Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bangóné még gyereknapon is hazudik

Horváth K. József

2021.05.31. 14:30

A gyermeknap tiszteletére az MSZP családi homokozójából jelentkezett Bangóné Borbély Ildikó, az MTVA-székházbeli „K@rva jó kép lenne” című választóátverő jelenet főrendezője.

 

Gyereknapi sajtótájékoztatóján vagy ezredszerre a változatlan mértékű családi pótlékkal vádolja a kormányt, amelyet nem mellesleg éppen ezen a szinten örökölt Gyurcsányéktól az Orbán-kabinet. Bangóné szerint az azóta bevezetett tetemes családi kedvezményeket, támogatásokat persze később is megtartanák, sőt növelnék. Nyilván úgy, ahogy Medgyessy tette anno. Ahogy hatalomra került, azonnal megszüntette, legyengítette azokat. Bangóné pedig – gyereknapi ajándékként – hazudott is egy nagyot, amikor kijelentette, hogy

véget kell vetni annak a korszaknak, amely eltűrte a növekvő szegénységet”.

Növekvő szegénység?

Akkor lássuk. Az Orbán-kormány számára alapvető, hogy segélyek helyett munkát adjon az embereknek. A szegénységből a munka jelenti a kiutat, ezért 2010 óta több mint 800 ezer új munkahelyet hozott létre a kabinet. Az Eurostat adatai szerint Gyurcsányék időszakában, 2006 és 2010 között a legszegényebb háztartások reáljövedelme csökkent, ugyanakkor 2010 óta a legszegényebbek reáljövedelme nőtt a legnagyobb mértékben.

Az Orbán-kormány alatt duplájára emelkedett a minimálbér, két és félszeresére a szakmunkás-minimálbér. Négymillióval csökkent azok száma, akiknek egy váratlan kiadás nehézséget okoz, két és fél millióval pedig azoké, akik nem engedhetnek meg maguknak egy egyhetes nyaralást. A cigányság munkanélkülisége megfeleződött.

A rezsiköltségek ugyanakkor átlagosan 25 százalékkal csökkentek. Felére zsugorodott azok száma, akik határidőre nem tudták befizetni a számláikat. 2021-ben minden korábbinál több forrás, 86 milliárd forint jut a szociális gyermekétkeztetésre, a tankönyvellátás pedig teljes körűen ingyenes. Továbbá közel félmillió gyermek tudott ingyenesen nyaralni, végül pedig a 13. havi nyugdíj is fokozatosan visszaépül.

Ennyit a gyereknapról és a „növekvő” szegénységről.

Kell még valamit mondanom, Ildikó?

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére