Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Békepárti bunyó a japán parlamentben

888.hu

2015.09.18. 15:30

Összeverekedtek a japán képviselõk az ország hetven éves pacifista hagyományainak védelmében.

A Japán Önvédelmi Erők mandátumát kibővítő védelmi reform hevítette fel a képviselőket. Az egész napos obstrukció után fizikailag is igyekeztek megakadályozni a szavazást.

Az ellenzék trollkodta szét a szavazást, hogy lassítsa a dolgok menetét. A parlament aktuális ülésszaka szeptember 27-ig tart, az ellenzék viszont a következő ülésszakra próbálta halasztani a döntést, amit még a felsőháznak is jóvá kell hagyni. Abban bíznak, hogy idővel egyre nagyobb lehet a közvélemény tiltakozása.

A lakosság szemében ugyanis igen ellentmondásos az új biztonsági törvényjavaslat, mely szembemegy az ország elmúlt hetven évének hagyományaival. A szavazás előtt több ezren tüntetettek a parlament előtt, és a miniszterelnök lemondását követelték.

Japán békealkotmány: A II. világháború után született békealkotmány értelmében Japánnak nem lehet hadserege, kizárólag önvédelmi haderőt tarthat fent. Nem tarthat nagy hatósugarú fegyvereket, nem indíthat megelőző csapást, nem viselhet támadó háborút külföldön.

Az új törvény ezen változtat, a japán katonák kivezényelhetők lennének a szövetségesek területeire is. Japán így akkor is bevethetné a hadseregét, ha valamelyik szövetségesét, nem csak saját területének védelmére. Abe Sinzo 2012-es hatalomra kerülése óta Japán védelmi költségvetése évről évre növekedett, a 2015-ös védelmi kiadások rekordösszeget értek el.

És ki nevet a végén?

(BBC)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Nyílt levélben fordult Karácsonyhoz a kárpátaljai újságíró

Nyílt levélben fordult Karácsonyhoz a kárpátaljai újságíró

A cikkben változtatás nélkül közöljük Varga Ádám, a Pesti Srácok újságírójának nyílt levelét.

Lengyel nagykövet: megállapodás született az EU-ban az orosz olaj árplafonjáról

Az Európai Unió tagországai előzetesen megállapodtak a tengeren szállított orosz olaj hordónkénti árplafonjáról, amely 60 dollár lesz – erről tájékoztatta az újságírókat Andrzej Sados, Lengyelország Európai Unió mellé rendelt állandó képviseletének vezetője pénteken.

Halálra röhögték magukat Alan Shearerék a németek búcsúján

Halálra röhögték magukat Alan Shearerék a németek búcsúján

Egy temetőben is vidámabb a hangulat, mint a tegnap este a német válogatott öltözőjében volt A Nationalelf 4-2-re verte Costa Ricát, ám ez kevés volt, 2018 után újra a csoportkörben búcsúzott a világbajnokságtól. A Bild kínos részletességgel számolt be a német búcsúról. A brüsszeli marokkóiak pedig újra tüzesen ünnepelték, hogy a számukra otthont biztosító Belgium csapata kiesett. 

„A jövőbe vetett reményt is szimbolizálja az energetikai infrastruktúra összekötése”

„A jövőbe vetett reményt is szimbolizálja az energetikai infrastruktúra összekötése”

Az energetikai infrastruktúra összekötése Magyarország és Szlovénia között szimbolizálja a két nép jövőbe vetett reményét is – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a szlovéniai Cirkovcében a Cirkocve-Pince villamosenergia-távvezeték átadóünnepségén.

A 888 megmondja a tutit: Szerbia – Svájc

A 888 megmondja a tutit: Szerbia – Svájc

Ahogy mondani szokták: az élet a legnagyobb rendező. Ki gondolta volna, hogy eljön az az idő, hogy nem nyáron, hőségben, sörsátrak árnyékában, hanem ősszel/télen forralt bort szürcsölve kell végig izgulnunk egy labdarúgó-világbajnokságot? De azzal, hogy Katar nyerte a 2022-es vb rendezési jogát, ezt is megtapasztalhatjuk. A 888.hu is kiveszi a részét a szurkolásból, a torna ideje alatt minden nap egy slágermeccs győztesét tippeljük meg párokba osztva, nem feltétlenül futballszakmai szempontok alapján. A mai meccs: Szerbia – Svájc.

Afrikában kötnek ki az Ukrajnába küldött fegyverek

A nigériai elnök egy konferencián aggodalmának adott hangot azzal kapcsolatban, hogy a líbiai háborúhoz hasonló módon az ukrajnai háborúból is kezdenek a fegyverek beszűrődni a Száhel-övezet térségébe, ami állítása szerint veszélyezteti a kollektív békét és a biztonságot a régióban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére