Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Békepárti bunyó a japán parlamentben

888.hu

2015.09.18. 15:30

Összeverekedtek a japán képviselõk az ország hetven éves pacifista hagyományainak védelmében.

A Japán Önvédelmi Erők mandátumát kibővítő védelmi reform hevítette fel a képviselőket. Az egész napos obstrukció után fizikailag is igyekeztek megakadályozni a szavazást.

Az ellenzék trollkodta szét a szavazást, hogy lassítsa a dolgok menetét. A parlament aktuális ülésszaka szeptember 27-ig tart, az ellenzék viszont a következő ülésszakra próbálta halasztani a döntést, amit még a felsőháznak is jóvá kell hagyni. Abban bíznak, hogy idővel egyre nagyobb lehet a közvélemény tiltakozása.

A lakosság szemében ugyanis igen ellentmondásos az új biztonsági törvényjavaslat, mely szembemegy az ország elmúlt hetven évének hagyományaival. A szavazás előtt több ezren tüntetettek a parlament előtt, és a miniszterelnök lemondását követelték.

Japán békealkotmány: A II. világháború után született békealkotmány értelmében Japánnak nem lehet hadserege, kizárólag önvédelmi haderőt tarthat fent. Nem tarthat nagy hatósugarú fegyvereket, nem indíthat megelőző csapást, nem viselhet támadó háborút külföldön.

Az új törvény ezen változtat, a japán katonák kivezényelhetők lennének a szövetségesek területeire is. Japán így akkor is bevethetné a hadseregét, ha valamelyik szövetségesét, nem csak saját területének védelmére. Abe Sinzo 2012-es hatalomra kerülése óta Japán védelmi költségvetése évről évre növekedett, a 2015-ös védelmi kiadások rekordösszeget értek el.

És ki nevet a végén?

(BBC)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Orbán Viktor és Tucker Carlson is részt vesz a CPAC Hungary-n

Orbán Viktor és Tucker Carlson is részt vesz a CPAC Hungary-n

Hazánkba látogat a CPAC-kongresszus, ahol Orbán Viktoron kívül Kövér László, Varga Judit és Tucker Carlson is megjelenik majd. Mutatjuk, kik a legfontosabb felszólalók a kétnapos konzervatív dzsemborin.

Orbán Viktor: Ez az évtized a veszélyek, a bizonytalanság és a háborúk korszaka lesz

Európa, a nyugati ember, benne és vele Magyarország, mi, magyar emberek a veszélyek korába léptünk – írta a miniszterelnök a Facebookon.

Derűs négy évet garantál nekünk a parlamenti ellenzék

Ha nem lőnének a szomszédunkban, és nem régen látott kihívásokkal kellene farkasszemet nézni, nyugodtan kijelenthetnénk, hogy derűs parlamenti órák várnak ránk a következő négy évben. Az ellenzéki nevettetők kicsiny, ámde harsány csapatához most csatlakozott egy tréfás kedvű újonc, Jámbor András.

Kampányidőszakban a magyar gazdaság szárnyalt, az ellenzéki pártok harca mélyült

Kampányidőszakban a magyar gazdaság szárnyalt, az ellenzéki pártok harca mélyült

A 888 stábja hétfőn bement a Parlamentbe, és több kérdést is feltett a képviselőknek. Érdekes válaszok születtek.

Novák Katalin: Magyarország és Lengyelország eddig is számíthatott egymásra

Novák Katalin: Magyarország és Lengyelország eddig is számíthatott egymásra

Magyarország és Lengyelország arra szólítja fel az Európai Bizottságot, hogy intézkedjen annak érdekében, hogy megkapják a helyreállítási alapból nekik jogosan járó összegeket – jelentette ki Novák Katalin köztársasági elnök Andrzej Duda lengyel köztársasági elnökkel tartott találkozója utáni sajtónyilatkozatában kedden Varsóban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére