Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Demeter Márta saját felelõtlenségének köszönheti csúfos bukását

Vincze Viktor Attila

2019.02.13. 13:30

Sokatmondó történet az, ahogy Demeter Márta, a szociból lett LMP-s képviselõnõ szánalmasan csúfosan belebukott a saját gátlástalansága és mohósága által okozott nemzetbiztonsági botrányba.

Hétfőn dönt a magyar parlament arról, hogy a megismételt nemzetbiztonsági átvilágításon megbukott Demeter Mártát megfosztja-e az eddigi bizottsági tagságától és alelnöki posztjától az Országgyűlés rendvédelmi és honvédelmi bizottságában. 

Szinte teljesen biztosra vehető, hogy a már hivatalosan is nemzetbiztonsági kockázatot jelentő Demetert hétfőn megfosztják majd az inkriminált bizottsági tagságától. Ennek ellenére az ellenzéki képviselőnő ahelyett hogy csendben maradt volna – és nem vitatná a vitathatatlant –, inkább ellentámadásba ment át, sajtótájékoztatón közölte, hogy szerinte nem is követett el semmilyen törvénytelenséget és egyébként is az egész ügy csak egy ellene irányuló politikai lejárató kampány.

Elképesztő az a cinikus gátlástalanság, amit ezzel Demeter Márta megenged magának a magyar parlamentarizmus történetének egyik legszégyenteljesebb nemzetbiztonsági botránya ügyében. 

Demeter Márta ugyanis megkérdőjelezhetetlenül több törvényi előírást is megszegett, és ténylegesen veszélyeztette az ország nemzetbiztonságát, amikor a kecskeméti repülőtéren őrzött, harminc évre titkosított repülési akták bizonyos adatait – kérdésnek álcázott állítások formájában – nyilvánosságra hozta egy teljesen hamis ellenzéki médiahazugság alátámasztására. 

Mint ismeretes, Demeter Márta tavaly októberben tett fel a sajtóban kérdést arról, hogy egy honvédségi géppel hozták-e haza Ciprusról a magyar kormányfő egyik lányát. A honvédelmi tárca cáfolta az állításként megfogalmazott kérdést, ráadásul kiderült, hogy a kérdése megfogalmazásakor a képviselőnő feltehetően egy névazonosságot érthetett félre – nagy valószínűséggel szándékosan (kevésbé valószínű módon véletlenül). Az LMP képviselőnője feltehetően arra számított, hogy nemzetbiztonsági okokból nem cáfolják majd a minden alapot nélkülöző, névazonosságra épülő rágalmait, amelyekkel így büntetlenül vádolhatja a kormányzatot.

Demeter Márta most csodálkozik és diktatúrát kiált, hogy a titkos besorolású adatokat kicsinyes pártpolitikai célból (a külföldi magyar katonai misszió helye, időpontja, részt vevő tagjainak neve és szolgálati besorolása, a katonai kontingens tagjainak szállítási és utazási adatai) kiszivárogtató cselekedete után nem engedik többé őt érzékeny nemzetbiztonsági adatok közelébe. Pedig ugyanezért a cselekedetért számos NATO-tagállamban komoly, letöltendő börtönbüntetést jelentő szankciókkal kellene számolnia minden, nemzetbiztonsági előírásokat szándékosan és durván megsértő személynek, legyen az akármilyen politikus is. 

Az önmagát a felelősség alól nevetséges indokokkal mentegető Demeter Márta mögé ráadásul szánalmas módon felsorakozott még a teljes ellenzék is. Többek között például a szocialisták "honvédelmi szakértője", Harangozó Tamás is, aki szerint csak úgy "belefutott" a hamis hírt közlő és törvénysértő módon nemzetbiztonsági titkokat politikai célokból a sajtónak közlő ügyébe az ellenzéki képviselőnő. 

Sajnos a jelenlegi ellenzéktől bizonyítottan csak ilyen hazafiatlan magatartásra lehet számítani a fontos nemzeti ügyekben.

Ez sajnos jól megmutatkozott az amerikai külügyminiszter, Mike Pompeo történelmi látogatása kapcsán is. Az ellenzék éveken át telepanaszkodta a nemzetközi sajtót és minden létező washingtoni kormányzati irodát is arról, hogy Magyarország nem fejleszti a NATO elvárásainak megfelelően a hadseregét. Most viszont ugyanez az ellenzék elkezdte hevesen támadni azt, hogy a magyar kormány a francia és német fegyverek mellett új amerikai fegyverrendszerek megvásárlásáról is döntött.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére