Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Baranyi Krisztina személye összeférhetetlen: zsákutcában Ferencváros

Bokor Gábor

2019.11.06. 15:30

Nem sikerült megállapodni, akadozik a jelöltállítás.

Már az önkormányzati választások előtt is komoly feszültségek voltak a IX. kerületben, ugyanis az ellenzéknek csak egy előválasztás, majd némi huzavona után sikerült csak eldöntenie, ki induljon a kerület vezetéséért. Míg az MSZP, a Momentum és a Jobbik Jancsó Andreát, addig a Kétfarkú Kutya párt, az LMP, a Párbeszéd és a Kulcs Egyesület Baranyi Krisztinát támogatta, utóbbi mögé teljes mellszélességgel állt be az ellenzéki sajtó. Októberben végül Baranyi megnyerte a választást, azonban személye miatt újabb akadályokba ütközött, hiszen az ellenzéki jelöltállítás is akadozik.

Darabra tudom, hogy ki az, akivel nem lehet együttműködni

– jelentette ki két nappal választási győzelme után Baranyi Krisztina a 24.hu-nak adott interjúban.

Fotó: MTI

A Magyar Hírlap szerint Baranyi nem törekszik senkivel sem együttműködni, még a képviselő-testület ellenzéki tagjaival sem. A lap emlékeztet, hogy a polgármesterrel együtt tizennyolc tagú képviselő-testületnek öt Fidesz–KDNP-s tagja van, kérdés azonban, mennyire tudja kamatoztatni az elvben kényelmes többségét Baranyi Krisztina, aki mögé korábban éppen azért nem akart beállni az ellenzék jelentős része, mert összeférhetetlen személyiségnek tartották.

Beszédes, hogy a megbízólevelek átadásakor a többi képviselőt megtapsolták, Baranyit nem, illetve nem is gratuláltak neki, a polgármester pedig nem is akar együttműködni a testülettel, hiszen úgy viselkedik, mintha egyedül nyerte volna meg a választást, az „én képviselő-testületemről” és az „én Ferencvárosomról” beszél. Egyelőre nem tudni, mikor lesz a képviselő-testület alkuló ülése, az viszont biztos, hogy idővel az ellenzéki pártok megunják Baranyi egyszemélyes vezetését.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére