Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Békepárti bunyó a japán parlamentben

2015.09.18. 15:30

A Japán Önvédelmi Erők mandátumát kibővítő védelmi reform hevítette fel a képviselőket. Az egész napos obstrukció után fizikailag is igyekeztek megakadályozni a szavazást.

Az ellenzék trollkodta szét a szavazást, hogy lassítsa a dolgok menetét. A parlament aktuális ülésszaka szeptember 27-ig tart, az ellenzék viszont a következő ülésszakra próbálta halasztani a döntést, amit még a felsőháznak is jóvá kell hagyni. Abban bíznak, hogy idővel egyre nagyobb lehet a közvélemény tiltakozása.

A lakosság szemében ugyanis igen ellentmondásos az új biztonsági törvényjavaslat, mely szembemegy az ország elmúlt hetven évének hagyományaival. A szavazás előtt több ezren tüntetettek a parlament előtt, és a miniszterelnök lemondását követelték.

Japán békealkotmány: A II. világháború után született békealkotmány értelmében Japánnak nem lehet hadserege, kizárólag önvédelmi haderőt tarthat fent. Nem tarthat nagy hatósugarú fegyvereket, nem indíthat megelőző csapást, nem viselhet támadó háborút külföldön.

Az új törvény ezen változtat, a japán katonák kivezényelhetők lennének a szövetségesek területeire is. Japán így akkor is bevethetné a hadseregét, ha valamelyik szövetségesét, nem csak saját területének védelmére. Abe Sinzo 2012-es hatalomra kerülése óta Japán védelmi költségvetése évről évre növekedett, a 2015-ös védelmi kiadások rekordösszeget értek el.

És ki nevet a végén?

(BBC)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Megszólalt a Jobbik-bulin megtámadott nő: „Feldolgozhatatlan, ami történt”

Megszólalt a Jobbik-bulin megtámadott nő: „Feldolgozhatatlan, ami történt”

Először szólalt meg az őt ért támadásról V. Anita, Szilágyi György jobbikos képviselő élettársa. A Blikknek nyilatkozva a nyíregyházi édesanya úgy fogalmazott: egyelőre képtelen feldolgozni, ami a Jobbik disznótorán történt vele. Mint mondta, heteken keresztül se éjjele, se nappala nem volt a bulin történtek után.

Orbán újoncai: Csák, Nagy és Szalay-Bobrovniczky

Orbán újoncai: Csák, Nagy és Szalay-Bobrovniczky

Az új kormányban vannak nagy visszatérők és pár miniszteri területen újoncnak számító kormánytag is, de vajon kik ők és miért kerültek a kormányba?

Gyurcsány: „B***d meg Gergő, te hoztad a nyakunkra ezt az embert”

Gyurcsány: „B***d meg Gergő, te hoztad a nyakunkra ezt az embert”

„De ha a gondolat elrontja a beszédet, akkor a beszéd megronthatja a gondolatot is.“ George Orwell idézete jutott eszembe, miközben Gyurcsány hétfői parlamenti felszólalását hallgattam és a Direkt36 által nyilvánosságra hozott baloldali belső viszályokról olvastam.

CPAC: a kongresszus, ahol legendák szólalnak fel

CPAC: a kongresszus, ahol legendák szólalnak fel

A CPAC Hungary konferenciát május 19-én és 20-án rendezik meg Budapesten. Az esemény főszónoka Orbán Viktor lesz.

Itt a nyár, libsi, a Balatont alázd

Itt a nyár, libsi, a Balatont alázd

Épphogy elérte a 20 fokot a hőmérséklet, ismét megjelentek a Balatont gyalázó cikkek. Annyira unalmasak és annyira kiszámíthatóak már a hazájukkal kezdeni semmit nem tudó balliberálisok, hogy nevetségesbe csap át a vergődésük.

Csak felfelé: a magyar gazdaság érte el a legmagasabb növekedést az EU-ban

A KSH első becslése alapján 8,2 százalékkal nőtt a gazdaság teljesítménye 2022 első negyedévében.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére