Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Csak nem a zuhany alá tette Magyar György is az előválasztás számítástechnikai rendszerét?

Horváth K. József

2021.09.19. 14:10

A baloldali előválasztás szombati technikai fejreállása jól mutatja, hogy a gyurcsányisták semmi máshoz nem értenek, csak a hazudozáshoz.

Fél éve másról sem szóltak a hírek, mint hogy a demokrácia ünnepeként előválasztáson kerülnek ki a legalkalmasabb jelöltek a végső megmérettetésre. A szavazás szombatra tervezett indulása azonban technikailag már a pénteken megbukott. Az ugytudjuk.hu arról számolt be, hogy „elindult szombaton az ellenzéki előválasztás, de az élesben még soha nem használt informatikai rendszer már a péntek éjjeli tesztelés során bemondta az unalmast. Szombat reggel sikerült elindítani, nyolckor elkezdődött a szavazás, és lassan ugyan, de működött a rendszer kilencig, amikor ismét leállt”.

Magyar György, a Civil Választási Bizottság elnöke a 168.hu-nak tegnap 12.06 perckor még azt mondta, nem hekkertámadás volt, hanem a rendszer érzékelte szabotázsnak a reggeli hibát, és leállt. „A rendszer úgy fogta fel, mint egy támadást, úgy érzékelt, hogy kívülről lövik, ezért leállt. A háttérben tényleg nem más volt, mint túlterhelés, amit a pénteki tesztelés során nem tudtunk produkálni, nem gondoltuk, hogy ilyen nagy számban akarnak egyszerre szavazni az emberek szerte az országban. Akkor döntöttünk úgy, hogy két-három órára leállítjuk a rendszert és összekapcsoljuk egy kapacitásbővítéssel, hogy ilyen többet ne forduljon elő. Reméljük, nem is fog”. A két három órából aztán két nap lett.

Eközben Pulai András az ATV Civil a pályán című műsorában már arról beszélt, hogy neki ez a történet nagyon gyanús. Úgy gondolja, kínai és amerikai szervereken ment keresztül a dolog, amihez szerinte nem kell Kínában lenni, akár a szomszéd szobából is megoldható a támadás. Summa summarun, Pulai leszögezte, „nekem teljesen egyértelműnek tűnik, hogy ez a Fidesz játéka”. A bukott hajdúszoboszlói alpolgármester, Holoda Attila – aki 2013-ban alig negyedéves regnálás után lemondott az Orbán-kormányban betöltött energetikai helyettes-államtitkári posztjáról – kellő rosszindulattal és szintén minden bizonyíték nélkül ugyanott, a kormánysajtóra hivatkozva megjegyezte, hogy a baloldalnak fél éve volt, hogy előkészüljenek. Hozzátéve, „nekik is”. Erre a még kormánypártisággal egyáltalán nem vádolható, szintén bukott esztergomi polgármester, Tétényi Éva is rosszallását fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a műsor résztvevői biztos információként beszélnek arról, hogy a Fidesz hekkelte meg a rendszert, holott ezt semmi nem támasztja alá.

Estére már Magyar György is „megvilágosult” déli nyilatkozatához képest. Ő is jobbnak látta beszállni a kórusba. Felpattanva a hazugságvonatra már azt nyilatkozta, szintén az ATV-nek, „az informatikusok megállapították, hogy valamiféle háttértevékenység történt, de nem a jól ismert támadási formával találkoztak, hanem egy összetettebb, több lépcsős visszaélés történhetett.” Nem lehetetlen, hogy éppen Feri tartotta neki a lámpát a megvilágosodáshoz.

Egyéb vélemények viszont kimondják: a baloldaliak „saját bénázásukat ne kenjék másra!”

Mi pedig emlékezhetünk arra is, hogy a baloldalon mennyire értenek a műszaki-technikai kérdésekhez. Fekete-Győr András a minap egy Youtube-vloggernek arról beszélt, hogy volt egy elektromos rollere, ami nagyon koszos volt és gondolta, hogy lemossa, ezért betette a zuhany alá. A roller elektronikus rendszere pedig – nem meglepő módon – feladta a küzdelmet és tönkrement. Fekete-Győr nem elég, hogy orbitális hülyeséget csinált a rollerzuhanyozással, de egy beszélgetésben el is mondta, hogy milyen hülye volt. A vlogger ironikusan csak annyit kérdezett a politikustól: „és rád bízzuk az országot?”

Ugyanezt kérdezhetjük a Gyurcsány-koalíció tagjaitól is a mostani kínos technikai fiaskó kapcsán, akik még arra is képtelenek, hogy egy kisléptékű szavazás számítástechnikai hátterét üzembiztosan létrehozzák.

Belegondolni is rossz: ha ez se megy nekik, mit kezdenének az országgal?

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A BBC megvédi a szerkesztőségét a transzlobbival szemben

A BBC megvédi a szerkesztőségét a transzlobbival szemben

Az LMBTQ-imádóknak most éppen az a bajuk, hogy a BBC megírta, hogy a „ciszleszbikusokat” rendszeresen zaklatják a transznemű leszbikusok.

A kérdésért kitiltás jár Brüsszelben

A kérdésért kitiltás jár Brüsszelben

Kérdezni mertem, ezért kitiltással fenyegetett meg az Európai Parlament. Azok tiporják sárba a sajtószabadságot, akik állandóan aggódnak érte.

Márki-Zay és Gyurcsány a migráció korlátozása helyett a befogadást hangsúlyozza

A baloldal régóta elkötelezett a nyílt társadalom eszméje mellett, és ebben kulcsszerepe van a bevándorlás ösztönzésének – áll a Századvég Alapítvány elemzésében, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Már a dinókkal riogat az ENSZ

Már a dinókkal riogat az ENSZ

Szintet lépett a klímaváltozástól való félelem az ENSZ-ben.

Az USA kiadta az első „nem bináris” útlevelet

Az USA kiadta az első „nem bináris” útlevelet

Lassan elérkezik az idő, amikor a társadalom egy szűkebb rétege kedvéért – amely felháborodva kéri ki magának a „hölgyeim és uraim” kollektív megszólítást a repülőn vagy éppen egy színházi előadáson ülve – szabnak majd át minden olyan formális üdvözlést és szokást, amely egyébként az alapvető tisztelet kimutatására (is) használatos.

A Telex megint lódított – ki csodálkozik?

A Telex megint lódított – ki csodálkozik?

A Tankcsapdának esett neki a Telex, de lyukra futott. Fejes Tamás, a zenekar oszlopos tagja válaszolt a baloldali sajtóorgánumnak.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére