Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bottal üti karbonlábnyomunkat a fővárosi vezetés

888.hu

2022.06.16. 16:20

A jó fővárosi polgár nem iszik, nem eszik, nem fűt, mosás helyett pedig szellőzteti a ruháit, alig vesz levegőt és mindössze csecsemőtalp nagyságú vagy még annál is kisebb méretű karbonlábnyomot hagy maga után. Ezek után szinte már magától értetődő, hogy gyalog jár.

 

Félreértés ne essék, kár lenne elbagatellizálni környezetünk vészesen pusztuló helyzetét, de a fővárosi vezetők folyvást ránk, földi halandókra mutogatnak, bűntudatot akarnak ébreszteni bennünk, mert a hétvégén vonat helyett autóval ment Gárdonyba a család, és kimostuk – talán még ki is vasaltuk – a vasárnapi piknik során átizzadt ingünket. Mintha özvegy Kovács Gézáné és a szomszédja, Lajos bácsi döntené romlásba a bolygót, miután feltette főni a bablevest.

Érthető, hogy Karácsony Gergely és helyettesei folyvást azt szajkózzák, túl sokat autózunk, főzünk és mosunk. A hetvenes-nyolcvanas években is ránk mutogatott a mélyen tisztelt Állam bácsi, hogy azért nem tud kiteljesedni a szocializmus a maga teljes pompájában, mert nem javíttatjuk meg a csöpögő csapot, télen pedig a radiátor mellett nyitva hagyjuk az ablakot. Ugyanakkor egy szót sem ejtettek a kidobott milliókról, az elhibázott beruházásokról, az eladhatatlan „gumipitypangról”.

 

Karácsony főpolgármester úr dicséretes módon időnként kerékpárral megy a munkahelyére, de a boltokba nem lehet bringával vinni az árut, és a villanyszerelő és a bádogos sem akar a szerszámaival és az anyagokkal megpakolva berollerezni a Rottenbiller utca 17-be. S aligha várhatjuk el a lábfájós nyugdíjasoktól, hogy kerékpárra, görkorcsolyára pattanva menjenek boltba. Foglalkozni kell a környezetvédelemmel, de ne Józsi bácsin és Mari nénin verjük el a port, inkább az óceánokat átszelő luxushajókon, az üdítőital-gyártók mérhetetlen mennyiségű műanyag palackjaival is lehetne kezdeni valamit, akárcsak az Afrikába küldött elektronikai hulladékokkal, az ottani népességrobbanással, és folytathatnánk a sort. Mindemellett takarékoskodjunk a vízzel, energiával, de ne mutogassanak ránk!

 

A főpolgármesternek és hűséges fegyverhordozóinak is üdvösebb lenne előbb szűkebb környezetünk gyors és látványos megváltásával foglalkozni. Első lépésben például tisztán lehetne tartani a közterületeket. Kétségtelen, ebben a projektben nem szerepelnek a „fenntartható, káros anyagkibocsátás, széndioxid” vagy „zöld” szavak, de tíz- és százezrek közérzetére lenne jobb hatással, ha nem kellene térdig szemétben gázolni a Nagykörúton vagy bárhol másutt Budapesten.

Első lépésnek ez is megtenné, ezután tovább üthetnék bottal a karbonlábnyomunkat.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Milák Kristóf bearanyozta Márton Richárd ezüstérmét az Eb-n

Milák Kristóf bearanyozta Márton Richárd ezüstérmét az Eb-n

Milák Kristóf megvédte Európa-bajnoki címét 200 méter pillangón, mögötte barátja, klub- és edzőtársa, Márton Richárd ért célba a római Eb-n. A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka 200 vegyesen akart vigasztalódni, miután nem jutott döntőbe 400-on. Sajnos, nem csupán néhány évvel korábbi időeredményétől maradt le, de a középdöntőben is jobban úszott, nem csoda, hogy csak a 8., míg Sebestyén Dalma 7. lett.

Soros ügyésze marad, Bostonban tombol a transznemű őrület

Soros ügyésze marad, Bostonban tombol a transznemű őrület

Egy vatikáni felmérésben pedig már úgy is nyilatkozhat az ember, hogy non bináris....

A török csendőrök migránsokat tuszkolnak át a görög határon

Nótisz Mitarákisz görög bevándorlásügyi miniszter kedden azzal vádolta meg a török hatóságokat, hogy migránsokat kényszerítenek át az Évrosz határfolyón görög területre.

Kifogyóban a Pride után a majomhimlő elleni vakcina

Nagy-Britanniában Brighton városában a jelentések szerint nem sokkal a városi Pride-felvonulás után felfüggesztették az oltások beadását, mivel a készletek krónikusan fogyóban vannak.

Egy vatikáni felmérésben választhatsz, hogy non-bináris vagy-e

Egy új vatikáni kérdőív egy harmadik lehetőséget is kínál a válaszadóknak nemük megadásakor, nevezetesen: férfi, nő és egyéb.

Borgula nem érti: miért tűrik még meg a magyarok Orbánt?

Borgula nem érti: miért tűrik még meg a magyarok Orbánt?

A hivatásos értetleneket az ember leggyakrabban már mosolyogva szemléli. Akik nem tudják elképzelni, hogy miért nem lázad a magyar, mikor az újságban azt olvassa, hogy ilyen rossz meg olyan rossz a helyzet. Szerintük az embereknek már régen éhen kellett volna halni például a hatalmas infláció okozta szegénységtől és még mindig élnek. Hogy van ez?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére