Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Douglas Murray a baloldali identitáspolitizálásról

Ányos Miklós

2020.01.02. 19:30

Murray a Mandinernek beszélt a szélsőbalos véleményrezsimről, a liberális genderőrületről és a most megjelent új könyvéről.

Interjút adott a Mandinernek Douglas Murray brit konzervatív publicista, a The Spectator jobbközép hetilap szerkesztője.

Új könyve, a The Madness of Crowdst (A tömegek őrülete – Nem, rassz, identitás) a genderőrület és a balliberális véleményrezsim hátterét mutatja be. Murray szerint az angolszász világban nagy divatja van az identitáspolitikának, melyet főként a nemek, a bőrszín, a rasszok és a szexuális orientáció határoz meg.

Mi kell egy ilyen könyv megírásához? Murray sarkosan fogalmaz:

Némi humor, az, hogy rávegyük magunkat, hogy olvashatatlan szövegeket elolvassunk. Emellett tisztában kell lennünk vele, hogy a világ megőrült.

Az interjúban a szélsőbaloldali politikáról is kifejti véleményét, megemlítve Corbyn Munkáspártját, Macron populizmusát és a zöldgondolatba csempészett balos propagandát.

Sokan azt szeretnék, hogy mások fizessék ki az álmaik árát. Ha meg akarod menteni a Földet, kezdd a saját udvaroddal – szóval a konzervatív zöld cselekvés itt kezdődne. A zöldek azonban valamiféle agrárius korba óhajtanak visszatérni, amit én nem szeretnék.

Történelemről és kultúrharcról is beszélt, szerinte tehetséggel és elhivatottsággal mindkettő alakítható és nyerhető.

A történelemnek nemcsak áldozatai lehetünk, hanem éppenséggel az urai is. Mi is formálhatjuk.

A teljes interjú ITT olvasható.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére