Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bíró jelölése Karácsony és a teljes baloldal hitelességét semmisíti meg

Horváth K. József

2020.10.09. 09:50

Vasárnap választás lesz a borsodi hatos választókerületben, ahol az egységes baloldal jelöltje még mindig az a Jobbik soraiba tartozó Bíró László, akivel kapcsolatban súlyos, még az ellenzék soraiban is vállalhatatlannak tartott rasszista, antiszociális vádak fogalmazódtak meg.

Ennek ellenére Bírót a baloldal nem léptette vissza, sőt továbbra is büszkén kiáll mellette. A tábor tagja Karácsony Gergely főpolgármester is, aki szintén támogatja Bíró indítását, pedig a jelölt azt a fővárost nevezte gúnyosan Judapestnek, amelyet ő az emberek bizalmát elnyerve vezethet. A tegnapi kormányinfón egy, ezt az ellenzéki magatartást firtató kérdésre Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a következő választ adta:

„A véleményem nem változott. Az a baj, hogy a főpolgármesteré sem. Mi úgy gondoljuk, hogy az európai kultúrkörön belül vannak elfogadható és elfogadhatatlan megnyilatkozások. Van elfogadható és elfogadhatatlan magatartás. Az, hogy valaki Budapestet Judapestnek nevezi, egyértelmű antiszemita megnyilatkozásokat tesz, és a teljes baloldal beáll a jelölt mögé, a főpolgármester pedig személyes támogatásáról biztosítja, olyan egyedülálló botrány, ami a balliberális oldal elmúlt harminc évben gyűjtött nagyon kevés hitelességét teljes egészében rombolja szét és semmisíti meg. Hogy a főpolgármester is részt vesz ebben, az az ő személyes felelőssége.”

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Kaktusz: Orbán-korszak és háború

Kaktusz: Orbán-korszak és háború

A XXI. Század Intézet Kaktusz című műsorában idén utoljára beszélgetett egymással G. Fodor Gábor politikai filozófus és Gerő András történész professzor. A vendégek az évzáró adás során értékelték az elmúlt év legfontosabb eseményeit belpolitikai és külpolitikai téren egyaránt, valamint ezek következményeit is. Előbbi kapcsán megállapították, hogy a Fidesz–KDNP sorozatban negyedik kétharmados győzelme következtében már okkal beszélhetünk Orbán-korszakról, amire a külföldről finanszírozott, és ezáltal morális deficittel küzdő ellenzék nem jelent kihívást, csupán a külső tényezők képesek erre. A külpolitikai folyamatok kapcsán pedig úgy vélekedtek, hogy az orosz–ukrán háborúban egy fenntarthatatlan helyzetbe kormányozta magát Brüsszel, ami egész Európára negatív hatással van.

A Nyugat kezd kifogyni a tüzérségi lőszerekből

„A nyugati országokban jelentős tüzérségi lőszerhiány keletkezett az ukrajnai orosz hadművelet következtében” – figyelmeztetett a cseh CSG hadiipari vállalat vezetője hétfői nyilatkozatában.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére