Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Csak nem a zuhany alá tette Magyar György is az előválasztás számítástechnikai rendszerét?

Horváth K. József

2021.09.19. 14:10

A baloldali előválasztás szombati technikai fejreállása jól mutatja, hogy a gyurcsányisták semmi máshoz nem értenek, csak a hazudozáshoz.

Fél éve másról sem szóltak a hírek, mint hogy a demokrácia ünnepeként előválasztáson kerülnek ki a legalkalmasabb jelöltek a végső megmérettetésre. A szavazás szombatra tervezett indulása azonban technikailag már a pénteken megbukott. Az ugytudjuk.hu arról számolt be, hogy „elindult szombaton az ellenzéki előválasztás, de az élesben még soha nem használt informatikai rendszer már a péntek éjjeli tesztelés során bemondta az unalmast. Szombat reggel sikerült elindítani, nyolckor elkezdődött a szavazás, és lassan ugyan, de működött a rendszer kilencig, amikor ismét leállt”.

Magyar György, a Civil Választási Bizottság elnöke a 168.hu-nak tegnap 12.06 perckor még azt mondta, nem hekkertámadás volt, hanem a rendszer érzékelte szabotázsnak a reggeli hibát, és leállt. „A rendszer úgy fogta fel, mint egy támadást, úgy érzékelt, hogy kívülről lövik, ezért leállt. A háttérben tényleg nem más volt, mint túlterhelés, amit a pénteki tesztelés során nem tudtunk produkálni, nem gondoltuk, hogy ilyen nagy számban akarnak egyszerre szavazni az emberek szerte az országban. Akkor döntöttünk úgy, hogy két-három órára leállítjuk a rendszert és összekapcsoljuk egy kapacitásbővítéssel, hogy ilyen többet ne forduljon elő. Reméljük, nem is fog”. A két három órából aztán két nap lett.

Eközben Pulai András az ATV Civil a pályán című műsorában már arról beszélt, hogy neki ez a történet nagyon gyanús. Úgy gondolja, kínai és amerikai szervereken ment keresztül a dolog, amihez szerinte nem kell Kínában lenni, akár a szomszéd szobából is megoldható a támadás. Summa summarun, Pulai leszögezte, „nekem teljesen egyértelműnek tűnik, hogy ez a Fidesz játéka”. A bukott hajdúszoboszlói alpolgármester, Holoda Attila – aki 2013-ban alig negyedéves regnálás után lemondott az Orbán-kormányban betöltött energetikai helyettes-államtitkári posztjáról – kellő rosszindulattal és szintén minden bizonyíték nélkül ugyanott, a kormánysajtóra hivatkozva megjegyezte, hogy a baloldalnak fél éve volt, hogy előkészüljenek. Hozzátéve, „nekik is”. Erre a még kormánypártisággal egyáltalán nem vádolható, szintén bukott esztergomi polgármester, Tétényi Éva is rosszallását fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a műsor résztvevői biztos információként beszélnek arról, hogy a Fidesz hekkelte meg a rendszert, holott ezt semmi nem támasztja alá.

Estére már Magyar György is „megvilágosult” déli nyilatkozatához képest. Ő is jobbnak látta beszállni a kórusba. Felpattanva a hazugságvonatra már azt nyilatkozta, szintén az ATV-nek, „az informatikusok megállapították, hogy valamiféle háttértevékenység történt, de nem a jól ismert támadási formával találkoztak, hanem egy összetettebb, több lépcsős visszaélés történhetett.” Nem lehetetlen, hogy éppen Feri tartotta neki a lámpát a megvilágosodáshoz.

Egyéb vélemények viszont kimondják: a baloldaliak „saját bénázásukat ne kenjék másra!”

Mi pedig emlékezhetünk arra is, hogy a baloldalon mennyire értenek a műszaki-technikai kérdésekhez. Fekete-Győr András a minap egy Youtube-vloggernek arról beszélt, hogy volt egy elektromos rollere, ami nagyon koszos volt és gondolta, hogy lemossa, ezért betette a zuhany alá. A roller elektronikus rendszere pedig – nem meglepő módon – feladta a küzdelmet és tönkrement. Fekete-Győr nem elég, hogy orbitális hülyeséget csinált a rollerzuhanyozással, de egy beszélgetésben el is mondta, hogy milyen hülye volt. A vlogger ironikusan csak annyit kérdezett a politikustól: „és rád bízzuk az országot?”

Ugyanezt kérdezhetjük a Gyurcsány-koalíció tagjaitól is a mostani kínos technikai fiaskó kapcsán, akik még arra is képtelenek, hogy egy kisléptékű szavazás számítástechnikai hátterét üzembiztosan létrehozzák.

Belegondolni is rossz: ha ez se megy nekik, mit kezdenének az országgal?

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Az Erdélyi Magyar Szövetség magyar neve miatt utasította el a törvényszék a pártfúziót

A Bukaresti Törvényszék azért utasította el az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) és a Magyar Polgári Párt (MPP) fúziójával létrejövő Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) bejegyzését, mert utóbbi hivatalos nevét magyarul is, románul is be kívánták jegyeztetni az egyesülő pártok – közölte vasárnap az EMSZ sajtóirodája.

Újabb Momentumos kamu, már a matek oktatásnál is a társadalmi igazságosság a legfontosabb

Újabb Momentumos kamu, már a matek oktatásnál is a társadalmi igazságosság a legfontosabb

Ezúttal a momentumos Hajnal Miklós ferdítette el a valóságot a közösségi oldalán. Olyan professzort akarnak felvenni egy egyetemre, aki a leírás szerint kulturálisan érzékeny és fenntartható matematikai pedagógiát követ. Az illegális migráció miatt megerősítik a német-lengyel határ ellenőrzését.

18 éves lett a Jobbik, balra át!

18 éves lett a Jobbik, balra át!

Köszöntsük nagykorúsága alkalmából Magyarország legelvtelenebb pártját.

Társadalmi igazságossággal foglalkozó matektanár kerestetik!

Társadalmi igazságossággal foglalkozó matektanár kerestetik!

Olyan professzort akarnak felvenni az egyetemre, aki a leírás szerint kulturálisan érzékeny és fenntartható matematikai pedagógiát követ. Fontos, hogy az állásra jelentkezők foglalkozzanak a méltányossággal és a társadalmi igazságossággal – a matematikai elvek és számok ismerete mostanra a jelek szerint másodrendűvé vált.

Ferenc pápa a földközi-tengeri migrációs helyzet megoldására szólított fel

Ferenc pápa arra kérte a nemzetközi közösséget vasárnap: vessen véget annak a gyakorlatnak, hogy a Földközi-tengeren megmentett migránsokat visszaküldi Líbiába és más, nem biztonságos országokba, ahol szavai szerint „embertelen erőszaknak” vannak kitéve.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére