Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Donáth Anna is a hazát árulja, csak úgy tesz, mintha nem

Horváth K. József

2022.09.03. 15:15

Voltaképpen továbbra is örülök annak, hogy Donáth Anna EP-képviselő, a Momentum várandós exelnöke vissza-visszatérő módon Gyurcsányt Ferencet kritizálja. Így még inkább kiderül, hogy a baloldalon nincs új a nap alatt.

 

Bírálataival a nemzeti újságírás hitelességét erősíti, aláhúzva, nem mi vagyunk az elfogultak. A DK formálisan még szövetségesének, a Momentumnak sem tetszik, amit Gyurcsány sugall. Hogy készülődik valamire, amivel Donáth Anna szerint is kormányváltást jósol, ami szerinte nem lesz se a jövő héten, se azután. (Írásunk erről itt.) Komolyan bírálta legutóbb Gyurcsány azon megjegyzését is, hogy nem kell vitázni a kormánypárttal.

Facebookján íja: „Azért kell vitázni, mert ma egy ellenzéki politikusnak minden lehetőséget meg kell ragadnia arra, hogy nagy nyilvánosság előtt, újra és újra elmondhassa: az országot minden kormányzati szemfényvesztés ellenére valójában egyre tragikusabb politikai, gazdasági és történelmi pályára állítják. A szemrebbenés nélküli hazudozást nem szabad eltanulni tőlük.”

 

Az igazság az, hogy Donáth Anna mennél többet kritizálja Gyurcsányt, mennél inkább szeretné a Momentumot a DK-nál az ellenzék vezetésre alkalmasabb baloldali politikai csoportnak feltüntetni, annál inkább kilóg a lóláb. Közösségi oldalán Demszky Gábor írta a Donáthnak:
„Gondolj arra, hogy milyen hajmeresztő baromságokat beszélt az újonnan megválasztott elnökötök néhány napja. (A Tranziton – a szerző.) Hát nem tudom, belétek vetettem a bizalmamat, rátok szavaztam, de ha ez így megy tovább nem lesz kire szavaznom.”

 

Úgy fest, a volt főpolgármesternek nem a momentumos hazudozásokkal volt problémája, hanem Gelencsér Ferenc pártelnök felkészületlenségével. Aki ráadásul a napokban szerényen államférfiként írt magáról, ami szintén nem erősítette az emberekben a Momentum komolyan vehetőségét.

De hogy visszatérjünk a hazudozáshoz, Donáth Anna két évvel ezelőtti óriásbuktájához, emlékezzünk a jogállamisággal kapcsolatos állításaira. Vera Jourovával, az Európai Bizottság alelnökével kapcsolatban azt mondta:
„Nem szoktam vele lefekvés előtt csacsogni arról, hogy képzeld Vera, már megint mi történt Magyarországon.”

A HírTv által bemutatott felvételen pedig ezt:
„Engem rengetegen keresnek. Hát a jogállamisági kérdések hozzám tartoznának. Vera Jourovával háromnaponta beszéltem telefonon. Informálisan.”

Ennyit Donáth Annáról, meg az igazmondásáról.

 

Bár annak csak örülni lehet, ha Donáth Gyurcsány politizálását kritizálja, mert ezzel csak nagyobb káosz lesz a baloldali választók fejében, hogy kire szavazzanak. Lásd Demszkyt.

A lényeg azonban ott van bejegyzése elején: „Az egyértelmű nyugati elköteleződés nem jelentheti azt, hogy ne kritizálhatnánk a nyugati intézményeket.”
Hiába mondja, hogy „Magyarországnak magyar modellekre van szüksége”, az „egyértelmű nyugati elköteleződés” Magyarország szuverenitásának felülírását jelenti. Ahogy Gyurcsány politikája sem akar mást, csak az Európai Egyesült Államokat, benne a függetlenségüket elvesztett, gyarmati sorba taszított „tagállamokkal”.

Hiába beszélnek tehát kétfelét. Két dolog fűzi össze őket: Brüsszel feltétlen támogatása és a magyar érdekek, a nemzet elárulása.

Pont.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Karácsonynak vállalnia kell a felelősséget a dollárbaloldal külföldi kampánytámogatása miatt

Wintermantel Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője az MTI-hez szombaton eljuttatott videónyilatkozatában legalábbis erre szólította fel a főpolgármestert.

Petr Pavel nyugalmazott tábornok nyerte a cseh államfőválasztást

Petr Pavel kapta a voksok 58,3 százalékát, míg Andrej Babiš 41,68 százalékot kapott. A választási részvétel meghaladta a 70 százalékot, ami új rekordot jelent. Pavel mintegy 3,4 millió szavazatot kapott, míg Babiš egymillióval kevesebbet.

Újabb 10 névre derülhet fény a brüsszeli korrupciós botrányban

Újabb 10 névre derülhet fény a brüsszeli korrupciós botrányban

Az Origo szerint fordulat állhat be a nyomozásban azzal, hogy görög sajtóértesülések alapján Pier Antonio Panzeri volt szocialista EP-képviselő 10 újabb korrupt politikus megnevezésére készül.

Orbán Viktor: Ha a baloldal lenne ma kormányon, akkor mi is nyakig állnánk a háborúban

Orbán Viktor: Ha a baloldal lenne ma kormányon, akkor mi is nyakig állnánk a háborúban

A baloldal megmondta, hogyha mandátumot kap, akkor együtt úszik a nemzetközi közösséggel. Azt fogja tenni, amit a többiek, durvábban fogalmazva: azt fogja tenni, amit mondanak nekik. Mi pedig azt mondtuk, hogy van magyar nemzeti érdek. Így 2022-ben az emberek valójában háború és béke között választottak. És a békét választották – írta közösségi oldalán a miniszterelnök.

Von der Leyen: Nem térhetünk vissza az orosz energiafüggőséghez

Semmilyen körülmények között nem térhetünk vissza az orosz fosszilis energiahordozóktól való függőséghez – szögezte le Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a német, ellenzéki, jobbközép Kereszténydemokrata Unió (CDU) düsseldorfi újévi fogadásán szombaton.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére