Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Csehül áll Katalin

888.hu

2021.07.26. 18:20

Cseh Katalin nyilván már bánja, hogy világmegváltó tervei szövögetése közben nem szentelt kellő figyelmet néhai Kósáné Kovács Magdolna munkásságának. A vétkes hebehurgyaság nyilván poétikusan ifjú korával és persze azzal is magyarázható, hogy az egykori MSZP-s képviselőnő nem cicerói szónoklataival vagy Margaret Thatchert megszégyenítő pragmatizmusával írta be magát a magyar politika történetébe. Inkább egy mára már szállóigévé nemesült mondata miatt – „nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani” – került be a panteonba.

 

Kósáné szerint a látszatra is ügyelni kell. Sőt, arra kell igazán. Cseh Katalin is tudja már, hogy ha annak idején marad a kaptafánál, azaz a sztetoszkópnál és szikénél vagy a nyomdánál, aligha szaporodnak ilyen gyors ütemben a gondjai. Kevesebben köszörülnék rajta a nyelvüket, ha nem harcos amazon módjára veti bele magát a budapesti olimpia megfúrását szorgalmazó akciókba, és tükörbe néz – vagy alaposabban a cége által benyújtott pályázati anyagokba –, mielőtt habzó szájjal folyvást az uniós támogatások megvonását követeli hazánktól. Na persze, ő már felvette a neki járó apanázst. Mindenesetre a korábban általa megszemélyesíteni kívánt üldözött, csak a mások boldogulásáért élő, munkálkodó fiatal politikus képére kiterjedt méretű légypiszok került. Amit elég nehéz lesz eltávolítani. Bár az is lehet, hogy a jól bevált, klasszikus baloldali mondással riposztozik, és a vádakra csak annyit reagál: na és?

Szóval a fagyi visszanyalt,

kiderült, hogy a Cseh Katalin által vezetett cég uniós támogatásra pályázott egy olyan projekttel, amely a benyújtott dokumentumok szerint a magyar olimpiai pályázat sikerre vitelében is segítséget nyújthatott volna. Alig harminc nappal a Momentum olimpiaellenes aláírásgyűjtésének rajtja előtt.

Persze az ő feje sem káptalan, bokros teendői közepette nem tudta átlátni az ügyvezetése alatt álló cég szürke hétköznapjait. Nyilván a magyar jogállamiság és a hazai LMBTQ-közösség sanyarú helyzetével kapcsolatos elemzéseket fogalmazott, vagy éppen a botmixerek alternatív felhasználási lehetőségeit kutatta. Egyszerűen nem futotta drága idejéből csip-csup uniós pályázati ügyekre.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Idáig süllyedt a baloldal politikai kommunikációja

Idáig süllyedt a baloldal politikai kommunikációja

A baloldal és annak vezére nem bír leállni a választás tisztaságát és az alkotmányosságunkat megkérdőjelező hazudozással. Kövér László volt kénytelen helyre tenni Gyurcsány Ferencet, aki törvénytelennek minősítette az új, ötödik Orbán-kormányt az Országgyűlésben. A DK elnöke szerint a választás nem a népakaratot fejezte ki, mert az nem volt szabad és tisztességes. Amit ezután a házelnöktől és Dömötör Csabától kapott, azt nem teszi zsebre. Bár a fideszes reakciókra frappáns választ nem tudott adni, a Facebook oldalán azért megmutatta, mennyire kemény fából faragták.

Orbán Viktor: kiállunk Magyarország energiabiztonsága mellett

Videókonferencia keretében tárgyalt egymással Orbán Viktor miniszterelnök és Charles Michel, az Európai Tanács elnöke hétfőn a május 30-31-i rendkívüli uniós csúcs előkészítéseként – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Alkalmas-e az Európai Bizottság új javaslata arra, hogy az EU valóban függetlenedjen az orosz energiától?

A héten az Európai Bizottság új, az orosz energiától való függetlenedést célzó javaslattal állt elő. A tervezet erőteljesen építene a cseppfolyósított-földgázra és a megújuló energiára, de helyet kapott abban néhány, igencsak egzotikus elképzelés is, így például az, hogy minden céges autó legyen kötelezően nulla kibocsátású. Nagy kérdés, hogy a javaslat a realitások talaján áll-e és meg tudja-e oldani az energetikai gondjainkat vagy csupán egy újabb vágyálom-összesség.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére