Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Csúnyán beégett az LMP szóvivõje

888.hu

2018.04.17. 16:30

Mint ismert, komoly belharc dúl az LMP-ben. Errõl kérdezte Rónai Egon az ATV Egyenes Beszéd címû mûsorában a párt szóvivõjét. A mûsorvezetõ azzal indított, hogy "ez a ruha az öné?" A kérdés azért volt aktuális, mert az LMP-s Sallai Róbert Benedek egyik Facebook-posztjában megszellõztette, hogy Szél Bernadett a párt társelnöke közpénzen hozott létre egy komoly ruhatárat, valamint több százezres fodrászszámlákkal is "büszkélkedhetett".

Kanász-Nagy Máté, az LMP szóvivője próbált helytállni a párt elnökségének bohóckodásáért. A szóvivő Rónai viccét megpróbálta elütni, emiatt már az elején furcsa helyzetbe keveredett, ugyanis úgy érvelt Szél Bernadett ruhatára és legendás fodrászati számlái kapcsán, hogy "annak is van egy költsége, hogy mi most itt vagyunk". A műsorvezető nem értette, ezért Kanász-Nagy elmondta, hogy "hát a smink, a fodrász és a rajtuk levő ruha..."

A szóvivő az elején egyébként jelesre vizsgázott, hiszen Rónai kérdését, amely szerint "hogy jutottak el oda, hogy ez téma lehessen? Hogyan jutottak el oda, hogy ezen csámcsog... a közönség, hogy LMP-n belül mi zajlik?". A szóvivő ügyesen kerülte ki a választ és Rónai ekkor még nem büntette meg érte.

Szél Bernadett választókerületére is kitértek a műsorban, és a tegnapi nap folyamán bejelentették, hogy az LMP újraszámlálást fog kérni a körzetben. Az eredmény ugyanis szoros lett, Szél a Csenger-Zalán Zsolt elleni küzdelemben maradt alul 296 szavazattal. Annyit érdemes megjegyezni, hogy itt már kezdett kicsúszni a talaj a szóvivő lába alól, ugyanis míg először a szavazatok újraszámlálásáról beszélt, addig a következő kérdés után már új szavazás kiírását vetette fel.

És ezután láthatóan elég jókedvűen, lassú tűzön kezdi el sütögetni Kanász-Nagy Mátét a műsorvezető.

 

Az LMP-s szóvivő először általánosságban igyekezett beszélni az esetről, mondván, ütés nem volt, "de valamilyen incidens történt". Ennek kapcsán megindult egy fegyelmi eljárás, valamint feljelentés is történt. Kanász-Nagy egyébként a kampány miatt keletkezett "feszültségek felhalmozódásával" magyarázta az eseményeket.

A szóvivő akkor veszítette el a fonalat, amikor Kassai Dániel és Ságodi Zoltán fegyelmi ügyéről kérdezte őt a műsorvezető. Ezt részt teljes egészében érdemes megnézni. A fontosabb részeket alább le is írtuk.

 

Az LMP-n belüli szuperkáosz pontosan láthatóvá válik ebben a néhány percben. Dióhéjban: a fentebb említett két politikus visszalép az egyéni választókerületében egy másik jelölt javára a választások előtt. Ezt amiatt teszik, mert a párt erről dönteni hivatott testületében, a választmányban jóváhagyták, majd a visszalépés miatt fegyelmi eljárás indul ellenük.

Milyen fegyelmi ügyük lehet azoknak, akik mások döntése alapján – merthogy ez az elnökség döntése – visszalépnek, mert így döntött róluk az elnökség? Utána nekik milyen fegyelmi ügyük lehet?"

– kérdezte a műsorvezető. Miután a szóvivő elkezdte ledarálni, hogy "várjuk meg ezeknek az eljárásoknak a végét", Rónai azonnal lecsapott:

nem akarja érteni a kérdést?"

Végül kiderült, hogy a visszalépőknek valóban volt engedélyük visszalépni és ennek ellenére a visszalépésük miatt fegyelmi eljárást indítottak ellenük.

Rónai ezek után megkérdezte, hogy "akkor mi a fegyelmi ügy"?

Nem én indítottam. Nézze, én nem indítottam volna nyilván ezt a fegyelmi ügyet"

– mondta ki Kanász-Nagy a legrosszabb mondatot, amit csak egy szóvivő kimondhat.

Szegény Kanász-Nagy még megpróbálta felhozni a szokásos paneleket, valamint azt is, hogy jobbról és balról is erőteljesen támadták a pártot. Rónai erre úgy reagált:

ha Sallai Róbert Benedek Facebook-bejegyzését elolvassa az ember, akkor azt gondolja, hogy itt már az ellenségeiknek nincs dolguk."

Azt szerencsére még megtudhattuk a szóvivőtől, hogy "upgrade-elni" fogják a pártot, amely egy fiatalos, lendületes párt és az ellenzék vezető ereje lesz.

Mindezen a műsorvezető már csak diplomatikusan mosolyogni tudott.

A teljes adás ide kattintva nézhető meg.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére