig benyalni Marxnak!

Nagy Gábor

2018.05.16. 11:36

Aggódunk Jean-Claude Junckerért, az Európai Bizottság (EB) "keresztényszocialista" elnökéért, ugyanis a kommunista ideológia atyjának, Karl Marx születésének bicentenáriumi ünnepségén mondott beszéde - a véleményünk szerint - nem volt eléggé "autentikus". Így gondoltuk, felelevenítünk két klasszikust, hogy legközelebb a mostaninál is meghittebb legyen Juncker elvtárs "ünnepi" szónoklata.

Tudjuk, nem áll messze Jean-Claude Junckertől a marxizmus hájpolása, hiszen két éve a kubaiak ezreit meggyilkoló és bebörtönző Fidel Castro halálát is csak krokodilkönnyekkel tudta fogadni. Most pedig az EB-elnök a kommunista ideológia atyjának szülővárosába, Trierbe ment el, ahol Karl Marx születésének bicentenáriumi ünnepségén szólalt fel. Bár a pityergés elmaradt, Juncker beszéde így is masszív történelemtagadás lett.

Karl Marx nem felelős a rémtettekért, amelyeket elkövettek mindazok, akik örökösének és követőinek vallották magukat. […] Marx az egyenlő bánásmódért állt ki, nem az egyenlősdiért”

fogalmazott az EB elnöke, aki kritikusainak korábban azt is megüzente:

Gondoljanak akármit Marx Károlyról, azt senki sem tagadhatja, hogy valamilyen módon formálta a történelmünket.”

Utóbbiban egyébként talán igaza is van az EB elnökének, arról azonban egyáltalán nem ejtett szót, ki, illetve kik inspirálódtak Karl Marx szellemi munkásságából, amelyből egyébként olyan „klasszikus” elszólásokat is megtanulhattunk, mint hogy hogyan kell csőcseléknek, emberi trágyának, szemétnek, szánalmas söpredéknek titulálni az ellenfeleket, illetve hogy hogyan kell félkretén zsidó niggerezni a 19. század egyik meghatározó politikus gondolkodóját, Ferdinand Lasalle-t.

Itt van például a százmilliók kiirtásáért felelős szovjet állampárt, az SZKP.

A Szovjetunió Kommunista (bolsevik) Pártja hosszú és dicsőséges utat tett meg azoktól az első kicsiny marxista köröktől és csoportoktól, amelyek a mult század [sic!] 80-as éveiben Oroszországban keletkeztek, a bolsevikok hatalmas pártjáig, amely ma a világ első szocialista munkás- és parasztállamát vezeti. A SzK(b)P a forradalom előtti Oroszország munkásmozgalma alapján, marxista körökből nőtt ki, amelyek felvették a kapcsolatot a munkásmozgalommal és szocialista öntudatot vittek a mozgalomba. A SzK(b)P-t a marxizmus-leninizmus forradalmi tanai vezérelték és vezérlik. Vezetői az imperializmus korszakának, az imperialista háborúknak és proletárforradalmaknak új viszonyai közt továbbfejlesztették, új fokra emelték Marx és Engels tanait – írja a Szovjetunió Kommunista (bolsevik) Pártjának története c. 1949-es kötet krédója.

Azonban ha már Magyarországról aggódunk Juncker elvtársért, elevenítsük fel Rákosi Mátyás gondolatait is, amely szerint: A marxizmus-leninizmus a győzelem egyetlen útja.

A munkásosztály pártjának nemcsak megfelelő marxista-leninista elméletre van szüksége, mely a harcban utat mutat, de megfelelő szervezetre is, mely lehetővé teszi és elősegíti azoknak az elveknek a megvalósítását. A marxista-leninista párt szervezeti alapja a demokratikus centralizáció, ami annyit jelent, hogy a pártvezetőséget, vezető szerveit a tagok demokratikusan választják, a felmerülő kérdéseket demokratikusan megvitatják és az így kialakult határozatokat fegyelmezetten, pontosan végrehajtják. Mi ebben is igyekeztünk az első alkalommal a marxi-lenini tanítások szellemében cselekedni – ismertette 1948. július 2-án az irányt Rákosi Mátyás a nagy-budapesti pártfunkcionáriusok értekezletén.

Drága Juncker úr! Tudjuk, hosszan lehetne még idézni a szebbnél szebb idézeteket a jobbnál jobb, példamutatóbbnál példamutatóbb pártfunkcionáriusoktól, szervezetektől, de reméljük, ebből a két idézetből tud majd annyira inspirálódni, hogy egy év múlva a beszéde leiratában az álljon majd: „Éljen Juncker! (óriási, percekig tartó taps)”.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére