Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Donáth: „Orbán gyáván megfutamodott”

Szűcs Gábor

2021.12.04. 16:00

A héten megörvendeztette az ATV nézőit tízpercnyi diktatúrázással Donáth Anna, aki – egyébként nem jogászként – a jogállamiságról beszélt Rónai Egonnal, ekézve a totalitárius Orbán-rezsimet, ami annyira elnyomó, hogy még a hazáját kofaként áruló Momentum korábbi és új elnökét is hagyja rendre felszólalni a magyar érdek ellen, minősíthetetlen stílust megengedve magának a kormány tagjaival szemben.

 

Az első téma a LIBE-bizottság vizsgálódása, és az általuk frissen elkészített jelentés volt. Mielőtt rátérnénk az aktuális beszélgetés lényegesebb pontjaira, érdemes felidézni néhány előzményt és tényt ezzel kapcsolatban. Szeptember végén tartózkodott Magyarországon a LIBE-bizottság hét főből álló delegációja, melynek tagja volt – többek között a Soros György megbízható szövetségeseként számon tartott, műanyag klitoriszokat osztogató, leszbikus-feminista EP-képviselő, Malin Björk mellett – Donáth Anna is, a Momentum európai parlamenti képviselője – és immáron első ember. Tavaly októberben a lila ügynökpárt belső köreiből szivárgott egy felvétel, amelyen a kétes előéletű Donáth László szeme fénye büszkén meséli, hogy „a jogállamisági kérdések hozzám tartoznának. Vera Jourovával háromnaponta beszéltem telefonon. Informálisan. Ugye, mert hogy nem tudom, akik néznek minket, ti tudjátok-e, de Vera Jourová egyrészt a bizottság egyik alelnöke, másrészt pedig az ő portfoliójába tartoznak a jogállamisági kérdések. [...] De rengeteg informális telefonhívás, beszélgetés történt – nemcsak velük, hanem az új Sargentinivel is, Gwendoline Delbos-szal, francia képviselő a zöldektől, ő viszi tovább a magyar kérdést… és hát azt kell, hogy mondjam, hogy 90 százalékban sikeres volt az én munkám, nagyon-nagyon sok öngóltól meg tudtam őket menteni, sajnos nem mindegyiktől.” Emlékezzünk, ki is vezette az ominózus LIBE-delegációt! Bizony, Gwendoline Delbos-Corfield, aki a gyermekvédelmi törvény kapcsán hazánk uniós szavazati jogának felfüggesztését kérte, három hónapja pedig azt követelte a LIBE bizottsági ülésén, hogy a helyreállítási alapból érkező EU-s pénzek elköltésére vonatkozó helyreállítási tervet, jóváhagyás előtt, Magyarország esetében százszor jobban vizsgálják, mint más tagállamoknál. A zöldpárti politikus javaslatai között szerepel, természetesen, a migránsok szétosztása is.

Rónai Egon, független-objektív minőségéről tanúbizonyságot téve, feltette a kérdést az elnökasszonynak, hogy „Ez ugye nem egy ilyen liberális összeesküvés?”. Hát persze, még véletlenül sem. Nos, ők, a Soros-emberek, Donáth „lehetünk úgy felvidéki magyarok, hogy közben büszke szlovákok vagyunk” Anna, és két – 5:2 arányban az állásfoglalásuk kialakításában elnyomott – normális, a józan ész szerint gondolkodó EP-képviselők jegyzik a hazánk demokrácia-helyzetéről elkészült legfrissebb – már-már havilapként megjelenő – jelentést. A riportalany még el is szólta magát a delegáció összetételét illetően, mikor az alábbi, megzavarodott mondatrészt közölte: „itt mindenki, a konzervatívoktól a szél... ööö... szél... szélsőjobboldaliakon keresztül”. Több mint valószínű, hogy szélsőbalt akart mondani a képviselő asszony, egyrészt, mert az az igazság (bár ez őt nem mindig izgatja), másrészt, mert ez így a szélsőjobbal túlzottan nem támasztaná alá a „mindenki képviseltetve volt” narratívát, hogy csak a politikai skála jobb felén helyet foglaló politikusok vizsgálódtak.

Donáth szerint mindenkivel találkozott a delegáció – főleg a balliberális Soros-NGO-kkal –, csak egy emberrel nem, Orbán Viktorral, aki az EP-képviselő nyilatkozata alapján „gyáván megfutamodott”. El tudjuk mindannyian képzelni, mennyire félhet a kormányfő a kínai elnök, az amerikai elnök, a német kancellár, az Európai Tanács és teljes Európai Parlament után néhány, Donáth-szintű politikustól.

Az egyértelműen csak „szakmai” alapokon nyugvó jelentés szerint a magyar jogállamiság helyzete romlott az elmúlt három évben. Hát persze, megszűnt a nincs másik Index, majd kiderült, hogy mégsem, de ugyanakkor van is másik, az ellenzéki képviselők pedig továbbra is onthatják magukból a vitriolos kijelentéseket és Facebook-posztokat – függetlenül annak igazság-tartalmáltól.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Karácsony a kereszténységén, Márki-Zay saját közönségének hozzátartozóin gúnyolódott

Karácsony a kereszténységén, Márki-Zay saját közönségének hozzátartozóin gúnyolódott

Magyarország kontra Soros – a HírTV bemutatja Tucker Carlson új filmjét.

Jamie Oliver a fakanalat is csak politikailag korrekt módon forgathatja

Jamie Oliver a fakanalat is csak politikailag korrekt módon forgathatja

Könnyen megakadhat a falat annak a tokán, aki Jamie Oliver útmutatásai alapján főz. Kiderült, hogy a nálunk is jól ismert brit séf nem a politikai korrektség legújabb szabályai szerint készíti az ételeit. Azaz a sütéssel, főzéssel – még – nincs baj, ám a fogások elnevezése, nos, az hagy némi kívánnivalót maga után.

Vancsa Zalán ötmillió euróért ír alá a Manchester Cityhez

Vancsa Zalán ötmillió euróért ír alá a Manchester Cityhez

Orvosi vizsgálaton vesz részt Vancsa Zalán pénteken Manchester Citynél. Az MTK 17 éves futballistájának angliai pályafutásáról alig néhány hete állapodtak meg. Az angol bajnokcsapatot is működtető City Football Group holding ötmillió euróért veszi meg a fiatal magyar csatár játékjogát.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére