Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Deutsch Tamás: a visegrádi négyek az EU egyetlen esélye a túlélésre

Zelenka Dóra

2019.03.25. 10:28

Birodalmi törekvésû Európai Egyesült Államok vagy erõs, egymással együttmûködõ szuverén nemzetállamok? Az Echo TV mûsorában, A nyolcasban ezúttal az európai vezetõk birodalmi törekvései és az unió túlélési esélyei kerültek megvitatásra.

A nyolcas vendége ezúttal Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő volt.

A politikus szerint a közép-európai országok jelentik az EU egyetlen esélyét arra, hogy szétesés nélkül meg tudja oldani saját problémáit.

Ahogyan az a műsorban elhangzott, az EU jelenlegi formájában egy gyenge, sorozatban rossz döntéseket hozó, az emberek problémáit tetéző együttműködés, az unió vezetése ugyanis már bebizonyította, hogy jelenleg nem működik hatékonyan. A politikus a miniszterelnököt idézve elmondta, hogy az EU jelenlegi működését az írja le a leginkább, hogy

öt éven keresztül olyan vezetése volt, amely nem tudta vagy nem akarta megakadályozni az Egyesült Királyság kilépését, illetve hogy több millió illegális bevándorló árassza el a kontinenst.

A politikus elmondta: tapasztalata szerint az EU intézményeit vezető politikusok, a legnagyobb tagállami hatalommal bíró kormányok vezetői mintha nem éreznék, nem értenék, vagy nem akarnák észrevenni, hogy gyökeresen megváltozott a korszellem.

Görcsösen ragaszkodnak egy olyan felfogáshoz, amely megmutatta a maga hibáit, gyengeségeit és megalapozatlanságát. Minél többen fogalmazzák meg, hogy alapvető változásra lenne szükség, annál görcsösebben ragaszkodnak ahhoz, hogy amit ők gondolnak, az teljesen rendben van"

– emelte ki Deutsch Tamás.

Az Európai Unió egyetlen esélye arra, hogy megtartsa egységét, egyedül az erős nemzetállamokban van. A fideszes EP-képviselő hangsúlyozta: a közép-európai országok jelentik az EU egyetlen esélyét arra, hogy megoldja a saját problémáit "kataklizma" nélkül.

Deutsch Tamás kiemelte, hogy Közép-Európa politikai, értelmiségi és médiaelitje képes egyedül az Európai Unió jelenlegi problémáit a valóságnak megfelelően leírni. Ugyanakkor az EU mindenkit, aki így gondolkodik euroszkeptikusnak, populistának, nacionalistának, szélsőségesnek bélyegez. 

A politikus úgy véli, nem áll messze a valóságtól az a gondolat, hogy összevethető Európa birodalmi törekvése a nagyjából egy évszázada magunk mögött hagyott tragikus, Európát is érintő birodalmi törekvésekkel.

A bevándorláspárti és a bevándorlásellenes erők "harcában" két egymással nagyon éles vitában, konfliktusban lévő politikai elgondolás, értékválasztásában gyökeresen különböző elképzelés feszül egymásnak. Ma az Európai Unió mainstream politikusai egy globalista, utópikus elképzelést követnek. Azon dolgoznak, hogyan tudna létrejönni egy újabb európai birodalom, az Európai Egyesült Államok, szemben mások elképzelésével, amely az ötszázmillió európai polgár érdekeit képviseli.

Európa, az európai együttműködés csak úgy tud erős, hatékony és eredményes lenni, ha az önmagukban is erős nemzetállamok szabad akaratukból lépnek egymással szövetségre, és a legtöbb területen az együttműködés leghatékonyabb és legeredményesebb formáit meg tudják találni"

– fejtette ki.

A műsorban felidézték a bevándorláspárti politikusok kampányát is. Deutsch Tamás szerint a Timmermans-féle, "magukat nagyon európainak gondoló" politikusok a birodalmi törekvéseik dédelgetésével fokozatosan, tudatosan kiűzték az európai együttműködésből Európa kulturális és politikai örökségének értekéit. 

Kik és miért akarnak Európai Egyesült Államokat? Mit jelent valójában a bevándorláspárti és a bevándorlásellenes erők harca, továbbá milyen érzés egy nemzeti elkötelezettségű politikusként Brüsszelben, az identitás nélküli politikusok között lenni?

Ezeket a kérdéseket vizsgálta meg A nyolcasban, az Echo TV műsorában G. Fodor Gábor Deutsch Tamás fideszes EP-képviselővel. A műsort minden vasárnap este 19 óra 10 perctől láthatják a tévénézők.

 

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Szlovénia határrendészek toborzásába kezdett

Szlovénia pályázati kiírással mintegy száz új határrendészt keres a határőrség állományának feltöltésére a növekvő számú illegális határátlépések miatt – közölte a szlovén sajtó pénteken.

Brit iskolai kezdőszett 2019-ben: vadászkés, machete, szamurájkard

Nagy-Britanniában ebben az évben több mint 1000 olyan diákot fogtak el, akik valamilyen szúróeszközzel fenyegették meg iskolatársaikat.

Brutális pénzbüntetést szabtak ki az Antifa két tagjára

Brutális pénzbüntetést szabtak ki az Antifa két tagjára

Tavaly novemberben két szélsőbaloldali randalírozó felgyújtott egy mozdonyt, mellyel több mint egymillió eurós kárt okoztak.

A bevándorlók partra szállítása után az Ocean Viking folytatja a migránstaxizást

A migránsok befogadását Franciaország, Írország, Luxemburg, Németország, Portugália, illetve Románia vállalta – jelentette be pénteken az Európai Bizottság migrációs ügyekért felelős tagja.

Megint megrohamozzák a migránsok az így is ingatag lábakon álló Görögországot

Megint megrohamozzák a migránsok az így is ingatag lábakon álló Görögországot

Az utóbbi időben megháromszorozódott az érkező migránsok száma az így is kapacitásán felül teljesítő Görögországban.

„Az európai identitás csak nemzeti identitásra épülhet”

Az európai identitás csak nemzeti identitásra épülhet, aki nem erre alapoz, az homokra épít – hangoztatta Szájer József Fidesz-KDNP-s európai parlamenti képviselő pénteken Balatonszárszón.

Publik Ligája: Jobbágyi vs. Gajdics

Publik Ligája: Jobbágyi vs. Gajdics

Publik Ligája második forduló: Jobbágyi Zsófia vs. Gajdics Ottó versenyez az „irigység” témájában. Olvassátok el a publikat és véleményezzétek, hogy ki jusson tovább. A szavazásra 24 óra áll a rendelkezésetekre.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére