Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Brüsszel majdnem százszor annyit költ Soros szervezeteire, mint a határvédelmünkre

Sümeghi Lóránt

2019.09.03. 16:58

Színt vallott a bevándorláspárti Brüsszel: kis híján százszor annyi pénzt fordítanak uniós forrásokból Soros György civil szervezeteinek támogatására, mint a magyar határvédelem költségeinek megtérítésére.

Egy héttel ezelőtt számolt be arról Hollik István kormányszóvivő, dacára annak, hogy a magyar kormány 2015 óta több mint 500 milliárd forintot költött határvédelemre, az Európai Bizottság ennek alig több mint az egy százalékát, azaz 6,6 milliárd forintot (20 millió eurót) hajlandó támogatás gyanánt folyósítani.

Azt most egy pillanatra tegyük félre, hogy az már önmagában abszurd, hogy ezen támogatásért a magyar félnek kellett jelentkezni, hiszen a magyar kerítés nemcsak Magyarországot védi, hanem az egész kontinens délkeleti részének legjavát is, teljesítve ezzel a schengeni kötelezettségeinket.

Azonban azzal már sokkal érdemesebb foglalkozni, hogy amíg Brüsszel a határvédelmi költségeinket támogatandó összeggel fukarkodik, addig a Soros György befolyása vagy alapítványi hálózatának tulajdonában álló civil szervezetekkel meglehetősen bőkezűen bánik az EU-s pénzeket illetően.

6,6 millió forint határvédelemre, 577 milliárd forint civil szervezetekre

Ugyanis a 2021-2027-es költségvetési keret értelmében az Európai Parlament 1,8 milliárd eurót (átszámítva mintegy 577 milliárd forint) különítene el az „Európai Jogok és Értékek” nevű új program számára az Európai Bizottság által eredetileg tervezett 642 millió euró helyett, amely kis túlzással a magyar határvédelemre fordított támogatás százszorosa.

A javaslat értelmében kivételes esetekben, amikor egy tagországban hirtelen súlyos veszélybe kerülnek az „alapértékek”, akkor az Európai Bizottság sürgős pályázati felhívást írhatna ki az ott működő, többnyire Soros György zsebében lévő szervezetek támogatására. Mindezt természetesen az úgynevezett „demokratikus párbeszéd” előmozdítása céljából. Indoklásuk szerint „bővíteni kellene a demokrácia, a jogállamiság és az alapvető jogok” megerősítésére szolgáló forrásokat, egyebek között az ezen a területen tevékenykedő helyi, regionális, nemzeti és nemzetközi NGO-k határozottabb támogatásával.

Van, aki még a brüsszeli bürokratákon is túltesz

Gyurcsány felesége, a DK által delegált európai parlamenti alelnök nemrég azt mondta, hogy még ezt az egyszázalékos költségtérítést sem szabadott volna folyósítania Brüsszelnek. Mint mondta,

nem a határkerítés felépítése állította meg a menekültválságot.

Emlékezetes, a DK-s Kakuk György még le is utazott a déli határzárhoz, hogy azt a kamerák előtt drótvágóval elvágja.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Láthatáron a dugódíj!

Láthatáron a dugódíj!

Állandósulni látszik a dugó a fővárosban – legalábbis az elmúlt napok ezt igazolják. A V4NA brüsszeli informátora szerint nem véletlenül.

Dobrev-kampány: ami tőlük jön, az mérgező. Felfordulunk tőle!

Dobrev-kampány: ami tőlük jön, az mérgező. Felfordulunk tőle!

Nem tartozom azon Dobrev-funok közé, akik isszák a DK miniszterelnök-jelölt jelöltjének szavait.

Dzsihádra biztat az amerikai iskola igazgatóságának tagja

A kapitalizmussal és fehér felsőbbrendűséggel szembeni kiállásra és dzsihádra buzdította az érettségizőket az amerikai iskola igazgatóságának tagja.

A magyarok nem engednek a politikai nyomásnak

 A magyar válogatott nem térdel le, ahogy 1940-ben sem tisztelgett Hitler előtt.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére